روزشمار قیام 18تیر1378- (قسمت سوم)

ـ 21تیر 78 (12ژوییه1999) ـ وقتی دامنه خیزش دانشجویان هر روز گسترده تر شد, خامنه‌ای، به ناچار, روز دوشنبه 21تیر به‌صحنه آمد و یورش وحشیانه ایادی اطلاعاتی, نیروی انتظامی و بسیجی و لباس شخصی اش را به خوابگاه دانشجویان, از موضعی بسیار زبونانه, محکوم کرد: «... مطلبی که از نظر من مهمتر از همه است و ذهن من را مشغول کرده است، حمله به‌خوابگاه جوانان و دانشجویان است. این حادثه تلخ، قلب مرا جریحه ‌دار کرد…

 

 

هر کسی بوده، فرق نمی ‌کند؛ چه در لباس نیروی انتظامی، چه در غیر آن، کسانی که تخلّف می‌کنند، در نظام جمهوری اسلامی، باید با آنها برخورد بشود. اما کسی که تخلّفی نکرده است، کسی که در خانه خود، در حال استراحت است، آن هم در محیط جوان دانشجویی، بسیار کار خطا و ناروایی انجام گرفته است». خامنه ای از جناحهای رژیم خواست که نسبت به خطری که مجموعه نظام را تهدید می کند,هشیار باشند و ضمن تاٌکید بر این که «دشمنان اصلی ما طرّاحان این قضایا هستند»، گفت: «دشمنی را که انقلاب از این کشور بیرون راند، پشت در نگهداشتید و نگذاشتید این دشمن از هیچ منفذی وارد بشود. به ‌هوش باشید، این معنی حرفهای مکرّر من در این چند سال است که عرض می ‌کنم به‌ ملت ایران،‌ به ‌همه، به ‌مسئولان، که دشمن درصدد نفوذ است، هر ‌پنجره ‌یی پیدا کند وارد خواهد شد. هوشیاری‌ تان را بیشتر کنید. دشمن امنیت ملی ما را هدف گرفته است. امنیت ملی برای یک ملت از همه چیز واجب تر است، اگر امنیت ملی نباشد، هیچ دولتی نمی ‌تواند کار کند».
خامنه ای ضمن اشاره به نفرت دانشجویان به خودش که در پاره کردن یا سوزاندن عکس او خود را نشان داد, گفت: «اگر عکس مرا هم آتش زدند، پاره کردند، باید سکوت کنید، نیرویتان را حفظ کنید برای آن روزی که کشور به ‌آن نیازمند است، برای آن روزی که نیروی جوان و مؤمن و حزب ‌اللّهی باید در مقابله با دشمن بایستد. و الّا حال فرض کنید یک جوانی یا یک دانشجوی فریب‌ خورده ‌یی هم یک حرفی زده، کاری کرد، چه اشکال دارد؟ من از او صرف‌ نظر می‌کنم».     خامنه ‌ای تأکید کرد: «دشمن، دانشجو را هدف گرفته است. چند سال است سعی می‌کنند دانشجوها را بلکه بتوانند در برابر نظام قرار بدهند، موفق نشدند. بعد از این ‌هم موفق نخواهند شد. خیال نکنند که اگر یک عده ‌یی نفوذی از یک فرصتی خواستند استفاده کنند، از آب گل ‌آلودی ماهی بگیرند، وارد اجتماع دانشجویان شدند، شعارهایی درست کردند، حرفهایی زدند، خیال نکنند که ما اشتباه می‌کنیم».   خامنه‌ای در بخش دیگری از سخنانش گفت: «آن کسانی هم که 20سال است که در کمین نشسته ‌اند از این عناصر داخلی حقیر، عناصر سیاسی مطرود و منفور که ملت اینها را مثل دندان فاسدی بیرون آورد و پرتاب کرد یک ‌طرف، ‌20سال است، ‌19سال است، 18سال است،‌ کمین گرفته ‌اند که انتقام بکشند از ملت و از امام و از نام امام و از راه امام، اینها هم بدانند اشتباه کردند. توی همین قضیه هم اشتباه کردند، خودشان را لو دادند، چهره خودشان را مشخص کردند. درست است که به دستگاه اطلاعاتی ما آن ضربه ناجوانمردانه را وارد کردند، به دستگاه انتظامی ما هم این ‌جا این ضربه را وارد کردند... آقایانی که سردمداران خطوط سیاسی و گرایشهای سیاسی هستید، حالا برسید به این حرفی که ما می‌گوییم. ‌شما خودیها وقتی با هم این ‌جور درگیر می ‌شوید سر قضایای بیهوده، ‌دشمن سوء استفاده می‌ کند، بفرمایید، این یک نمونه. دیدید دشمن چطور استفاده کرد؟ دیدید دشمن چگونه نیش خود را زد؟ بگذارید کنار، اختلافات سلیقه ‌یی و سیاسی و اینها, خوب, باشد، ما اصرار نداریم همه یک جور فکر کنند، امّا برای کار سیاسی و درگیری سیاسی یک حدی قائل بشوید، ‌یک خط قرمزی بگذارید، بی ‌حساب و کتاب با هم مبارزه نکنید، که آن‌قدر مشغول شوید که دشمن را اجازه بدهید این‌ جور بیایند داخل این میدانها بشوند...».   

