پاریس – خبرگزاری آلمان 29 خرداد، دهها هزار تن از ایرانیان تبعیدی روز شنبه در یک گردهمایی در پاریس خواستار حفاظت بین المللی برای کمپ پناهندگان اشرف در عراق شدند. تظاهرکنندگان میگویند سازمان ملل, ایالات متحده آمریکا و اتحادیه اروپا باید از 3400 تن مخالفان ایرانی در قبال خطر حملات دیگری از سوی نیروهای امنیتی عراق حفاظت کنند. به گفته آنها این یک امر مبرم است که فشار علیه رژیم ایران باید افزایش یابد.
ایرانیان تبعیدی من جمله از سوی ریتا زوسموت که سالیان طولانی رئیس مجلس فدرال آلمان بود و همینطور از سوی شهردار سابق نیویورک رودی جولیانی مورد حمایت قرار گرفتند. زوسموت گفت: ”مردم ایران در رنج هستند. ما تقصیر کار خواهیم بود اگر از این مبارزه برای آزادی حمایت نکنیم.” این سیاستمدار 74 ساله از حزب دمکرات مسیحی آلمان گفت: در رابطه با ایران تنها مساله به برنامه اتمی محدود نمی شود بلکه نقض شدید حقوق بشر نیز صورت میگیرد.
وزیر خارجه فرانسه آلن ژوپه نیز به همین منوال در یک مقاله وارده در روزنامه لوموند (یکشنبه) خواستار در پیش گرفتن روند سخت گیرانه تری علیه رژیم تهران شد. ژوپه مینویسد: ”از دو سال پیش به این سو سیر وخیم شدن وضعیت حقوق بشر در ایران متوقف نشده است”. او در حال حاضر هیچ امکان دیگری را بغیر از تشدید تحریم ها نمی بیند.
زمینه گردهمایی بزرگ پاریس قبل از هر چیز به حمله نظامی عراق علیه کمپ اشرف در اوایل آوریل برمیگردد. در جریان این درگیری بیش از 30 تن کشته و حدود 300 نفر مجروح شدند. مریم رجوی رئیس جنبش مقاومت گفت که این حمله بدستور دولت ایران صورت گرفته است. به گفته وی هدف تضعیف جنبش آزادیخواهی بوده است.
دیکتاتور عراق صدام حسین (1937 تا 2006) قرارگاه اشرف را در دهه 80 در فاصله 80 کیلومتری شمال بغداد اجازه داد ایجاد شود. این قرارگاه قرار بود که در جنگ علیه کشور همسایه بعنوان پایگاهی برای یک جنبش مقاومت ایران که در تبعید سازماندهی شده است, عمل کند. در این کمپ در حال حاضر حدود 3400 تن از ایرانیان مخالف رژیم بسر می برند.
از زمان سقوط صدام حسین پیوسته تنش هایی بین مجاهدین خلق در این قرارگاه از یک سو و ادارات عراقی از سوی دیگر رخ داده اند. نمایندگان دولت عراق که زیر هژمونی احزاب مذهبی شیعی قرار داشته و روابط خوبی با تهران دارد, این جنبش ایرانی را بعنوان ”گروه تروریستی” قلمداد میکنند.