بحث آنها در منطقه و فراتر از آن زیر نظر قرار دارد؛ تعدادی از تحلیلگران میگویند، ناآرامی سوریه تهدید دارد یک منطقه هماکنون ناآرام را بیثبات کند و دولتهای غربی که تصمیم به مداخله در لیبی به دلایل انسانی گرفتهاند ولی از انجام این کار در سوریه صرفنظر نمودهاند را به چالش میکشد.
درحالی که دولت اجازه برگزاری جلسه دمشق را داد، نیروهای امنیتی سوریه به سرکوب اعتراضها در آخر هفته ادامه دادند و 4 شهروند دیگر کشته شدند.
یک گروه معترض تظاهر کنندگان را فراخواند که این هفته در شهر آلپو انتظار یک ”آتشفشان“ داشته باشند. خشونت، کشورهای همسایه ترکیه و لبنان را نیز تحتتاثیر قرار میدهد. بیش از 12000 پناهنده از مرز ترکیه عبور کردهاند و هلال احمر گفت، 7000نفر دیگر در انتظار عبور از مرز هستند.
آنکارا اظهارات خود علیه دمشق را تیزتر کرده است - - رئیسجمهور بشار اسد را علناً به تصویب اصلاحات ترغیب میکند و سرکوب وی را ”وحشی گری“ مینامد…
سوریه با 5 کشور مرز دارد و با ایران و گروه های ستیزه گر، از جمله حزبالله و حماس روابط نزدیکی دارد. الیاس مهنا، یک تحلیلگر سیاسی در دانشگاه هاروارد گفت، ”مردم از آن چه ممکن است در صورت سقوط اسد از قدرت رخ بدهد میترسند“. ممکن است در بدترین حالت چیزی رخ بدهد که او آن را ”سناریوی عراق“ مینامد. شبهنظامیان مسلحی که تیول قومی شکل میدهند…
آمریکا و اتحادیه اروپا در هفتههای اخیر تحریم هایی را بر اسد و خانواده و دستیاران وی اعمال کردهاند. برخی معتقدند که تحریمها، تنشها بر اقتصادی که هماکنون رو به وخامت میباشد را تشدید خواهند کرد.
ولی آمریکا و اتحادیه اروپا قادر به متقاعد کردن روسیه و چین به دست کشیدن از مخالفت با قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل در محکومیت اعمال سوریه نبودهاند، گرچه دبیرکل سازمان ملل، بان کیمون، علیه دولت سوریه موضعگیری شدیدی کرده است.
اکونومیست گفت، سوری های مردد، توسط هم معترضینی که خواهان به زیر کشیدن اسد هستند و اصلاح گران ظاهری در رژیم که خواهان تقویت او میباشند، به سمت خود جلب میشوند…
الیوت آبرامز از شورای روابط خارجی مینویسد، حیرتآور است که آمریکا ظاهراً قادر به فراخواندن به خروج اسد نیست - - در حالی که وزیر خارجه هیلاری کلینتون آن را ”حملات مخوف و تنفر آور“ بر مردم سوریه مینامد.