    ـ 21 تیر ـ ‌‌روزنامه «خرداد»: «علی‌رغم صدور بیانیه از طرف شورای عالی امنیت ملی، دانشجویان معترض هم ‌چنان به تحصّن خود ادامه داده ‌اند. آنان معتقدند بیانیه شورای امنیت ملی هیچ‌ یک از خواستهای قانونیشان را برآورده نکرده است…  دانشجویی به نام ویسی, که از شدت هیجان فریاد می‌ کشید، گفت، ‌نیروی انتظامی فکر می‌کند با یک مشت احمق روبه‌ رو است. از بیمارستان نیروی انتظامی عکس جسدهایی را آورده بودند تا شناسایی کنیم. امّا می ‌گفتند اینها همه سربازانی هستند که شما کشته ‌اید. اگر اینها سربازان آنهایند، چرا ما باید شناساییشان کنیم…      یک دانشجوی سال دوم رشته کشاورزی گفت، بیانیه شورای امنیت ملی هیچ‌ یک از خواستهای ما را برآورده نکرده است. ‌ما باید متحد شویم… دانشجویی را از طبقه سوم خوابگاه پرت کردند و گفتند: "امام حسین از ما قبول کن". بعد فقط یک بیانیه صادر شد و مثل همیشه فقط حرف زدند، حرف…»   

   ـ 21تیر ـ ‌‌روزنامه «نشاط»: «اجتماع کنندگان قصد داشتند به سمت سازمان صدا و سیما با تظاهرات در خیابانها اقدام کنند، اما با مخالفت برخی از حاضران مواجه شدند. مخالفان حرکت اجتماع‌کنندگان به‌دانشجویان گفتند که این حرکت شما خواست گروه فشار را تأمین می‌کند ضمن آن‌که به برخی از نیروهای نظامی (سپاه) حکم تیراندازی داده شده است».

   21تیر ـ روزنامه «ابرار» در سرمقاله‌ اش در پاسخ به ادّعای کسانی که سرمنشأ حوادث اخیر را تعطیلی روزنامه «سلام» می دانند، نوشت: «باید دانست این ساده ‌اندیشی است که تصوّر شود این اعتراضات و وقایع خشونت ‌بار پس از آن، در اثر تعطیلی روزنامه سلام یا تصویب اصلاحیه قانون مطبوعات صورت گرفته است. چه کسی باور می ‌کند که این اغتشاشات گسترده که چند خیابان پایتخت را به آوردگاه واقعی مبدّل ساخت, محصول اعتراض ساده دانشجویان نسبت به تعطیلی یک روزنامه بوده است؟... نگاهی به‌ شعارهایی که از این تجمّعات به ‌ظاهر دانشجویی شنیده شد، کاملاً‌ این حدس و گمان را تقویت می ‌کند که عوامل بیرون از دانشگاهها در سازماندهی و تحریک احساسات دانشجویان فعال بوده و به این آشوب دامن زده‌ اند. مگر می ‌توان باور کرد دانشجویان… این ‌گونه بی‌ محابا مسئولین کشور را آماج رکیک ‌ترین فحشها قرار دهند! اکنون باید هوشیار بود که دشمن به صفوف ما رخنه کرده و بخشی از نیروهای داخلی را به ‌خدمت خود در‌آورده است؛ منافقینی که به ‌ظاهر توبه کرده و سالها در پی فرصت مناسبی برای ضربه زدن به نظام و انتقام گرفتن از مسئولان به‌ سر می ‌بردند، اکنون میان دانشجویان رخنه کرده و با طرح شعارهای ضدملی، زمینه را برای تعرّض به مقدّسات اسلامی فراهم ساختند... این حوادث و وقایع کمترین تردید را درباره سازماندهی برون‌ مرزی این اغتشاشات غیرقابل قبول و اجرای مو ‌به‌ موی این توطئه از سوی ایادی داخلی بر جای نمی ‌گذارند». 

  ‌  21تیر ـ رادیو بی.بی.سی, به نقل از روزنامه «خرداد» گفت:‌ «دانشجویان، محمد‌علی ابطحی، رئیس دفتر رئیس جمهور، را نپذیرفتند و بعد از اصابت سنگ و شکسته ‌شدن شیشه اتومبیل حامل وی، آقای ابطحی، محل را ترک گفت…»   

     ‌‌21 تیر ـ «دفتر تحکیم وحدت», روز گذشته, با صدور اطلاعیه ‌یی, که توسط خبرگزاری رژیم (ایرنا) مخابره شد، اعلام کرد: «هرگونه‌ حرکت افراطی و خارج از روال قانونی مورد تأیید نبوده و این دفتر مراسم خود را با مجوّزهای قانونی پیگیری نموده و مسئولیت هرگونه‌ عملکرد غیرقانونی, اعمّ از راهپیمایی یا هر عمل خارج از چارچوب مراسم رسمی, به‌ عهده خاطیان است… هوشیاری انقلابی در قبال سوء استفاده‌ های عناصر خشونت ‌گرا و برانداز ـ که‌ دشمن حرکت اصلاحی برآمده از آرمانهای ملت در دوم خرداد می ‌باشد ـ از ویژگیهای حرکت اصیل دانشجویی بوده و خواهد بود».  

