در یک نقطه عطف در سیاست خارجی آمریکا، اوباما همچنین بهطور چشمگیری اهداف جنگی آمریکا را مختصر کرد و گفت ما دیگر تلاش نخواهیم کرد تا یک افغانستان بینقص را از کشوری که توسط تاریخچه غرقه به خونش شوکه شده بسازیم. . . رئیسجمهور استدلال کرد که نیروهای آمریکایی گامهای بزرگی را به سمت اهداف استراتژی بسیج نیرو که وی در دسامبر 2009 فرمان داده بود برداشتهاند، این بسیج نیرو برای این بود تا شتاب طالبان را معکوس سازد، القاعده را در هم بکوبد و نیروهای افغانی را آموزش دهد.
اما وی سرانجام درخواستهای پنتاگون را برای یک کاهش نیروی آهستهتر برای تضمین دستاوردها بر علیه طالبان رد کرد و این تصمیم رئیسجمهور بهعنوان یک شکست سیاسی برای بختآور جنگ، ژنرال دیوید پترائوس میباشد. …
اوباما گفت، این آغاز- اما نه پایان- تلاشهای ما برای خاتمه دادن این جنگ میباشد“.
بهرحال با وجود کلمات پرهیجان اوباما، امکان دارد نیروهای طالبان با نشانههایی از یک خروج شتابان آمریکا از این منازعه، تشجیع گردند. …
سخنرانی رئیسجمهور در هنگامی صورت میگیرد که سؤالات در داخل آمریکا بر سر هدف جنگ افغانستان بعد از کشته شدن اسامه بن لادن رئیس القاعده توسط نیروهای ویژه نیروی دریایی در ماه گذشته بالا گرفته است و در هنگامی است که واشنگتن از گفتگوهای شکننده مصالحه افغانستان با طالبان حمایت میکند. . . اما با وجود این عقبنشینی نیرو، وقتیکه اوباما در انتخابات نوامبر 2012 بهدنبال دومین دور ریاست جمهوریاش باشد کماکان بیش از 65000 نیروی آمریکایی در افغانستان بهسر خواهند برد. … طرحهای اوباما موجب واکنشهای مختلفی در آمریکا شده است. …
سناتور تندروی جمهوریخواه جان مک کین گفت اوباما ریسک غیرضروری را بهجان خرید و یادآور شد که پترائوس و گیتس عقبنشینی آهسته تری را توصیه کرده بودند. و میت رامنی کاندید ریاست جمهوری از حزب جمهوریخواه اظهار داشت که انگیزه اوباما در این امر سیاسی بوده است.
رامنی گفت، ”ما همگی خواستار این هستیم که نیروهایمان هرچه زودتر به خانه برگردند، ولی ما نبایستی به یک جدول زمانی خودسرانه بر سر عقبنشینی نیروهایمان از افغانستان بچسبیم“. . .