ناراضیان ایرانی در عراق خواستار پیشنهاد کشور سوم برای پناهندگی می‌باشند

سایت سنت لوئیس تودی 12 تیرماه  به‌نقل از آسوشیتدپرس نوشت:  سفیر آمریکا در عراق در آخر هفته جاری با هشدار به این‌که ارتش آمریکا به‌زودی دیدارهای منظم خود را متوقف می‌کند، از یک گروه ناراضیان ایرانی که بعد از 2003در این کشور، بلاتکلیف هستند مؤکدانه خواست تا ”سازمان شبه‌نظامی ”خودشان را منحل کنند و به‌صورت پناهجو در مکان دیگری در عراق منتقل شوند.

جیمز جفری سفیر آمریکا روز شنبه گفت آمریکا با ملل ‌متحد کار می‌کند تا بیش از 3هزار نفر از ایرانیها را ”به مکانی که کمی امن‌تر و کمی‌دورتر از ایران ”است منتقل کند اما آنها بایستی خودشان را منحل کرده و بگذارند به‌عنوان پناهجو توسط کمیسر عالی پناهجویان ملل ‌متحد ثبت‌نام شوند.
اما رهبری مستقر در پاریس مجاهدین خلق ایران، این را یک ایده غیرقابل قبول [از ابتدا مردود] خواند و گفت ایرانیها ترجیح می‌دهند در جایی که اکنون هستند مکانی معروف به کمپ اشرف بمیرند تا این‌که بجای دیگری در عراق منتقل شوند.
محمد محدثین نماینده رسمی اشرف در خارج، پیشنهاد جفری را برای جابجایی آنها در عراق ”شوک‌آور و سؤال‌برانگیز ”خواند.
وضعیت این ناراضیان به یمن توان این گروه در ایجاد تجمعات و جلب شخصیتهای سابق رهبری در نظام امنیت ملی آمریکا علاوه بر اعضای کنگره و پارلمان اروپا به آرمانشان، مورد توجه بین‌المللی قرارگرفته است. این گروه گفته است بیش از 4000نفر از پارلمانترها از جمله اکثریت مجالس در 30کشور از راه‌حل مرجح آن که جابجایی به کشور ثالث است، حمایت کرده‌اند. 
سفارت آمریکا یکشنبه شب گفت، انتقال ساکنان اشرف اولین قدم در جابجایی به کشور ثالث می‌باشد.
دیوید برنز سخنگوی سفارت گفت، ”گفتگوهایی با ساکنان اشرف با هدف برقراری رابطه با آنان برای طرح جابجایی داوطلبانه در داخل عراق  درجریان است که صحنه را برای استقرار نهایی آنان در خارج از عراق آماده می‌کند ”.
جفری گفت که وی دریافته است که این گروه در حال ”بررسی احتمالات ”مبنی بر انحلال و گرفتن استاتوی پناهندگی بوده است، اما وی گفت اعضا ”به واقع اعتقاد دارند که سازمان ملل و آمریکا از آنان برای همیشه حفاظت خواهند کرد ”.
وی گفت نیروهای آمریکایی به دفاعت نسبتاً زیادی از اشرف دیدار می کنند. آنها این دیدارها را یا خود انجام می دهند، یا هنگام تامین حفاظت از مقامات ملل متحد، که به کمپ می روند، انجام می دهند. اما آنها حتی حالا هم قادر به تامین حفاظت نیستند. وانگهی نیروهای آمریکایی ” نسبتاً به زودی” دیگر در آن بخش مستقر نخواهند بود.