     «ایرنا» در گزارش دیگری نوشت: «در تجمّع دانشجویان … یک دانشجو با اظهار این که‌ "تجمّع در مقابل سر در اصلی دانشگاه خلاف قانون نیست، این حرکت یک قیام نیست، بلکه‌ یک درخواست است و ما کاری به‌ حـکومت نداریم فقط خواسته‌ های خود را اعلام می‌ کنیم" از مسئولان خواست تا پاسخگوی وقایع اخیر در کوی دانشگاه باشند. یک دانشجوی دیگر نیز که‌ خود را "عضو ستاد بحران" نامید از احتمال سوء استفاده از تجمّع دانشجویان ابراز نگرانی کرد…»  ‌ 

  21تیر ـ تلویزیون رژیم: ‌«وزارت فرهنگ و آموزش عالی نسبت به سوءاستفاده احتمالی عناصر و جریانهای مغرض و منحرف از احساسات پاک دانشجویان، هشدار داد. در بیانیه این وزارتخانه با اشاره به تأکید مقام معظّم رهبری و تلاشهای گسترده رئیس ‌جمهور برای پیگیری حوادث اخیر تصریح شده، وزارت فرهنگ و آموزش عالی با اعلام هشدار نسبت به سوء استفاده افراد و جریانهای مغرض و منحرف از هیجانها و احساسات پاک دانشجویان و مردم، اقدامهای مشکوک، تحریک آمیز، خشن و حرمت شکنانه را در قالب اهانت به مقدّسات اسلامی و انقلابی و ارکان نظام, حرکتی ضدانقلابی و ضدملی می ‌داند.
این بیانیه تأکید دارد، وزارت فرهنگ و آموزش عالی این نوع حرکتها را که مهمترین آفت در برابر تلاشهای حق ‌طلبانه و حقیقت ‌جویانه دانشجویان و دانشگاهیان است، محکوم می ‌کند.
در این بیانیه همچنین حوادث آشوب‌طلبانه اخیر در دانشگاه تبریز محکوم شده است.   

     اتحادیه‌های انجمنهای اسلامی دانشگاههای تهران نیز  در بیانیه‌یی تأکید کرد، هرگونه حرکت و تجمّع بدون مجوّز مورد بهره ‌برداری عناصر فرصت‌ طلب قرار می‌ گیرد و دانشجویان باید با هوشیاری مراقب عناصر خشونت ‌گرا و هرج و مرج‌ طلبی باشند که درصدد سوء استفاده از خواستهای قانونی دانشجویان هستند».  

    21تیر ـ ‌‌خبرگزاری رژیم: «گروهی از دانشجویان تظاهرکننده که‌ به ‌رغم هشدار شورای امنیت ملی مبنی بر ممانعت از برپایی راهپیماییهای غیرقانونی مبادرت به‌ راهپیمایی به‌ طرف میدان ولی ‌عصر کرده‌ اند، دقایقی پیش در این محل با نیروهای پلیس درگیری محدودی پیدا کردند. به‌ گزارش خبرنگاران ایرنا، تظاهرکنندگان پس از آن که‌ با پرتاب سنگ و چوب به‌ نیروهای پلیس حمله ‌‌ور شدند، توسط این نیروها متفرّق گردیدند. بنابراین گزارش، نیروهای پلیس که‌ برای بازگرداندن آرامش به‌ منطقه‌ وارد عمل شده ‌اند، سعی در پرهیز از برخورد با تظاهرکنندگان دارند. در همین حال یک خودرو پلیس توسط تظاهرکنندگان، که‌ در حدود یک هزار نفر هستند، به‌ آتش کشیده شد. این عده برخلاف تصمیم اکثریت دانشجویان معترض, که‌ از صبح امروز در محوّطه‌ دانشگاه تهران اجتماع نموده‌ اند، اقدام به‌ ترک دانشگاه و راهپیمایی در خیابانهای شهر کردند». 

