براساس این لایحه که توسط شماری از برجسته ترین سناتورهای آمریکا، از جمله جان مک کین کاندیدای سابق ریاست جمهوری آمریکا، ژوزف لیبرمن و خانم جان کورنین، به سنا ارائه شد، از ریاست جمهوری آمریکا خواسته شده است تا لیستی از عاملان و آمران سرکوب مردم را تهیه کرده و آنها را مورد تحریم قرار دهد.
در لایحه تحریم علیه مزدوران سرکوبگر رژیم، پیشنهاد شده است که دولت آمریکا موظف است با عوامل نقض حقوق بشرد در ایران، به طور قاطع و مستقیم برخورد کند و از جمله دارایی های آنها را مسدود سازد و صدور ویزا برای آنها را ممنوع کند.
سناتورهای آورنده لایحه از هر دو حزب دموکرات و جمهوریخواه آمریکا گفتند این لایحه برای مقابله با مقامات دولت ایران است که در سرکوب اخیر علیه جنبش مردم ایران نقش داشته اند.
سناتور"جان کورنین" ابراز امیدواری کرد که این لایحه هر چه زودتر تصویب شود تا به جنبش اعتراضی ایران و در نتیجه آزادی و دموکراسی در این کشور کمک شود. وی گفت: « آمریکاییها از نظرمادی و معنوی متعهد هستند که به کوشش و تلاش مردم ایران برای رسیدن به آزادی و دمکراسی کمک کنند. در این مسیر محروم ساختن متجاوزین به حقوق بشر در ایران از دسترسی به سیستم مالی آمریکا پیامی نیرومند به جهان خواهد فرستاد تا این افراد در ارتباط با عملکرد خود درسرکوب مردم ایران دوباره اندیشی کنند».
این لایحه، در صورت تصویب در سنای این کشور، رئیس جمهور آمریکا را موظف می کند طی 90روز لیستی از مقامات رژیم ایران که در سرکوب مردم نقش داشته اند تهیه و تنظیم کند و سپس این افراد با تحریمهایی از جمله منع صدور روادید و توقیف سرمایه هایشان روبرو خواهند شد».
رز لهتینن، از اعضای ارشد جمهوریخواه در کمیته امورخارجه مجلس نمایندگان آمریکا، رئیس جمهور این کشور را که گفته بود ما انتظار داشتیم رژیم ایران از مسئولان سرکوب بازخواست کند، مورد انتقاد قرار داد و با لحن کنایه آمیزی گفت: «..آیا ما واقعاً انتظار داریم (این رژیم) به جای مشت آهنین در برابر مردم گوش شنوایی داشته باشد» این سناتور برجسته آمریکا، جامعة جهانی را به حمایت قویتر از مردمی که آرزو دارند درکشورشان آزادی برقرار شود و تضعیف سرکوبگران، فراخواند.