کشورهای غربی و مجامع بین المللی سرکوب قیام کنندگان سوری توسط دیکتاتوری بشار اسد را محکوم کردند

همزمان آژانس بین المللی انرژی اتمی پرونده اتمی رژیم سوریه را به شورای امنیت ملل متحد ارجاع داد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه 19 خرداد، قطعنامه ای که امروز به تصویب رسید، پیشنویس آن توسط آمریکا تهیه شده بود و امروز پنجشنبه در جلسه شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به رأی گذاشته شد. از 35 کشور عضو شورای حکام، 17 کشور رای موافق در برابر 6 رای مخالف دادند. روسیه و چین بعنوان متحدین رژیم اسد، جزو کشورهایی بودند که رای منفی دادند. در این رای گیری 11 کشور رای ممتنع دادند و یک کشور نیز غایب بود.
وال استریت ژورنال پیشتر نوشت: در حالی که سوریه بابت سرکوب وحشیانه جنبش اعتراضی، علیه رژیم  بشار اسد، در خارج و داخل با انتقاد شدیدی مواجه است، چنین قطعنامه‌یی فشار دیپلوماتیک روی آن را افزایش خواهد داد.

ناوی پیلای کمیسرعالی حقوق بشر سازمان ملل متحد امروز اعلام کرد رژیم سوریه باید سرکوب فعالان و حمله به مردم بی دفاع این کشور را فورا متوقف کند.
این مقام سازمان ملل متحد تاکید کرد تاسف بار است که حکومتی با تانک و توپخانه به مردم خود که خواهان رسیدن به حقوق شان هستند، حمله می کند.
کمیسر عالی حقوق بشر ملل متحد هشدار داد  من بار دیگر یادآور می شوم رژیم سوریه باید چماق کشیدن روی معترضان را متوقف کند.
همزمان پاپ بندیکت شانزدهم، رهبر کاتولیکهای جهان امروز در دیدار با سفیر جدید رژیم سوریه در واتیکان، گفت، مقامات سوری باید به کرامت انسان و حقوق بشر احترام بگذارند.

به گزارش خبرگزاری رویتر 19 خرداد، انگلستان و فرانسه پیش نویس قطعنامه محکومیت رژیم بشار اسد را شامگاه چهارشنبه در جلسه شورای امنیت سازمان ملل متحد مطرح کردند.
ایالات متحده نیز روز چهارشنبه اعلام کرد قاطعانه از تصویب چنین قطعنامه ای علیه حکومت سوریه حمایت می کند.
مارک لیال، سفیر انگلستان با ابراز امیدواری از تصویب این قطعنامه طی روزهای آتی گفت جامعه بین المللی نمی تواند در برابر سرکوب خشونت آمیز مردم سوریه سکوت کند.
در این قطعنامه از رژیم اسد خواسته شده، سرکوب و خشونت علیه قیام کنندگان سوری و محاصره شهرهای سوریه را فورا پایان دهد.
خبرگزاری فرانسه در باره قطعنامه سوریه نوشت، روسیه تا کنون با هرگونه قطعنامه محکومیت رژیم سوریه که متحد مسکو بشمار می رود، مخالفت کرده اما گویا این بار سخنی از وتوی قطعنامه به میان نیاورده است.
بورو نیوز 19 خرداد نیز گزارش داد، دیوید کامرون نخست وزیر بریتانیا روز چهارشنبه در این باره  گفت: اگر کسی علیه این قطعنامه رای دهد، یا سعی کند آن را وتو کند، باید با وجدان خود کنار بیاید.
آلن ژوپه، وزیر خارجه فرانسه نیز گفت غیرقابل قبول است که سازمان ملل در مورد برخورد حکومت سوریه با معترضان در این کشور ساکت بماند.
در صحنه داخلی نیز، گزارشها حاکی است نظامیان اسد با پشتیبانی تانک‌ها به سوی جسر الشُغور در شمال سوریه به حرکت در آمده اند.
پیشتر وزاری کشور و اطلاعات بشار اسد مردم را نسبت به چنین یورشهایی تهدید کرده بودند.
این در حالی است که مقامات ترکیه صبح امروز پنجشنبه اعلام کردند در طول شب گذشته، بیش از هزار نفر از ساکنان این منطقه از بیم حمله ارتش رژیم سوریه، با عبور از مرز وارد ترکیه شدند.