هیئت عالیرتبه کنگره آمریکا درباره ممانعت مالکی از دیدار نمایندگان کنگره از اشرف افشا میکند

روشنگری و اعتراض هیات عالیرتبه کنگره آمریکا درباره ممانعت مالکی از دیدار نمایندگان کنگره از اشرف وتاکید برضرورت تحقیقات  بین المللی درباره حمله 8آوریل به اشرف

اطلاعیه قاضی تدپو: ما فرصت داشتیم با نخست وزیر مالکی به مدت دو ساعت ملاقات کنیم و موضع صریح او را بشنویم، مهم بود که بتوانیم موضع ساکنان اشرف را هم بشنویم اما به ما اجازه داده نشد. این غیرقابل قبول است که دولت عراق کماکان مانع رسیدن صدای رزمندگان آزادی در کمپ اشرف میشود.
واشنگتن پست : هیأت 6نفره ازنمایندگان کنگره صبح جمعه بعد از ورود به بغداد، با مالکی ملاقات کرد تا شرایط کمپ اشرف را مورد بحث قرار دهد.

میامی هرالد: قانونگذاران امریکایی با مالکی در عراق بر سر کشتار ایرانیان درگیر می شوند. روهراباکر رییس زیر کمیته تحقیقات و بازبینی امور خارجی کنگره بعد از ملاقات یک ساعت و 40 دقیقه ای با مالکی گفت "کشتن شهروندان غیر مسلح، هر چه که نیت شما باشد، یک کشتارجمعی است، کشتن عمدی شهروندان غیر مسلح، یک عمل جنایی است و  یک جنایت علیه بشریت است و ما در یک سفر حقیقت یاب برای دیدن برخی از جزییات آن هستیم."

اعضای هیات عالیرتبه دو حزبی از کمیته خارجی کنگره آمریکا که به ریاست دانا روهراباکر، رئیس کمیته تحقیقات و نظارت بر اعمال دولت، به عراق سفر کرده بود، ضمن روشنگری و اعتراض نسبت به ممانعت دولت مالکی از دیدار تحقیقی هیأت از اشرف، برضرورت بازگشودن دراشرف به روی انجام تحقیقات بین المللی درباره جنایات صورت گرفته درحمله نیروهای عراقی تاکیدکردند.

دراطلاعیه قاضی تدپو عضو برجسته کمیته خارجی کنگره دراین باره آمده است:  اعضای کنگره تلاش کردند از قرارگاه اشرف بازدید کنند ولی دولت عراق از این دیدار جلوگیری به عمل آورد.
من ازاین رفتار بسیار مایوس شدم که نمایندگان کنگره از دسترسی به قرارگاه اشرف توسط دولت عراق منع شدند. ما فرصت داشتیم با نخست وزیر مالکی به مدت دو ساعت ملاقات کنیم و موضع صریح او را در مورد این موضوع پیچیده بشنویم. همچنین مهم بود که بتوانیم موضع ساکنان اشرف را بشنویم تا یک ارزیابی منصفانه ازهر دو طرف داشته باشیم اما به ما اجازه داده نشد که آن طرف داستان را بشنویم. این غیرقابل قبول است که دولت عراق کماکان مانع رسیدن صدای رزمندگان آزادی در کمپ اشرف میشود.

واشنگتن پست نوشت: روز جمعه دینا روهرا باکر رئیس هیأت بازدید کننده کنگره آمریکا گفت که  نخست‌وزیر عراق، نوری مالکی، به این هیأت گفته است که نمی‌تواند از یک کمپ مخالفین ایرانی، جایی که 34نفر در درگیری با نیروهای امنیتی عراق در ماه آوریل جان سپردند، دیدار کنند.
 این هیأت 6 نفره ازنمایندگان کنگره به رهبری نماینده دانا روهراباکر (جمهوریخواه از کالیفرنیا)، صبح جمعه بعد از ورود به بغداد، با مالکی ملاقات کرد تا اقدامات موجود حول بازسازی کشور و شرایط کمپ اشرف را مورد بحث قرار دهد. این مجتمع محل استقرار بیش از3000 ایرانی است که بخشی از  سازمان مجاهدین خلق  ایران یک گروه اپوزیسیون ایرانی هستند.
روهراباکر گفت هیأت مزبور امیدوار بود روز جمعه، در مسیر خود به کردستان، از این کمپ بازدید کند، اما مالکی با اشاره به موضوع حق حاکمیت عراق، درخواست آنها را رد کرد.
روهراباکر، که از اعضای ارشد کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان است، گفت که وی اکنون، برای تحقیقات جنایی حول این موضوع بدرفتاری دولت عراق با مخالفان ایرانی، فشار خواهد آورد. او گفت، ما در حال تحقیق هستیم . کشتن افراد غیرمسلح، یک کشتار جمعی، یک اقدام جنایتکارانه، و جنایت علیه بشریت می‌باشد.

واشنگتن پست د‌ر ادامه نوشت: فعالان بین‌المللی حقوق‌بشر، به‌طور فزاینده یی نسبت به وضعیت این شهرک در نزدیکی مرز ایران نگران شده‌اند.
بعد از حمله سال 2003 به عراق، آمریکا متعهد شد از این مخالفان حفاظت کند، اما رژیم ایران همواره از دولت عراق ‌میخواست که آنها را اخراج کند....خبرنگاران غربی نیز از دسترسی به این کمپ منع شده‌اند.
نماینده کنگره لویی گومرت، gohmert (جمهوریخواه از تگزاس) که او نیز روز جمعه به عراق سفر کرد، هشدار داد
که دولت عراق نمی تواند ادعای دمکراتیک بودن داشته باشد، درحالی که اجازه زیر نور قرار گرفتن اعمالش را نمی دهد.
گومرت گفت، آمریکا به کسانی که در اشرف مستقر هستند اطمینان داده بود امنیت خواهند داشت. سؤال این است که آیا کسی به نیروهای آمریکایی دستور داد یا از آنها خواست که از کمپ اشرف خارج شوند؟