   21تیر ـ روزنامه «کیهان» در مطلبی باعنوان «جمعبندی سه روز آشوب»، نوشت: «سه روز بعد از غائله آفرینی، تخریب، آتش سوزی، چاقوکشی و ضرب و شَتم مردم توسط اراذل و اوباش, که مستقیماً از سوی جریان خزنده و ائتلافی جبهه ملی، نهضت آزادی، حزب پان ایرانیست و برخی از عوامل نفوذی در مراکز دولتی دستور می گرفتند و بدون کمترین همخوانی با دانشجویان مؤمن و انقلابی در صف آنان نفوذ کرده بودند، سرانجام شورای عالی امنیت ملی در یک اقدام ضروری ولی بسیار دیرهنگام، برپایی هر گونه تظاهرات و اجتماعات بدون مجوّز قانونی را ممنوع اعلام کرد! و این سؤال را هم‌چنان بی جواب گذاشت که مگر تا کنون برپایی اجتماعات بدون کسب مجوّز، ممنوع نبوده است؟! و اگر بوده است، چرا شورای عالی امنیت، سه روز بعد از برپایی این تظاهرات پرآشوب و تخریب و آتش ‌سوزی و چاقوکشی اراذل و اوباش نقابدار و دانشجونما به فکر غیرقانونی بودن آن افتاده است؟ و امّا پیرامون این ماجرا، اگر چه گفتنی بسیار است ولی… روی سخن با وزیر محترم کشور است که مسئول مستقیم حوادث ناگوار اخیر می باشد… غروب قبل از تحصّن دانشجویان، اعضای کدام گروه به کوی دانشگاه رفتند و با جمعی از دانشجویان جلسه ‌یی اضطراری تشکیل دادند و بلافاصله بعد از آن، تحصن آغاز شد؟! بعد از شروع تحصّن که حالتی آرام و منطقی داشت، چه کسانی از بیرون وارد خوابگاه شده و نشست آرام دانشجویان متحصّن را با شعارهایی علیه نظام و مقدّسات به حرکتی خشونت آمیز تبدیل کردند؟… بعد از ناآرام شدن برنامه تحصّن، چه کسی به نیروی انتظامی دستور داد که وارد عمل شود؟ … آقای "پ" نماینده مجلس رژیم شاه و رهبر حزب پان ایرانیست چگونه وارد ایران شده است؟ آیا جناب آقای وزیر کشور، حضور افرادی که از حزب پان ایرانیست، جبهه ملی، نهضت آزادی و برخی دیگر از عوامل شناخته شده ضدانقلاب دستور می گرفته ‌اند را در آشوبهای چند روز اخیر انکار می فرمایند؟ … مگر همین جریانها، هنگام سخنرانی وزیر کشور و معاون سیاسی ایشان، صریحاً اعلام نکرده بودند که ماجرای توقیف روزنامه سلام بهانه است و مخالفت ما در بیست سال گذشته ریشه دارد؟ مگر همین جریانات آشکارا به جناب آقای خاتمی اهانت نکرده بودند؟!…»

     21تیر ـ ‌‌تلویزیون رژیم: ‌«شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی از مردم فهیم و همیشه در صحنه ایران اسلامی به منظور اعلام همبستگی ملی و دفاع از ارکان نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران دعوت به راهپیمایی کرد. شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی با صدور اطلاعیه‌یی، ضمن دعوت از مردم شریف و هوشیار ایران جهت حضور در تجمّع مردمی روز چهارشنبه 23تیر 78 در خصوص حوادث اخیر کوی دانشگاه تهران تأکید نمود، حوادث تلخ و دردناک اخیر کوی دانشگاه قلب مبارک رهبر معظّم انقلاب اسلامی و همه مردم مهربان و دردآشنای ما را جریحه دار کرد و حرمت دانشگاه و حریم دانشجویان عزیز را شکست. تمام تلاش امام بزرگوار و یاران صدیق آن حضرت بر این بود که دانشگاه پیوسته مرکز آگاهی، حرکتهای سازنده و فعالیتهای علمی و فرهنگی در خدمت نظام جمهوری اسلامی ایران و مردم شریف باشد و حرکتهای انقلابی خود را که همراه ملت عزیز به شکست  دشمن و پیروزی انقلاب اسلامی منجر شد، برای همیشه ادامه دهد و پا به پای مردم غیور در صحنه‌ های دفاع از ارزشها و مقابله با دشمن و مبارزه با فساد حضور داشته باشند. در پایان شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی از عموم مردم شریف و هوشیار تهران به ویژه دانشجویان عزیز دعوت نمود که در تجمع مردمی ـ دانشجویی روز چهارشنبه ساعت 10 و30 دقیقه, که در دانشگاه تهران برگزار می‌ شود، حضور فعّال داشته باشند».

   21تیر ـ خبرگزاری رژیم: «سازمان عقیدتی ‌ـ‌ سیاسی نیروی انتظامی با صدور بیانیه‌ یی ضمن ابراز تأسف و تألّم از حادثهٌ تلخ و دردناک کوی دانشگاه اعلام کرد:‌ این نیرو از هرگونه راهپیمایی که بدون مجوّز وزارت کشور صورت گیرد، جلوگیری خواهد کرد».‌ این بیانیه پس از «تأکید بر اطاعت» از خامنه‌ای می ‌افزاید: «برابر تکلیف مصرّح قانون از هرگونه اقدامات قانون‌شکنانهٌ‌فرصت‌طلبان با هر نام و تحت هر جریان باشد, جلوگیری خواهند کرد… توطئه نفاق‌افکنانه آنان را که به ‌انگیزهٌ تضعیف انقلاب و ولایت و ارکان نظام مقدس اسلامی و این نیروی خدمتگذار شکل می‌گیرد، هوشیارانه شناسایی نموده و قاطعانه با آنان برخورد خواهند کرد».


