- جابه جایی ساکنان اشرف در داخل عراق هیچ مسأله یی را حل نمیکند جز اینکه وقت و امکاناتی را که نیاز است برای استقرار آنها در کشور سوم صرف گردد به خود معطوف میکند وساکنان اشرف در هرجای دیگری به جز اشرف درمعرض تهدید بیشتر قرار خواهند گرفت.
هیلاری کلینتون
وزیر امور خارجه
3 ژوئن 2011
خانم وزیر،
ما این نامه را درباره موضوع مورد نگرانیمان می نویسیم و خواستار دخالت شما به منظور حل بحران کمپ اشرف هستیم .
کمپ اشرف محل استقرار 3400 تن از اعضای سازمان مجاهدین خلق ایران، جنبش دیرپای اپوزیسیون ایران است که هزار تن از آنان را زنان تشکیل میدهند.
بهرغم تضمینهای مکرر ارائه شده ازسوی مقامات وزارت خارجه در مورد سلامت و امنیت ساکنان اشرف در جلسات مختلف استماع در کمیته امور خارجه کنگره و کمیتة نیروهای مسلح سنا، سربازان عراقی با حمایت نفربرهای زرهی و هاموی در هشتم آوریل 2011 به ساکنان بیدفاع اشرف یورش بردند و تعدادی از ساکنان را کشته و مجروح ساختند.
بیش از یک ماه پس از تهاجم مذکور، وضعیت کماکان پرتنش است. نیروهای عراقی و خودروهای زرهی آنها به اشغال یک سوم از قسمت شمالی اشرف ادامه میدهند. مجروحین هنوز هم مداوا نشده اند و محدودیتهای درمانی توسط مقامات عراقی علیه ساکنان اعمال میشود. به فراخوانهای سازمان ملل، کنگره آمریکا و پارلمان اروپا برای انجام تحقیقات کامل، شفاف و مستقل، پاسخ داده نشده است. در مورد جابهجایی ساکنان کمپ اشرف در داخل خاک عراق نخواهد بود و به اعتقاد ما این ایده که ابتدا توسط دولت مالکی در سال 2009 به عنوان مقدمه یی برای اخراج ساکنان مطرح گردید، شروع نشده، مردود است. چرا که اولاً، تهدید علیه ساکنان اشرف از جانب نیروهای دولت مالکی است، نه از جانب حملات موشکی و هوایی بالقوة رژیم ایران و شمار تلفات ساکنان اشرف دراثر از حملات موشکی یا هوایی رژیم تهران ظرف 25 سال گذشته بسا کمتر از شمار تلفات ناشی از حملات نیروهای عراقی به ساکنان اشرف میباشد. ثانیاً، ساکنان اشرف در هر جای دیگری از عراق بیشتر در معرض حملات نیروهای عراقی قرار خواهند گرفت چرا که کنترل و توجه بین المللی زیادی که اکنون نسبت به اشرف وجود دارد، درجای دیگری وجود نخواهد داشت. ثالثاً، اگر هدف این است که ساکنان اشرف به سلامت و تحت حمایت کامل عراق، امری که انجام آنرا پذیرفته، این کشور را ترک کنند، بنابراین جابه جایی در داخل عراق هیچ مسأله یی را حل نمیکند جز اینکه وقت و امکاناتی را که نیاز است برای استقرار آنها در کشور سوم صرف گردد به خود معطوف میکند.
همچنانکه سناتور جان کری در بیانیهٴ 14 آوریل خود اعلام کرد: ”ایالات متحده باید به تلاشهایش در ارتباط با تمامی طرفهای ذیربط از جمله دولت عراق، ایالات متحده، اتحادیه اروپا و خود مجاهدین خلق برای دستیابی به یک راه حل عملی و صلح آمیز بیافزاید تا استقرار دائمی برای ساکنان کمپ اشرف پیدا شود”. به منظور رسیدن به چنین راه حلی، باید شرایط مشخصی تحقق پذیرد. یک تحقیقات کامل و عادلانه باید در خصوص تهاجم هشتم آوریل صورت گیرد و نیروهای عراقی باید ازطریق عقب نشینی از کمپ و محدودیتها و وجلو گیری از ارائه خدمات حیاتی خاتمه دهند.
یک کمیتهٴ هماهنگی شامل نمایندگانی از دولت عراق، سازمان ملل، ایالات متحده، اتحادیه اروپا و پارلمان اروپا و نمایندگانی از ساکنان کمپ اشرف باید تشکیل شود تا راه حلی درازمدت در کشورهایی همچون کشورهای عضو اتحادیه اروپا، سوئیس، نروژ، استرالیا، کانادا و حتی ایالات متحده که ساکنان به آنها منتقل میشوند، پیدا شود. طرفهای ذیربط باید در زدودن تحریکات به توافق برسند و اعضای کمیته هماهنگی حفاظت از اشرف را تضمین کنند.
ما بر این باوریم که این عملی ترین راه حل در راستای حل بحران اشرف برای ایالات متحده است تا رهبری این موضوع را به دست بگیرد و با تمامی طرفها برای اطمینان از انتقال صحیح و سالم ساکنان اشرف به کشورهای سوم از جمله اتحادیه اروپا، کار کند.
امضا کنندگان :
نمایندگان کنگره:
- اد تاونز، رئیس زیر کمیته مدیریت مالی
- مایک کافمن، عضو کمیته قوای مسلح
- بارنی فرنک، نایب رئیس کمیته مالی
- دانا روهرا باکر، رئیس زیر کمیته تحقیقات و نظارت کمیته خارجی
- برَد شرمن، نایب رئیس زیر کمیته تروریزم کمیته خارجی
- لویی گومرت، عضو ارشد زیر کمیته تروریزم و امنیت ملی کمیته قضایی
- باب فیلنر، نایب رئیس کمیته امور بازنشستگان نظامی
- جین اشمیت، عضو کمیته خارجی کنگره
- جودی چو، عضو زیر کمیته تروریزم و قضایی
- دیوید اسکات، عضو کمیته قضایی کنگره
- هنری ”هَنک” جانسون، عضو کمیته قوای مسلح و کمیته قضایی
- جان گراماندی، عضو کمیته قوای مسلح
- شیلا جکسون لی، عضو کمیته قضایی و امنیت داخلی کنگره
- انی فلاماویگا، عضو ارشد کمیته خارجی
- لیسی کلی، عضو کمیته مالی
- جی. ک. باترفیلد، عضو کمیته انرژی