تشدید حملات هوایی ناتو در غرب لیبی

هر روز عرصه بر حاکمیت دیکتاتور لیبی تنگ‌تر می‌شود. ناتو اعلام کرد که محدوده‌ی حملات هوایی خود را به غرب کشور گسترش داده است. بخش عمده‌ی مناطق غرب لیبی تحت کنترل نیروهای وفادار به معمر قذافی است.

یک سخنگوی ناتو روز شنبه (۲ ژوئیه / ۱۱ تیر) اعلام داشت که طی هفته‌ی گذشته بیش از ۵۰ هدف نظامی نابود شده‌اند.
از قرار معلوم ناتو قصد دارد با تشدید عملیات خود، راه پیشروی برای نیروهای موسوم به شورشی را بگشاید. هدف این حملات هوایی، شاهراهها، راههای ارتباطی و پایگاه‌های نظامی نیروهای قذافی در شهرها بوده است.
غیر از طرابلس، شهر غریان در جنوب پایتخت نیز هدف بمباران‌های هوایی بوده است. در روزهای گذشته شهر استراتژیک ”بیرالغنم“ که در مسیر یکی از شاهراهها به سوی طرابلس قرار دارد، مورد حملات شدید بوده که در آن از جمله دو زره‌پوش نابود شده‌اند.
جنگجویان قذافی نیز حملات خود را بر کنترل راههای ارتباطی متمرکز کرده‌اند. آنها می‌کوشند مسیرهای میان مناطق تحت کنترل شورشیان پایتخت را ببندند تا مانع از پیشروی آنها به سوی طرابلس شوند.
ناتو اعلام کرد که قذافی نیروهای خود را وارد شهرهای ساحلی در غرب و شهرهای منطقه‌ی کوه‌های نفوسا در جنوب پایتخت کرده است. به گفته‌ی مقامهای ناتو، بدین‌گونه بیش از یک میلیون و ۸۰۰ هزار نفر مردم غیرنظامی در معرض خطر قرار گرفته‌اند.
به همین دلیل ناتو گسترش حملات خود علیه نیروهای قذافی را منطبق با قطعنامه‌ی شورای امنیت سازمان ملل می‌بیند. این قطعنامه هدف از حملات هوایی را حفاظت از جان مردم غیرنظامی اعلام کرده است. 
عایشه، دختر معمر قذافی به هنگام سخنرانی برای هواداران رژیم، در بخش ویران‌شده‌ی مجتمع نظامی باب العزیز
روز جمعه (اول ژوئیه /۱۰ تیر) معمر قذافی نشان داد که خود را در تنگنا می‌بیند. دیکتاتور لیبی تهدید کرد، در صورتی که ناتو به حملات هوایی خود ادامه دهد، دست به سوءقصدهای تروریستی در سطح کشورهای اروپایی خواهد زد.
وزیران خارجه‌ی آمریکا و اسپانیا روز شنبه در مادرید اعلام کردند که به مأموریت خود در جهت حفاظت از مردم غیرنظامی ادامه خواهند داد و قصد دارند قذافی را وادار به کناره‌گیری کنند.
هیلاری کلینتون، وزیر خارجه آمریکا، گفت که قذافی بهتر است به‌جای تهدید کردن، به منافع مردم کشورش فکر کرده و کناره‌گیری کند.
خانم ترینیداد خیمنز، وزیر خارجه اسپانیا، نیز گفت که کشورهای ائتلافی قصد دارند فشار بیشتری به قذافی وارد کنند تا او را به کناره‌گیری وادارند.
حمایت مالی آلمان از عملیات نظامی در لیبی
بر اساس گزارش روزنامه‌ی ”بیلد ام زونتاگ“، دولت آلمان تاکنون حدود ۳ میلیون و ۷۰۰ هزار یورو برای عملیات لیبی هزینه کرده است.
توماس کوسندی، دبیر وزارت دفاع آلمان در امور پارلمانی، در پاسخ به پرسش امید نوری‌پور، نماینده حزب سبزها در کمیسیون امور دفاعی در پارلمان، اعلام کرد که آلمان به‌عنوان یک عضو ناتو موظف است حدود ۱۵ درصد هزینه‌ی عملیات‌‌های نظامی را برعهده گیرد.
گفته می‌شود که کل هزینه‌ی این عملیات برای آلمان حدود ۲۳ میلیون و ۷۰۰ هزار یورو خواهد بود.
سایت رادیو آلمان12 تیر