ولیعهد عربستان: عربستان میتواند از سیاست نفت برای بازدارندگی ایران استفاده کند

1تیرماه-  یکی از اعضای رهبری خانواده سلطنتی عربستان سعودی هشدار داد که ریاض ممکن است به‌دنبال جایگزینی صادرات نفت ایران باشد اگر که این کشور برنامه اتمی خود را مهار نکند، اقدامی که ممکن است موجب محدود کردن سرمایه‌گذاری تهران شود.

در اظهارت غیرعلنی اوایل این ماه، ترکی الفیصل ولیعهد عربستان هم‌چنین قویاً به‌طور ضمنی گفت که ریاض ممکن است مجبور به مقابله به مثل  شود اگر تهران در ادامه توسعه تسلیحات اتمی پافشاری کند و عربستان سعودی آماده است که تمامی سرمایه های اقتصادی، دیپلوماتیک و امنیت خود را برای مقابله با جاه‌طلبی های تهران به‌کار گیرد.
ترکی الفیصل ولیعهد عربستان که در این ماه و در ماه مارس، پیشنهاد داد که عربستان می‌تواند از سیاست نفت برای بازدارندگی ایران استفاده کند.
ترکی فیصل ولیعهد عربستان که سفیر سابق عربستان در آمریکا و انگلستان بوده است به‌طور خصوصی در اجتماعی ازتعمیرکاران آمریکایی و انگلیسی ارتش در پایگاه هوای آر، ای، اف، در مورلز ورث در خارج لندن گفت، ”ایران در بخش نفت بسیار آسیب‌پذیر است و در این بخش است که می‌توان کار بیشتری برای فشار گذاشتن به دولت فعلی آن انجام داد ”.
بهار عرب رقابت بین عربستان و ایران را که در سراسر خلیج فارس برای نفوذ بر همسایه‌ها از سوریه تا یمن به یکدیگر تنه می‌زنند، تشدید می‌کند.
این یک جنگ سرد بین اسلامیست های شیعی که بر ایران حاکمند با خانواده سلطنتی عربستان است که سوخت آن به‌وسیله نفت و ایدئولوژی تأمین می‌شود که هرکدام خود را رهبر مسلمانان جهان می‌دانند…
آمریکا و دیپلوماتها گفتند که حکومت سلطنتی سعودی اغلب از پرنس ترکی، برای ارائه پیشنهاداتی که نگرانی های سیاست های آینده را مطرح می‌کند، استفاده می‌کنند.
عربستان در سال گذشته به‌طور فزاینده ای به‌دنبال سیاست خارجی مهاجمانه‌ای بوده که اغلب در مخالفت با آمریکا و به‌دلیل نگرانی هایی که در مورد ایرن و بحران سیاسی که در شمال آفریقا و خاورمیانه می‌باشد، بوده است. … .
براساس نسخه ای از سخنرانی وی که به‌دست وال استریت ژورنال رسیده است پرنس ترکی گفته است، ”مداخله ایران و تلاشهای وی برای ایجاد بی‌ثباتی در کشورهایی که دارای اکثریت شیعی می‌باشند مانند عراق و بحرین هم‌چنان که آندسته از کشورهایی که جمعیت شیعی قابل توجهی دارند باید که پایان یابد.
  عربستان سعودی با هر اقدام ایران در سایر کشورها مخالفت خواهد  کرد زیرا که این موضع عربستان سعودی است که ایرن هیچ حقی در مداخله در امور داخلی سایر کشورها ندارد ”… .
مقامات سعودی به حمایت دولت اوباما از جنبش های دموکراتیک در مصرو بحرین با این استدلال که در خدمت تقویت منطقه‌ای ایران می‌باشد، انتقاد کرده‌اند.
اما در هفته‌های اخیر ریاض به اعضای اوپک فشار آورده است که تولید خود را به‌عنوان راهی برای به پایین راندن قیمت های نفت جهانی، افزایش دهند اقدامی که ایران قویاً با آن مخالف است… .
عربستان از فرستادن سفیر به بغداد با این اتهام که نوری مالکی نخست‌وزیر دولت اکثریت شیعی عراق به ایران بسیار نزدیک است، خودداری کرده است. در حقیقت عراق در دعواییکه بر سر قیمتها نفت اوپک بود جانب ایران را گرفت. وپرنس ترکی متهم کرد که افسران ارتش عراقی مستقیماً درگیر فرموله کردن سیاست امنیتی عراق می‌باشند، اتهامی که عراق مرتباً رد کرده است.
پرنس گفت، ”افراد و گروههایی در عراق هستند که هرچقدر هم که انکار کنند، کاملاً مدیون ایرانند، و این نه تنها قابل‌قبول نیست بلکه برای آینده کشوری که نژاداً و دیناً با آن متضاد است، بد است ”.