‌‌ 22تیر 78  (13ژوییه1999)‌

  22تیر78 (13ژوییه1999)‌ـ خامنه‌ای در شب برگزاری ضدتظاهرات در تهران و شهرستانها، طی پیامی که رسانه‌های خبری رژیم آن‌را «مهم» توصیف ‌کردند، فرمان «منکوب» کردن تظاهرات مردم را صادر کرد. او در پیام خود وقایع اخیر را به «برخی از گروهکهای سیاسی ورشکسته و با تشویق پشتیبانی دشمنان خارجی» نسبت داد و افزود: «گروهکهای وابسته و معاند،‌طبق تحلیل اربابان و معلمان خود، گمان کرده‌ اند مردم ایران از اسلام و انقلاب دست برداشته است و به‌ خیال باطل خود می ‌خواهند از انقلاب اسلامی انتقام بگیرند، ولی غافل از این‌ که ملت مؤمن و شجاع و هوشیار به آنان و اربابان و پشتیبانان آنان، اجازه ادامه شرارت را نخواهند داد و نظام مقتدر اسلامی آنان را به شدت منکوب خواهد کرد... به مسئولان در دولت و به‌ خصوص مسئولان امنیت عمومی تأکید شده است که با درایت و قدرت،‌ عناصر مفسد و محارب را بر ‌جای خود بنشانند و بی‌ شک کسانی که چشم به فتنه ‌انگیزیهای این روسیاهان دوخته ‌اند، مأیوس خواهند شد».
خامنه ای سپس خطاب به مردم، مخصوصاً جوانان، تأکید کرد:‌  «باید در کمال هوشیاری، مراقب حرکات دشمن باشند و به طور کامل با مأموران همکاری کنند و عرصه را بر عناصر مزدور و خودفروخته دشمن تنگ نمایند و به ‌خصوص فرزندان بسیجی ‌ام باید آمادگیهای لازم را در خود حفظ کنند و با حضور در هر صحنه ‌یی که حضور آنان در آن لازم است، دشمنان زبون را مرعوب و منکوب سازند». 
  ـ 22تیر ـ محمد خاتمی, رئیس جمهور رژیم, پس از شرکت در جلسه «شورای عالی امنیت» در مصاحبه‌یی با تلویزیون رژیم گفت: «این حادثه که در پنجشنبه شب رخ داد، از یکی، دو روز بعد از آن، یک جریان انحرافی در آن پیدا شد و به‌ نظر من این جریان انحرافی خیر این کشور را نمی ‌خواهد، منظورش لطمه زدن به ‌اصل نظام هست… از دستگیرشدگان هم کاملاً مشخص شد که هیچ جنبه دانشجویی ندارند… اصولاً جریان خشونت و آشوب، برخلاف مصالح نظام است… برخلاف شعارها و سیاستهای دولت است»    وی افزود: «مطمئن هستم که اینها سوء نیت دارند و قصدشان ایجاد خشونت در جامعه است و باید در مقابل آنها ایستاد و ما هم می‌ایستیم... آشوب کردن و ایجاد اغتشاش کردن کار خیلی دشواری نیست، ما هم می‌ خواهیم یاد بدهیم به جامعه‌مان که با خشونت هم تا آنجا که میسر باشد، بدون خشونت باید برخورد کرد، به همین دلیل نیروهای عزیز حافظ نظم و امنیت ما هم در این زمینه خسارتهایی دیدند...»! 
  خاتمی در ادامه مصاحبه اش گفت: «شعارهایی که داده می‌شود، شعارهایی که تحریک‌کننده است، شعارها علیه ارزشهای نظام [است]… امنیت کشور، امنیت شهروندان، برای ما... جدّی است... تقاضای من از ملت شریف این هست که هر‌چه بیشتر اطراف این جریانات منحرف را… خالی بکنند تا برخورد ما با آنها راحت ‌تر صورت بگیرد، دستگیریهایی که باید انجام بشود... همه بکوشیم این جریان زشتی که وجود دارد… به شدت محکوم بکنیم و تسهیل بکنیم برخوردهای قانونی که دولت، نظام و دستگاههای مسئول امنیت بر‌عهده دارند».  او سپس در پاسخ به این سؤال که «خدای ناکرده اگر این اخلالها ادامه پیدا بکند، جنابعالی بفرمایید به‌عنوان رئیس شورای عالی امنیت ملی, چگونه با آنها برخورد خواهد شد؟» گفت: «روشهای خاصی وجود دارد برای برخورد با این اغتشاشات شهری». 

    22تیر ـ خبرگزاری رژیم: «هیأت رئیسه‌ مجلس شورای اسلامی روز سه‌شنبه‌ [22تیر] با انتشار بیانیه‌ یی اقدام خودسرانه‌ و ناروای حمله‌ به‌ خوابگاه دانشگاه تهران را تقبیح کرد و خواستار مجازات عاملین پیدا و پنهان آن شد. این بیانیه‌ از کلیه‌ گروهها و تشکّلها، اصحاب و ارباب جراید و رسانه ‌ها خواسته‌ است با هماهنگی و عزم ملی جهت سالم نگه داشتن فضای فرهنگی جامعه‌ و کاهش تشنج و تنشهای موجود که‌ خواسته‌ دشمن و در راستای مخدوش کردن امنیت ملی است، اقدام کنند. این بیانیه‌ ضمن دعوت از قشرهای مختلف مردم به ‌ویژه جوانان و دانشجویان برای حضور قاطع و منظّم در تجمّع بزرگ فردا اعلام داشته‌است که‌ نمایندگان شما نیز در این میثاق همراه شما خواهند بود». 

