چشم انداز تحولات یمن

در حالیکه علی عبدالله صالح در عربستان سعودی تحت درمان جراحات ناشی از انفجار در کاخ ریاست جمهوری خود قرار دارد, کشور او ممکن است که در حال تغییراتی خارج از تصورات او باشد. در میان تمام ابهامات در باره سمت وسوی آینده یمن ، برخی از رهبران اپوزیسیون اقدام به آغاز این تغییرات کرده اند.

به گزارش بخش انگلیسی الجزیره 16 خرداد  :وصام ال قریشی سخنگوی کمیته گروه جوانان یمن میگوید که تمام قدرتهای سیاسی باید شروع به تشکیل یک شورای موقت کنند که تمام جناح های سیاسی را در بربگیرد تا بعنوان دولت انتقالی عمل کند.
هرچند که گفته میشود چندین تن از اعضاء خانواده علی عبدالله صالح همراه او به عربستان رفته اند ولی تلویزیون دولتی یمن این خبر را تکذیب کرده و میگوید که این خبر صحت ندارد. با این وجود مردم در خیابانهای صنعا به جشن خود ادامه می دهند  و از اینکه علی عبدالله صالح کشور را ترک کرده خوشحال هستند. هرچند که هنوز روشن نیست این به معنای پایان حکومت او باشد ولی مردم در اینجا شک ندارند که او را برای آخرین بار در یمن دیده اند. سوال آنها این است که چه کسی  جایگزین او خواهد بود؟
یکی از زنان شرکت کننده در تظاهرات خیابانی میگوید :  نمیداند خوشحالی خود را چطور توصیف کند. اوی میگوید ما موفق شدیم که رژیم را با یک انقلاب صلح آمیز پایین بکشیم. معاون رئیس جمهور اکنون رسما قدرت را بدست گرفته است ولی تمام چشمها به عربستان سعودی بعنوان بزرگترین حمایت کننده مالی و میانجی قدرت منطقه ای دوخته شده است. یک سخنگوی وزارت خارجه عربستان میگوید که آمدن علی عبدالله صالح به اینجا یک وضعیت سیاسی نیست بلکه صرفا یک موضوع انسانی است و در رابطه با وضعیت سیاسی در یمن, به تمام جناح های یمنی برمیگردد تا در باره آینده این کشور تصمیم بگیرند و همچنین به تلاشهای شورای همکاری خلیج  فارس که به یک راه حل مناسب برسند. بنابراین هرچند ممکن است که مردم یمن پرچم ها را به نشانه پیروزی به حرکت در بیاورند ولی بواقع هنوز هیچکس نمیداند که چه در پیش رو خواهد بود.