جهش ناگهانی و شوک آور آمار سرطان در تهران

رسانه های حکومتی، روز شنبه از افزایش ناگهانی آمار مبتلایان به بیماری سرطان در تهران خبر می دهند. طبق این گزارشها، یکی از عوامل سرطان زا امواج پارازیت است که بدون هیچ محدودیت قانونی، توسط ارگانهای حکومتی پخش می شود.

سایت تابناک 21خرداد1390، به نقل از خبرآنلاین نوشت: ریزگردها، سوختهای فسیلی، پسماندهای خانگی و صنعتی و هم‌چنین امواج ماکروویو، باعث افزایش چشمگیر شیوع سرطان شده است.
می‌گویند کار آلودگی هواست، می‌گویند ریزگردها و سمومی که در هوای کلان شهرهای بزرگ کشور موج می‌زند، سرطانزاست. حالا یکی از مسئولان رسمی می‌گوید این آلودگی ها، باعث جهش ناگهانی در ابتلای مردم به سرطان شده، هر چند او هم آمار دقیقی درباره افزایش شیوع سرطان نمی‌دهد.
مدیرعامل مراکز معاینه فنی خودروهای تهران گفته: ”به‌دلیل افزایش آلاینده های هوا متأسفانه آمار بیمارهای سرطانی عجیب و غریب به‌صورت وحشتناکی رشد یافته است به‌طوری که پزشکان در این عرصه دچار شوک شده‌اند“.
صدرالدین علی پور که امروز در مشترک اعضای شورای شهر و مسئولان مرکز معاینه فنی خودروها در مرکز معاینه فنی نیایش سخن می‌گفت، اضافه کرد: ”سالها زحمت کشیدیم برای محیط زیست اما، به یکباره با تغییر قانون معاینه فنی درصدد از بین بردن اقدامات ما هستند. با توجه به آمار سال گذشته که 4هزار نفر بر اثر آلودگی هوا و 4هزار نفر بر اثر نقص فنی خودرو جان خود را از دست دادند لازم است اقدامات مستمری در این حوزه صورت گیرد“.
علی پور هم‌چنین با انتقاد از افزایش سن عدم معاینه خودروهای صفر کیلومتر به 5سال، گفت: ”تعجب من از افرادی است که خود در این محیط زندگی می‌کنند اما، قانون افزایش سن معاینه فنی را تصویب می‌کنند“.
حالا این‌که چگونه یک مسئول ترافیکی درباره شیوع انفجاری سرطان در شهرها سخن بگوید، جای حرف دارد، ولی مسئولان پزشکی مانند رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، سال گذشته به خبرآنلاین از مرگ نزدیک به 4هزار نفر از تهران نشینان به‌خاطر آلودگی هوا خبر داده بودند.
آماری که هیچ‌گاه کسی گردن نگرفت
محمد حسین شهریاری سال گذشته در روزهای اوج آلودگی و تعطیل شدن پایتخت گفته بود نزدیک به 4هزار نفر از پایتخت نشینان به‌خاطر سموم موجود در هوا، مرده‌اند. این آمار، البته از سوی مراکز مستقل و برخی دیگر از نمایندگان مجلس مانند انوشیروان محسنی بندپی نیز تأیید شد. ولی در همان روزها وزارت بهداشت و درمان و وزارت کشور، با زیر سؤال بردن این آمار، گفتند اعتقادی به مرگ اشخاص به‌خاطر آلودگی هوا ندارند.
وزیر بهداشت در گفتگو با خبر آنلاین اعلام کرد با وجودی که مراجعان به مراکز اورژانس قلب و ریه در روزهای آلوده افزایش می‌یابد، ولی رابطه اثبات شده‌ای بین مرگ افراد و آلودگی وجود ندارد.
معاون عمرانی استاندار تهران نیز نظر مشابهی داشت. محمدرضا محمودی، در کافه خبر گفت: ”اگر کسی بتواند اثبات کند شخصی به‌دلیل آلودگی هوا از دنیا رفته، جایزه دارد، زیرا آلودگی هوا به خودی خود کشنده نیست، بلکه باعث برخی از بیماریها می‌شود و ممکن است در تعدادی از موارد، بیماریهای قلبی و عروقی را تشدید کند، ولی عامل اصلی مرگ به‌شمار نمی‌رود“.
اکنون به آلودگی ناشی از سوختهای فسیلی در تهران و دیگر شهرهای کشور، ریزگردهای عربی نیز اضافه شده‌اند. ریزگردهایی که استانهای غرب و شمال غرب و جنوب غرب را درنوردیده‌اند و پایشان این روزها به شهرهای مرکزی کشور و همینطور پایتخت هم باز شده.

