بریتانیا: فشار بیشتری بر رژیم ایران وارد می‌شود

 ویلیام هیگ، وزیر خارجه بریتانیا، در پارلمان این کشور گفت که به‌زودی اقدامات تنبیهی علیه ایران شدید خواهد شد. او گفت: «آنها باید بدانند که اگر درباره برنامه هسته‌ای خود مذاکره نکنند، فشارهای تحریمی در ماه‌های آینده افزایش خواهد یافت».

ویلیام هیگ به نمایندگان پارلمان بریتانیا اطلاع داد که ارتش جمهوری اسلامی به تازگی به شکل مخفیانه موشکهای بالستیک یا قاره‌پیما آزمایش کرده است. به گفته وزیر خارجه بریتانیا، یکی از موشکهای تولید ایران، قادر به حمل کلاهک هسته‌ای‌ست، و این با مفاد قطعنامه ۱۹۲۹ شورای امنیت سازمان ملل مغایر است.
به گفته آقای هیگ، مطابق قطعنامه شورای امنیت، ایران مجاز به آزمایش موشکهای بالستیک یا قاره‌پیما نیست.
سپاه پاسداران جمهوری اسلامی هم‌اکنون در حال اجرای مانور ده روزه‌ای‌ست موسوم به ”رزمایش موشکی پیامبر۶“. در جریان رزمایش بیش از ده موشک آزمایش شده است که برد یکی از آنها بیش از هزار کیلومتر اعلام شده است.
اما دولت ایران گسترش زرادخانه خود را امری دفاعی می‌داند و هرگونه اقدام در جهت تولید سلاح اتمی را انکار می‌کند. در راستای همین سیاست، وزارت‌خارجه جمهوری اسلامی اظهارات وزیر خارجه بریتانیا را رد کرد.
ساعتهایی پس از انتشار سخنان وزیر خارجه بریتانیا، رامین مهمان‌پرست، سخنگوی وزارت‌خارجه ایران، به خبرگزاری رویترز گفت: «هیچ یک از موشکهایی که آزمایش شدند قابلیت حمل کلاهک اتمی نداشته‌‌اند».
سایت رادیو آلمان 8 تیر