     22خرداد ـ گزارش فضای پیرامون دانشگاه تهران پس از تظاهرات دوشنبه 21تیر, به نقل از روزنامه «خرداد»:
ـ «پس از پایان مراسم تعداد زیادی از نوجوانانی که در خیابان انقلاب در مقابل دانشگاه تهران عبور می‌کردند توسط افرادی با لباس شخصی بازداشت و مورد بازجویی قرار گرفتند. این عمل موجب تعجب بسیاری از رهگذران شد». ـ «در ضلع جنوبی پارک لاله نیز تعدادی نیروی ضدشورش مستقر بودند. هم‌چنین برخی افراد با لباس شخصی که کابل به ‌دست بودند نیز در محل حضور داشتند». ـ «دانشگاه تهران کاملاً تحت محاصره نیروهای ضدشورش و گارد ویژه بود که در‌فاصله‌ های یک متری از یکدیگر ایستاده بودند. تردّد عابران در پیاده ‌روهای مجاور دانشگاه تهران نیز ممنوع بود. در تقاطع انقلاب ‌ـ‌ فخر رازی در حدود 40 تا 50نفر با لباس شخصی و مسلّح مستقر بودند. بر‌اساس این گزارش در ساعت‌15 و 30دقیقه دیروز [21تیر] در سراسر پارک لاله نیروهای ضدشورش در فاصله‌های 6‌ـ‌7متری از یکدیگر مستقر بودند. هم‌چنین در تقاطع بلوار کشاورز ‌ـ‌ کارگر و خیابان 16آذر تعداد زیادی افراد با لباس شخصی و اسلحه و باتون به‌ دست مستقر بودند. در میان این افراد نوجوانانی حدود 15 الی 18 ساله به چشم می‌ خوردند که در دست آنان اسلحه یا باتون سبزرنگ دیده می‌ شود. هم‌چنین در تقاطع فاطمی ‌ـ ‌کارگر شمالی حدود 6 الی 7نفر نیروی گارد ویژه مستقر بودند». ـ «پس از پایان راهپیمایی در خیابان مرکزی, تعدادی از مردم به ‌ویژه جوانان توسط افرادی با لباس شخصی بازداشت شدند. این بازداشتها تا عصر دیروز ادامه داشت. در ایستگاه اتوبوس تقاطع خیابان انقلاب‌ ـ‌ قدس نیز تعدادی از جوانان که در ایستگاه نشسته بودند، توسط مأموران گارد ویژه بازداشت شدند. گفته می‌ شود اکثر بازداشتها به طرز خیلی آرامی صورت گرفته بود. به ‌طوری که با ردشدن از کنار افراد, به ویژه جوانان, به آرامی دست آنان را گرفته و به همراه خود می ‌بردند. اکثر این بازداشتها توسط افراد با لباس شخصی صورت گرفت و بیشتر جوانانی بازداشت می ‌شدند که در تعداد 2‌ـ‌3نفری کنار هم بوده ‌اند».  ـ «به گفته شاهدان عینی در میادین در خیابانهای اصلی شهر تهران نیز جوانان مورد سؤال افرادی با لباس شخصی قرار می ‌گرفتند. هم‌چنین اکثر خودروهایی که سرنشین آنها جوان بودند مورد بازدید قرار می‌ گرفتند». ـ «افرادی با لباسهای شخصی و بعضاً موتورسوار مسلّح هم‌چنان خوابگاه کوی دانشگاه تهران را در نظر دارند. به ‌نوشتهٌ خبرنگاران ”خرداد“، دیروز نیز هم‌چون روزهای گذشته افرادی با لباس شخصی و اسلحه به دست در سراسر خیابان کوی دانشگاه تهران (کارگر شمالی) تردّد می‌کردند و خوابگاه دانشجویان را تحت نظر داشتند. به گفته شاهدان عینی, موتورسواران هرچند دقیقه یک بار از مقابل کوی دانشگاه تهران عبور می‌ کردند و گاهی اوقات نیز شعارهای ”الله‌اکبر“ و ”منافق, دانشجو را رها کن“ سر می ‌دادند. هم‌چنین تعداد زیادی از دانشجویان خوابگاه را تخلیه و به ‌شهرستانهای خود مراجعت کرده ‌اند». 

    ـ 22تیر ـ ‌‌رادیو رژیم درباره مجازات یکی از سرگردگان بسیج آذربایجان، گفت: «جواد فرهنگی روز یکشنبه [20تیر] این هفته به‌ دست عوامل نفوذی و منافق که به‌دنبال اعتراض دانشجویان دانشگاه تبریز به‌ واقعه کوی دانشگاه تهران دست به‌آشوب زده بودند» به‌هلاکت رسید.  

   ـ 22تیر ـ ‌‌روزنامه «صبح امروز» در گزارشی پیرامون کشتار پاسداران در دانشگاه تبریز, به نقل از یک دانشجوی این دانشگاه، نوشت: «هنگامی که دانشجویان مشغول شعاردادن بودند ناگهان یکان ویژه نیروی انتظامی با همراهی گروه فشار از دو‌ طرف به‌ سوی آنها حمله آوردند و تا ساعت4 بعدازظهر حداقل 20تن از دانشجویان را دستگیر کرده ‌اند… مقاومت دانشجویان در مقابل گروه فشار و نیروی ویژه و از آن گذشته همکاری مردم شهر تبریز, با آنها واقعاً‌ ستودنی بود. حوالی ساعت5 بعدازظهر درگیریهای شدیدی بین گروههای فشار و دانشجویان به ‌وجود آمد که با کنار کشیدن یکان ویژه، گروههای فشار جسارت بیشتری پیدا کرده و لحظه به ‌لحظه به محوطه دانشگاه نزدیک شدند. در همین هنگام یکی از اعضای پایگاه مقاومت بسیج شهری، با لباسی به‌ رنگ روشن در‌حالی ‌که کلاشنیکف به‌ دست داشت، به ‌تیراندازی پرداخت و در اثر این تیراندازی بیش‌از 30دانشجو به شدت مصدوم شدند».  

