در این نامه آمده است: «با کمال تأسف باید به آگاهی شما برسانیم تا زمانی که راهحل مشخصی برای پرداخت پول نفت صادراتی شرکت ملی نفت ایران پیدا نشود، این شرکت در موقعیتی نخواهد بود که بتواند در ماه اوت سال ۲۰۱۱ همچنان به ارسال نفت برای شرکای هندی خود ادامه دهد.»
شرکت ملی نفت ایران در نامه خود به مسئولان پالایشگاههای هندی در عین حال افزوده است که در حال حاضر هیئتهای عالیرتبهای از بخشهای بانکی، مالی و نفتی دو کشور سرگرم گفتوگو برای حل این مشکل هستند.
این در حالی است که در اواسط خرداد ماه سال جاری گزارشهایی در باره «صادرات مجانی نفت ایران به هند» در برخی خبرگزاریهای داخلی ایران منتشر شده بود.
خبرگزاری مهر در این باره نوشته بود، با وجودی که هنوز راهحلی برای وصول بدهی دو میلیارد دلاری برخی از پالایشگاههای نفت هند همچون «مانگلور» به شرکت ملی نفت ایران پیدا نشده است،این شرکت همچنان بر صادرات نفت به هندوستان تأکید میکند.
مشکل پرداخت بهای نفت صادراتی ایران به هند پس از آن دامنگیر دو کشور شد که بانک مرکزی هند در دی ماه سال گذشته خورشیدی با صدور فرمانی انجام هر گونه داد و ستد با ایران و از جمله خرید نفت از این کشور از طریق «اتحادیه پایاپای آسیایی» را ممنوع اعلام کرده بود.
به دنبال این اقدام که گفته میشود تحت فشار ایالات متحده صورت گرفته بود، دو کشور به دنبال یافتن راهحلی جایگزین برای پرداخت بهای نفت صادراتی ایران بر آمده و از جمله به استفاده از بانک تجاری ایران و اروپا، مستقر در آلمان، روی آوردند.
بانک مرکزی آلمان نیز در ابتدای سال جاری میلادی با انتقال پول نفت صادراتی ایران از طریق بانک تجاری ایران و اروپا موافقت کرده بود، اما این بانک نیز به تازگی در فهرست ۱۰۰ شرکت ایرانی تحت تحریم اتحادیه اروپا قرار گرفته و بدین ترتیب امکان انتقال پول نفت ایران از طریق این بانک نیز از بین رفته است.
ایران پس از عربستان سعودی دومین صادرکننده بزرگ نفت به هند به شمار میآید و روزانه حدود ۴۰۰ هزار بشکه نفت به این کشور صادر میکند که این میزان ۱۲ درصد از نفت مورد نیاز هند را تامین میکند. ارزش نفت صادراتی ایران به هند سالانه به ۱۲ میلیارد دلار بالغ میشود.
سایت رادیو فردا 11تیر