به گزارش رویترز، سه کنسرسیوم برای احداث خط لولهی انتقال نفت و گاز و انتقال گاز طبیعی میدان گازی ”شاه دنیز“ جمهوری آذربایجان به اروپا با هم رقابت میکنند. به گفتهی ”ریچارد مورنینگ استار“ تصمیم های لازم در ارتباط با سرمایهگذاری برای تحقق این طرح تا پایان سال جاری باید اتخاذ شد.
کشورهای دیگری چون ترکمنستان نیز با دادن گاز طبیعی به این طرح انتقال گاز به اروپا یاری خواهند رساند و عراق نیز پس از تأمین نیازهای داخلی خود میتواند به این طرح بپیوندد.
این مقام آمریکائی در دنبالهی سخنان خود بر این نکته تأکید کرد که آمریکا میل ندارد جمهوری اسلامی ایران از این خط لوله برای ارسال گاز خود به غرب استفاده کند.
با وجود این ”ریچارد مورنینگ استار“ این نکته را نیز نا گفته نگذاشت که با توجه به حضور یک شرکت وابسته به شرکت ملی نفت ایران در پروژهی توسعهی میدان گازی ”شاه دنیز“، دولت آمریکا در موقعیتی دشوار در ارتباط با تصمیمگیری در این مورد قرار دارد.
باید یادآوری کنیم که قرارداد توسعهی میدان گازی ”شاه دنیز“ در ژوئن سال ١٩٩٦ امضا شده و شرکت ایرانی ”نیکو“ با داشتن یک سهم ١٠در صدی با شرکتهای ”بی پی“، ”استات اویل“، ”توتال“ و چند شرکت دیگر در این قرارداد سهیم شده است.
مقام آمریکائی گفت اگر دولت آمریکا بهخاطر حضور ایران این پروژه را مورد تحریم قرار دهد انتقال گاز به اروپا دچار مشکل خواهد شد و بهجای آن گاز به روسیه، چین یا ایران خواهد رفت.
سایت رادیوفرانسه 13 خرداد