کریستین لاگارد، ۵۵ ساله، جانشین دومنیک استراوس کان خواهد شد که ماه گذشته از ریاست صندوق بینالمللی استعفا کرد تا بتواند در دادگاه در مقابل اتهام تعرض به یک زن کارمند هتل در نیویورک از خود دفاع کند.
نیکلا سارکوزی، رئیسجمهوری فرانسه، انتخاب خانم لاگارد بهعنوان رئیس صندوق بینالمللی پول را یک «پیروزی برای فرانسه» خوانده است.
کریستین لاگارد کار خود را از روز ۵ ژوئیه آغاز خواهد کرد و در آغاز کارش با بحران یونان روبه روست، بحرانی که به باور برخی ازکارشناسان میتواند یک بحران بینالمللی را درپی داشته باشد.
کریستین لاگارد به شبکه تلویزیونی «اف تی ۱» گفت: «من از مخالفان سیاسی دولت یونان در خواست میکنم که در راستای وحدت ملی از حزبی که هماکنون قدرت را در اختیار دارد، حمایت کنید».
خانم لاگارد توانست در رقابت بر سر ریاست صندوق بینالمللی پول، اگوستین کارستنز، رئیس بانک مرکزی مکزیک را پشت سر بگذارد. حمایت آمریکا، چین، برزیل، هند و روسیه نقش تعیین کنندهای در انتخاب خانم لاگارد داشت.
اگوستین کارستنز انتخاب کریستین لاگارد را به وی تبریک گفت و ابراز امیدواری کرد که خانم لاگارد در دوران ریاستش بر صندوق بینالمللی پول پیشرفت معنی داری در راستای اثرگذاری، مشروعیت و پیوستگی این نهاد پولی حاصل شود.
آمریکا که از گسترش بحران یویان نگران است تاخیر در تعیین رئیس صندوق بینالمللی پول را جایز ندانسته بود.
تیموتی گایتنر، وزیر دارایی آمریکا، با استقبال از انتخاب کریستین لاگارد گفت: تجربیات و تواناییهای خانم لاگارد در این شرایط حساس اقتصادی جهانی برای رهبری این نهاد بسیار ارزشنمد است.
به گزارش رویترز، از زمان تأسیس صندوق بینالمللی پول بهطور سنتی رئیس این نهاد از بین کشورهای اروپایی انتخاب شده است و از سوی دیگر رئیس بانک جهانی همواره آمریکا بوده است