فعالان نهاد مخالف با تسلیحات اتمی، روز چهارشنبه (۶ ژوئیه) در مجمع عمومی شرکت ”وستالپین“ اتریش شرکت میکنند. آنها در این برنامه قرار است اطلاعاتی را که درباره معاملات وستالپین با جمهوری اسلامی جمعآوری کردهاند، با سهمداران شرکت اتریشی در میان بگذارند.
حجم معاملات شرکت وستالپین با جمهوری اسلامی در سال مالی ۲۰۰۹-۲۰۱۰ به ۶۴ میلیون و ۵۰۰ هزار یورو رسیده است. بنابه گفته مسئولان این شرکت، سطح معاملات آنها با ایران هنوز هم بهرغم تحریمهای بینالمللی چند ده میلیون یورو در سال است.
یکی از شرکتهای وابسته به وستالپین، به نام ”بوهلر“ براده آهن به ایران میفروشد و یک شرکت دیگر وابسته به آن فولاد مخصوص ساخت ابزار را در اختیار جمهوری اسلامی قرار میدهد.
کنسرن وستآلپین اتریش و دههامیلیون دلار معامله با ایرانخانم ”سیمونه دینا هارتمن“ سخنگوی نهاد ”جلوی بمب را بگیرید“ به خبرنگاران گفته است: «صرفنظر از تحریمهای تصویب شده، هر شرکتی که با ایران مناسبات تجاری دارد، باید به این پرسش پاسخ دهد که در نهایت چگونه میخواهد مسئول پشتیبانی از سپاه پاسداران نباشد؟ نهادی که مسئول برنامههای اتمی و موشکی و سرکوب شدید جنبش آزادیخواهی مردم است و بیشترین بخش معاملات خارجی ایران را کنترل میکند».
هارتمن اعلام کرد که برخی سهامداران منتقد شرکت وستالپین که عضو نهاد مخالف تسلیحات اتمی نیز هستند، قرار است در مجمع عمومی هیأت مدیره را بهخاطر معامله با ایران مورد سؤال قرار دهند. وی افزود: «ما باید بدانیم که آیا معاملات با ایران از طریق کشورهای دیگری هم انجام شده است؟ همچنین باید بدانیم که وستالپین برای لغو قرارداد شرکت زیرمجموعه خود ”ویای انترتریدینگ“ با شرکت ایرانی ”هانزآتیک ترد تروست اند شاپینگ“ چه میکند، زیرا این شرکت ایرانی در فهرست تحریمهای اتحادیه اروپا قرار دارد.
علیه سفر علیاکبر صالحی
روز ۱۲ ژوئیه نیز مخالفان تسلیحات اتمی همزمان با ورود علیاکبر صالحی وزیر خارجه جمهوری اسلامی به وین، علیه حضور وی دست به تظاهرات خواهند زد.
سخنگوی نهاد مخالف تسلیحات اتمی درباره استقبال از علیاکبر صالحی در وزارتخارجه اتریش گفت: «وزیر خارجه اتریش بهدنبال استقبال از منوچهر متکی، اکنون میخواهد از جانشین او استقبال کند. صالحی تا قبل از تصدی وزارتخارجه مسئول برنامههای اتمی ایران بود و به همین دلیل در سال ۲۰۰۹ در فهرست تحریمهای اتحادیه اروپا قرار گرفت. محدودیت سفر صالحی در بهار امسال لغو شد تا سفر او ادامه گفتگوهای بیمعنا درباره برنامه اتمی ایران را ممکن سازد؛ آنهم در زمانی که جمهوری اسلامی بیش از پیش اسراییل را تهدید میکند و گمانهزنی میشود که ممکن است ایران بهزودی به نخستین بمب اتمی خود دست یابد».