فرانسه: سازمان ملل نمی تواند در برابر سرکوبهای خونین در سوریه سکوت نماید

ارتش سوریه، امروز، دوشنبه، صدها تن از ساکنان شهر جسر الشغور را دستگیر کردند. تاکنون نزدیک به 7000تن این شهر را ترک کرده و به ترکیه پناهنده شده‌اند.
ایالات متحده آمریکا، سرکوبهای صورت گرفته در روزهای شنبه و یکشنبه علیه معترضان سوری را ”به‌شدت“ محکوم کرد.

شهر جسرالشغور، روز گذشته، بار دیگر شاهد حملات سنگین ارتش سوریه بود. به گزارش ساکنان این شهر، علاوه بر تانکهائی که وارد این شهر واقع در نزدیکی مرز ترکیه شده‌اند، هلیکوپترهای ارتش نیز در آسمان شهر مشاهده شده‌اند. تلویزیون دولتی سوریه اعلام کرد نیروهای ارتش به‌منظور متلاشی کردن گروههای مسلح مستقر در این شهر، وارد جسرالشغور شده‌اند.
ارتش سوریه، امروز، دوشنبه، صدها تن از ساکنان شهر جسر الشغور را دستگیر کردند. تاکنون نزدیک به 7000تن این شهر را ترک کرده و به ترکیه پناهنده شده‌اند.
مذاکرات کشورهای غربی بر سر تصویب قطعنامه علیه دولت سوریه در شورای امنیت سازمان ملل‌متحد ادامه دارد. قرار است فردا، سه‌شنبه، متن این قطعنامه در شورای امنیت سازمان ملل‌متحد به رأی‌گیری گذاشته شود. فرانسه، بریتانیا، آلمان و پرتغال از جمله کشورهای عضو شورای امنیت سازمان ملل هستند که تاکنون حمایت قاطع خود را از این قطعنامه، در راستای محکوم کردن سرکوبهای خونین در سوریه، اعلام کرده‌اند. کشورهای برزیل، آفریقای جنوبی و هند، تاکنون موضع قطعی خود را اعلام نکرده‌اند. چین و روسیه از جمله مخالفان این قطعنامه هستند.
سفیر فرانسه، در سازمان ملل‌متحد در گفتگویی با نشریه ”استادو“ که در برزیل منتشر می‌شود، خطاب به شورای امنیت سازمان ملل‌متحد گفت این شورا نمی‌تواند در برابر سرکوب مخالفان حکومت در سوریه سکوت نماید.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، ژرار آرو متذکر شد باید بی‌درنگ در برابر آن‌چه که در سوریه روی می‌دهد واکنش نشان داد؛ این در حالیست که بنابر گزارش سازمان ملل‌متحد تاکنون بیش از 1100تن از شهروندان سوری به ضرب گلوله‌های ارتش و نیروهای پلیس از پای درآمده‌اند.
سفیر فرانسه در سازمان ملل‌متحد تأکید کرد ما نمی‌توانیم در برابر این اتفاق غم‌انگیز که منطقه را دچار بی‌ثباتی می‌کند، سکوت نمائیم. از دو هفته پیش که مذاکرات بر سر متن قطعنامه علیه حکومت سوریه در جریان است تاکنون بیش از 400 زن و کودک کشته شده و هزاران نفر از خانه و کاشانه خود آواره شده‌اند. سکوت شورای امینت، نمی‌تواند به‌عنوان یک گزینه مطرح باشد.
سایت رادیوفرانسه 23 خرداد