   ـ 22تیر ـ تلویزیون رژیم در «تفسیر سیاسی روز», ضمن نسبت دادن جنبش دانشجویان به بیگانگان گفت: «منابع بیگانه بر این که آشوب ‌طلبان و عاملان خشونت را از زمره دانشجویان و مردم جلوه دهند پافشاری می ‌کنند و… رادیوهای بیگانه هم این موضوع را القا می ‌کنند که عوامل وابسته به خارجیان در وقایع اخیر تهران دخالت ندارند». تلویزیون رژیم سپس درد اصلی خود را آشکار کرد و در مورد «میدان دادن به منافقین تروریست» گفت: «انعکاس گسترده تحرّکات این عناصر, که حتی از جانب غرب به عنوان تروریست شناخته شده ‌اند، از دیگر تحریکات استکبار جهانی است, که با فرصت‌ طلبی صورت می ‌گیرد».     تلویزیون رژیم با نقل قسمتهایی از اخبار و گزارشهای رسانه‌ های خارجی در باره گستردگی و اهمیت تظاهرات جهانی مجاهدین علیه رژیم, هدف آن را «تضعیف پایه‌ های ثبات و امنیت کشور» خواند.

      ـ 22تیر ـ ‌‌روزنامه «جمهوری اسلامی» ‌در توصیف یکی از صحنه ‌های خیزش قهرمانانه دانشجویان و جوانان تهران نوشت: «ساعت 20 شب گذشته [21تیر] در تقاطع خیابان آزادی ‌ـ‌ جمال‌زاده تجمّع نموده و ضمن به ‌آتش‌ کشیدن بانک ملت شعبه جمال‌زاده اقدام به آتش ‌زدن و شکستن باجه ‌های فروش بلیت اتوبوس کردند». این روزنامه با بیان این نکته که جوانان «با اقدامات خود» در میان عوامل رژیم «رُعب و وحشت ایجاد نمودند», از حمله  مردم تهران «به‌ پاسگاه کلانتری‌8 در چهارراه رودکی» و دستگیری 40تن از شرکت کنندگان در این حمله «انصار حزب‌الله» خبرداد و نوشت: مردم «با حمله به‌خودرو گشت نیروی انتظامی در خیابان آزادی، یک افسر این نیرو را با ضربات چاقو مجروح نمودند». «یک‌دستگاه خودرو نیروی انتظامی و یک‌دستگاه موتورسیکلت ظهر دیروز در میدان ولی‌عصر توسط افراد شبه‌دانشجو به آتش کشیده شد». 

   ـ ‌‌روزنامه «جمهوری اسلامی» در همان روز 22‌تیر در  مقاله یی با عنوان «این دیگر یک حرکت دانشجویی نیست» نوشت: «تمامی شواهد و قرائن موجود نشان می ‌دهد که این دیگر یک حرکت دانشجویی نیست. اگر درباره جزئیات شروع حادثه کوی دانشگاه، هنوز بایستی تحقیق کرد تا در باره ابعاد مبهم و مشکوک آن به‌ جمعبندی روشنی دست یافت، امّا حوادثی که در ساعتهای اخیر شاهد آن بوده‌ ایم، جای تردیدی باقی نمی ‌گذارد که این یک اعتراض منطقی و قانونمند برای حفظ حریم آزادی نیست، بلکه تمامی ویژگیهای یک حرکت برای براندازی نظام مقدّس جمهوری اسلامی را با خود به‌ همراه دارد. دقیقاً به ‌همین دلیل است که شورای عالی امنیت ملی و عوامل انتظامی و امنیتی نبایستی فقط به صدور بیانیه‌ های متین و مستدلّ، اکتفا کنند، بلکه با حضور فعال و مسئولانه در صحنه، بایستی قاطعانه با تلاشهای آشکاری مقابله کنند که دیگر مبهم و مشکوک نیستند، بلکه به ‌طور جدّی و هشداردهنده بوی تند توطئه و دشمنی از آنها به‌ مشام می ‌رسد».  

