سایت ای پولیتیکس 2تیرماه– به قلم مارک ویلیامز – موضوع پناهندگان ایران در کمپ اشرف، عراق، موضوعی است که بهدلیل وضعیت انسانی و تهدید قتل عامی که 3400 عضو غیرمسلح و بیدفاع گروه اصلی اپوزیسیون ایران با آن مواجه هستند، در هر دو مجلس پارلمان از توجه گستردهیی برخوردار شده است.
اشرف، از هنگامی که نیروهای آمریکایی حفاظت آن را در سال 2009 به نیروهای عراقی واگذار کردند، در محاصره بوده است. متاسفانه، نخستوزیر عراق نوری مالکی، که نخستوزیری خود را مدیون حمایت ایران است، مکرراً وعده بستن این کمپ بهمنظور پیروی از درخواستهای تهران را داده است.
این پناهندگان، که اعضای سازمان مجاهدین خلق ایران میباشند، در سال 2009 و اخیراً در 8آوریل امسال، هنگامی که 36تن از ساکنان وحشیانه مورد شلیک قرار گرفتند یا با خودروهای نظامی له شدند، دو بار توسط نیروهای مسلح عراقی مورد حمله قرار گرفتهاند. صدها تن دیگر مجروح شدند و مهمتر از همه اینکه همچنان از رسیدگی پزشکی مناسب منع میشوند. تمام اینها با وجود موقعیت آنها بهعنوان افراد حفاظت شده تحت کنوانسیون چهارم ژنو صورت میگیرد.
شنبه گذشته، من در یک گردهمایی عظیم در پاریس، که 100000 (صدهزار) ایرانی را از سراسر جهان برای فراخواندن به حفاظت سازمان ملل از ساکنان اشرف به خود جلب کرده بود، شرکت کردم.
من همراه با نماینده دیوید امس و لرد کوربت از کاستل ویل، بخشی از یک هیأت فراحزبی بودم، که جهت اعلام حمایت بسیاری از پارلمانترها از حفاظت سازمان ملل از ساکنان اشرف و رد طرح دولت عراق برای جابجایی اجباری ساکنان به منطقه دیگری در عراق در آنجا حضور داشتیم.
فراخوان ما در کل توسط 4000 نماینده از 40 کشور، و نیز مقامات سابق ارشد آمریکایی مانند وزیر سابق امنیت داخلی تام ریج، وزیر دادگستری مایکل موکیزی، رئیس ستاد کاخ سفید اندرو کارد و شهردار نیویورک رودی جولیانی، که برای ارائه حمایتشان از این دموکراتهای شجاع ایران در آنجا حضور داشتند، مورد حمایت قرار گرفت.
زمان آن است که وزارتخارجه ما نیز از این فراخوان حمایت کند و رسماً خواستار آن شود که هیأت همیاری سازمان ملل در عراق (یونامی) یک تیم دائمی نظارت، با حدود 20 سرباز آمریکایی جهت حفاظت از آن، در کمپ اشرف مستقر نماید. این یک قیمت ناچیز، ولی حیاتی و مهم برای جلوگیری از یک فاجعه انسانی است