حسن نصرالله در سخنانی که شنبه شب ایراد کرد، گفت، ما احکام دادگاه حریری را نمی پذیریم زیرا این دادگاه یک طرح سیاسی توسط اسرائیل و غرب بویژه آمریکا بمنظور اعمال فشار بر مقاومت لبنان (حزب الله) است.
سرکرده حزب الله گفت، هدف دادگاه بین المللی رسیدگی به ترور حریری، ایجاد فتنه در لبنان و به ویژه فتنه میان شیعه و سنی است.
وی افزود، برخی جریانات در لبنان با کمک کشورهای خارجی درصدد ضربه زدن به حزب الله هستند و دادگاه بین المللی نیز برای خود اهدافی تعریف کرده و به هر قیمتی بدنبال دستیابی به آن است.
نصرالله گفت، ما وارد مرحله ای شدیم که در آن تاکید کردیم باید جلوی تحقق این اهداف گرفته شود و به همین دلیل حزب الله هرگز متهمین از سوی دادگاه بین المللی را تسلیم نخواهد کرد.
وی پیش تر تهدید کرده بود که حزب الله دست هر کسی را که درصدد بازداشت اعضای این گروه برآید، قطع خواهد کرد.
خبرگزاری فرانسه نوشت، دولت لبنان سی روز مهلت دارد که کیفرخواست دادگاه بین المللی حریری را اجرا و متهمان را بازداشت کند و دبیرکل سازمان ملل نیز گفته است انتظار دارد دولت بیروت با دادگاه بین المللی در این زمینه همکاری نماید.
اگر دولت لبنان متهمان را ظرف سی روز بازداشت نکند، دادگاه بین المللی می تواند متن کیفرخواست را علنی سازد و متهمان را غیابا محاکمه کند.
به گفته ناظران، صدور احکام دادگاه بین المللی رسیدگی به ترور رفیق حریری، فشارها را بر دولت کنونی لبنان که تحت حمایت حزب الله قرار دارد، افزایش خواهد داد و خودداری دولت بیروت از اجرای احکام دادگاه بین المللی می تواند پیامدهایی برای دولت میقاتی و حزب الله لبنان به دنبال داشته باشد.
واکنش حامیان خارجی حزب الله لبنان
رادیو فرانسه11 تیر: دوروز پس از انتشارگزارش تحقیق دادگاه بین المللی ویژه سازمان ملل درمورد عوامل ترور"رفیق حریری" نخست وزیرسابق لبنان، ایران و سوریه به این گزارش واکنش نشان دادند.
درگزارش دادگاه بین المللی مامورتحقیق ، چهارتن ازاعضاء و وابستگان حزب الله لبنان به دست داشتن درتوطئه قتل نخست وزیرسنی لبنان که درجریان یک سوءقصد پرکشتاردرسال دوهزاروپنج میلادی درمرکزبیروت کشته شد، متهم شده اند. درجریان این توطئه تروریستی بیست و دو نفرجان خودرا ازدست دادند.
به دنبال این حادثه، وپس ازشش سال تحقیق، آخرین قاضی مسئول پرونده که ازسوی سازمان ملل نامیده شده است، روزپنجشنبه گزارش تحقیق خود را تسلیم دادستان کل لبنان کرد.
در این گزارش تحقیقات نشان می دهد که دو تن از اعضاء حزب الله لبنان بطورمستقیم و دو تن دیگر درردیف دوم متهم به دست داشتن در طرح و اجرای سوء قصد تروریستی علیه جان رفیق حریری بوده اند.
در پی انتشاراسامی افراد متهم در این گزارش برخی ازدولت ها نسبت به آن واکنش نشان دادند.
"هیلاری کلینتون" وزیرامورخارجه آمریکا روزگذشته ازدولت لبنان خواست تا برای ادامه کاردادگاه و رسیدگی به اتهامات وارده به متهمین با دادگاه همکاری نماید.
کلینتون در این رابطه گفت: ما ازدولت بیروت می خواهیم تا با عمل به تعهدات بین المللی خود با دادگاه قتل رفیق حریری همکاری نماید.
کلینتون افزود: این همکاری مرحله مهمی است که می تواند لبنان را ازتاریخ طولانی خشونت برهاند.
همزمان با این سخنان، سفیرسوریه درلبنان نیزدریک اظهارنظر گفت ، دادگاه بین المللی با دادن اجازه انتشارمحتویات گزارش تحقیقاتی خود درمطبوعات اعتبارخود را ازدست داده است.
وی گفت برخی ازمحتویات گزارش حتی قبل ازانتشاربه روزنامه های اسرائیلی و چند روزنامه دیگر نشت کرده بود.
درتهران علی لاریجانی، رئیس مجلس اسلامی نیز دراظهارنظری درباره گزارش متهم کننده حزب الله در لبنان، خود دادگاه را یک "دادگاه سیاسی وبی آبرو" نامید و گفت: ازآنجائی که آمریکا ازتشکیل دولت جدید لبنان "سیلی" خورد، لذا این داستان را راه انداخته است. وی گفت کسی به عملکرد این دادگاه اعتماد وتوجهی ندارد.