ریزگردها، امواج پارازیت، پسماندهای صنعتی و خانگی
اکنون به جز آلاینده های هوا، که از سالهای دور به‌عنوان تهدید زیست محیطی برای کلان شهرهای ایران مطرح بوده، پسماندهای صنعتی و خانگی و امواج پارازیت ماهواره‌ای نیز جای ثابتی را در لیست بلندبالای مشکلات محیط زیست شهرهای بزرگ ایران، برای خود پیدا کرده‌اند.
تولید پسماندهای خانگی و صنعتی، رشد صعودی داشته. بر اساس آخرین آمار ارائه شده از سوی محمدی زاده، رئیس سازمان محیط زیست، در کشور روزانه 45هزار تن زباله تولید می‌شود که حدود 7هزارو 500 تا 8هزار تن از این میزان متعلق به تهران است.
این مقام مسئول که امروز در نشست هفته محیط زیست سخنرانی می‌کرد، درباره افزایش پسماندهای صنعتی و شمیایی تولید شده در کشور افزود: ”تنها 25 درصد پسماند شرکتهای صنعتی پس از تصفیه وارد طبیعت می‌شود، با وزارت صنایع به‌منظور حل این مشکل توافقاتی صورت گرفته و مقرر شده در یک برنامه پنج ساله کنترل این پسماندها به سطح استاندارد برسد“.
به بیان دیگر، تا 5سال آینده، پسماندهای صنعتی نیز مانند آلاینده های هوای تهران و سایر کلان شهرهای ایران، عامل افزایش بیماریهای خطرناکی مانند سرطان می‌شوند. البته تا 5سال دیگر، معلوم نیست روند رو به صعود رشد این بیماریها به کجا رسیده باشد.
ریزگردهای عربی نیز قرار است تا 5سال دیگر، مهمان ایران باشند. سرپرست حفاظت محیط زیست کردستان امروز در سخنان پیش از نماز جمعه سنندج، گفت: ”برطرف شدن مشکل گرد و غبار در کشورمان مستلزم همکاری کشورهای عربی از جمله، عراق، عربستان، سوریه، و ایران و ترکیه است“.
ناصح قادری با خوش‌بینی به فرصت 5ساله کشورهای همجوار برای کنترل این ریزگردها اشاره می‌کند: ”در دو سال گذشته تاکنون پیگیریهای مقامات ایرانی منجر به انعقاد توافقنامه‌های زیست محیطی شده است و تا پنج سال آینده کانون گرد و غبار مهار می‌شود“.
به بیان دیگر، حداقل در 5سال، ریزگردها، هم‌چنان نفس مردم را در شهرهای بزرگ و کوچک ایران به شماره خواهند انداخت و منشأ بیماریهایی خواهد شد که برای اولین بار توسط مسئولان مختلف، از جهت عجیب آنها، اظهار تعجب می‌شود.
اعلام افزایش نرخ رشد سرطان در تهران برای اولین بار از سوی منابع رسمی در حالی اعلام می‌شود که هم‌چنین پیش از این بسیاری از پزشکان و کارشناسان نسبت به عواقب استفاده از پارازیت بر روی شبکه‌های ماهواره‌ای و سرطان‌زا بودن آنها هشدار داده بودند. به نظر می‌رسد افزایش آلاینده های هوا در کنار این عوامل خطر ابتلا به سرطان را در میان شهروندان تهرانی افزایش داده است.
سرطان، سومین علت مرگ در ایران است. روزانه حدود 105نفر به‌دلیل سرطان فوت می‌کنند. سالهای عمر از دست رفته به‌دلیل مرگ ناشی از سرطان به 650000سال می‌رسد وحداقل هزینه‌های این بیماری 6000 میلیارد دلار در سال است. در سال حدود 57000 مورد جدید سرطان در کشور پیدا می‌شود که توزیع آنها برحسب تنوع بیماری در جغرافیای کشور متفاوت است.