گزارش سی.ان.ان از سرکوب وحشیانه در جسرالشغور توسط ارتش بشار اسد

گزارشی از تلویزیون سی ان ان دررابطه با سرکوب وحشیانه در سوریه 5تیرماه - گزارشگر: بنا‌به گفته شاهدان، یکی از شهرهای سوریه که سرکوب در آن به‌طور خاص بسیار وحشیانه بوده جسر الشغور است.

ارتش سوریه اوایل ماه جاری وارد شد و عملیاتی انجام داد که به محکومیت قوی بین‌المللی منجر گردید و صدها تن را مجبور به فرار به مرز کرد. این شهر هم‌چنین صحنه یک قتل‌عام در مرکز پلیس در 6ژوئن بوده است.
آروا دیمن از سی.ان.ان بخشی از هیأت بازدید کننده با تسهیلات دولت سوریه از جسر الشغور است.
او هم‌اکنون آن‌جا است و به ما ملحق می‌شود.
چه چیزی مشاهده می‌کنی؟
آروا دیمن: من این‌جا دقیقاً همان چیزی را می‌بینم که دولت می‌خواهد ما ببینیم. و آن چه ارتش به ما گفته، این است که وقتی آنها چند هفته پیش به جسر الشغور رسیدند، هزاران فرد مسلح حضور داشتند که اکثرشان فرار کردند و برخی حتی به ترکیه گریختند.
چند شاهد عینی که آنها را به ما معرفی کردند گفتند، صدها مرد مسلح بودند که تبادل آتش بزرگی که در مقابل پستخانه در مرکز شهر جسر الشغور شروع شد را برانگیختند.
آنها می‌گویند در این شهر قتل‌عام نیروهای امنیتی سوریه صورت گرفت و هم‌چنین می‌گویند که همین حمله را علیه یکی از مراکز پلیس در جسر الشغور به اجرا گذاشتند.
به یاد دارید که چطور تلویزیون دولتی ابتدا در مورد قتل‌عام 120 نیروی امنیتی سوریه توسط این باند مسلح صحبت می‌کردند و به همین خاطر بود که این سرکوب نظامی صورت گرفت.
ارتش به ما گفته است که معمای حل ناشده در واقع حمله‌این نهاد عظیم مسلح است و می‌گویند، آنها هزاران نفر هستند و برای برقراری دولت خودشان در داخل سوریه در سراسر کشور جابه‌جا می‌شوند. بنابر این، آنها می‌گویند به همین خاطر است که ما شاهد جابه‌جایی سرکوب نظامی از درعا، در مرز با اردن، به شهرک  (نامفهوم) در مرز با لبنان و اکنون به جسر الشغور و سپس به بخش دیگری از کشور هستیم...
یک ساکن جسر الشغور که ما داشتیم با او صحبت می‌کردیم به ما گفت که این افراد مسلح، ظاهراً 6 هفته قبل از ارتش وارد جسر الشغور شدند و نقاط ایست و بازرسی خودشان را برقرار کردند و دولت خودشان را برپا کردند و ساکنان را مرعوب می‌کردند و این چیزی است که ما از ساکنان می‌شنویم.
مجری: این اغراق آمیزترین توجیه از جانب دولت است که یک گروه افراط گرای اسلامی تحت حمایت خارجی، که آن را شناسایی نکرده، مقصر می‌داند. ولی آن چه شما از دولت می‌شنوید ظاهراً با آن چه از پناهندگان می‌شنوید متفاوت است.
آروا دیمن: من دو هفته در مرز ترکیه با پناهندگانی که به کمپ میآمدند یا از کمپ خارج می‌شدند صحبت کردم و آنها همه می‌گفتند به‌دلیل ترس از قتل‌عام شدن فرار کردند.
آنها گفتند نوعی تبادل آتش صورت گرفت و بله، 120تن از نیروهای امنیتی سوریه احتمالاً کشته شدند و آنها از انتقام‌جویی توسط ارتش می‌ترسیدند. زیرا پناهندگانی که ما با آنها صحبت می‌کردیم اساساً می‌گفتند که افراد مسلحی در میان آنها حضور نداشت و این‌که آنها معترضین صلح آمیزی بودند که بیرون می‌رفتند و برای حقوقشان شعار می‌دادند و به سقوط رژیم فرا می‌خواندند. این‌که هیچ عناصر مسلحی در میان آنها نبود.
    پناهندگان در ترکیه می‌گویند این خشونت به‌دلیل اختلاف بین نیروهای امنیتی صورت گرفت...
ولی می‌شد ترس را در چمانشان پناهندگانی که ما با آنها صحبت می‌کردیم،   دید و در صدایش شنید. و مقامات سوریه اساساً می‌گویند که اینها پناهندگان واقعی نیستند. اینها افرادی هستند که مغزشویی شدند...
وقتی با این پناهندگان صحبت می‌کنیم، همه آنها می‌گویند تا زمانی که رژیم بشار اسد نرود، آنها تحت هیچ عنوان برای بازگشت به کشور احساس امنیت نمی‌کنند. ما در این‌جا تعدادی شهروند دیده ایم، هنوز فرصت صحبت با اکثر آنها را نداشته‌ایم.
ولی به چند مرد برخوردم. خیلی عجیب است، زیرا در اکثر اماکن مردم ایستاده‌اند و صحبت می‌کنند، ولی همین که نزد آنها رفتم همه پراکنده شدند و هیچ‌کس نمی‌خواست صحبت کند.