  این روزنامه در بخشی از این مقاله, به از دست‌رفتن کنترل اوضاع از دست رژیم اشاره کرد و نوشت: «اکنون کاملاً ثابت شده‌ است که اهداف دیگری در کار است و عدّه‌ یی در تلاشند که گردونه تحولات را به ‌کلی از دست دانشجویان خارج کنند و با ضربه زدن به انقلاب، کینه بیست ساله خود نسبت به اسلام و انقلاب و نظام مقدّس جمهوری اسلامی را فرو بنشانند. فراموش نکنیم که دشمن و مزدوران داخلیش در طول این دوره بیست ساله، تقریباً هر زمان که توانسته ‌اند، شانس خود را امتحان کرده ‌اند و برای انتقام گرفتن… هرگز حتی برای لحظه یی هم تردید نکرده ‌اند». این روزنامه با اشاره به افشاگریهای «دشمنان نظام» در خارج کشور درباره «کشته‌شدن تعدادی دانشجو»، که «احساسات دانشجویان را جریحه دار ساختند», تظاهرات اعتراضی دانشجویان را «حرکات وحشیانه وخرابکارانه افراد ناشناسی خواند که به نام دانشجو، ماسک بر چهره و چوب در دست دارند و این حرکات مفهومی غیر از محاربه با نظام ندارد».‌ 

 ‌    ـ 22 تیر ـ روزنامه «رسالت»  درباره همکاری «دفتر تحکیم وحدت» با دولت خاتمی برای مهار جنبش دانشجویان, نوشت: «دیشب یکی از اعضای شورای شهر تهران, که از عناصر وابسته به ”تحکیم“ می ‌باشد به هنگام شدت یافتن درگیریها, به طور لحظه به لحظه, به وسیله تلفن همراه با تاج ‌زاده، بهزاد نبوی و خسرو تهرانی تماس می‌ گرفت و ضمن منتقل کردن آخرین وضعیت تظاهرکنندگان و شعارهای آنان در مورد ادامه وضعیت کسب تکلیف می‌ کرد».  بنا به نوشته «رسالت»، از زمانی که تظاهرکنندگان یک بانک و چند کیوسک تلفن و چند دستگاه خودرو و موتورسیکلت را به آتش کشیدند، «دفتر تحکیم وحدت» صف خود را از اعتراض‌کنندگان جدا کرد.    روزنامه «رسالت» 22تیر, در گزارش دیگری در همین باره نوشت: گفتنی است در میان دستگیرشدگان روز گذشته تعداد قابل توجهی از عناصر سابقه‌ دار گروهک منافقین دیده می ‌شوند». 

 *‌‌روزنامهٌ‌ابرار 22‌تیر ضمن اشاره به‌گوشه‌هایی از تظاهرات مردم و دانشجویان که در همین روز در میدان ولی‌عصر تهران جریان داشت، نوشت که «یک منافق و سه‌شرور مناطق خاک‌سفید و یافت‌آباد» به‌دلیل شرکت در این «ناآرامیها» دستگیر شدند. این روزنامه که از شرکت‌کنندگان تحت عنوان «افرادی که هویت آنان مشخص نبود» و از «پوشش دانشجویی» استفاده می‌کردند، یاد کرده، افزوده است که آنها «حرکت خود را از خیابان انقلاب آغاز و در میدان ولی‌عصر (عج) تجمع کردند» و وقتی نیروی انتظامی از آنها خواست که متفرق شوند «از میان جمعیت به‌سوی نیروی انتظامی سنگ پرتاب شد و سپس یکی از خودروهای این نیرو که در میدان مستقر بود به‌آتش کشیده شد». 

*‌‌روزنامه خرداد : « 111تن از نیروهای ملی و مذهبی با صدور اطلاعیه‌یی دانشجویان را به خویشتنداری و پرهیز از هرگونه اعمال احساسی و طرح شعارهایی که بهانه به دست ماجراجویان می‌دهد توصیه کردند. در این اطلاعیه با تأکید بر مقاومت مظلومانه در مقابل این جنایات رذیلانه، از همهٌ مسئولان و دلسوزان انقلاب و ملت خواسته شده صرفنظر از جناح‌بندیهای داخلی، حادثهٌ کوی دانشگاه تهران را به عنوان یک بحران و خطر ملی پیگیری معقول کنند. در این اطلاعیه همچنین با تأکید بر شناسایی پشت صحنهٌ سلسله وقایع اخیر بحران‌ساز و معرفی آنان و افکار عمومی آمده است: "اگر حمله‌کنندگان به روزنامه جامعه و توس (که پس از بسته شدن آن تعداد بیشتری از روزنامه‌های طرفدار اصلاحات به میدان آمدند) توانستند روند حرکت اصلاحی مطبوعات را خفه کنند. اگر آمران و عاملان قتلهای فجیع فعالان سیاسی و نویسندگان آزادیخواه (که خون آن عزیزان منجر به انجام برخی اصلاحات در نیروهای امنیتی و فعالیت گسترده‌تر کانون نویسندگان شد) توانستند به حرکت فعالان سیاسی و نویسندگان اصلاح‌طلب خاتمه دهند، یورش‌آورندگان به دانشجویان نیز خواهند توانست در جنبش دانشجویی خللی ایجاد کنند".  این اطلاعیه می‌افزاید: "آمران و عاملان فجایع دانشگاه، یعنی باندهای ماجراجویی که روی کار آمدن دولت اصلاح‌طلب آقای خاتمی را مخالف امنیت ملی (در واقع امنیت قدرتها و ثروتهای بادآورده، عده‌یی خاص) می‌دانستند، آنهایی که عمر شش ماهه برای دولت پیش‌بینی یا آرزو می‌کردند، از آن هنگام تاکنون به انحای مختلف سعی در بحران‌سازی در سطح ملی و به بن‌بست کشاندن و به زعم خویش توفیق کامل روند اصلاحات در کشور را داشته و دارند. آنها سعی کرده‌اند با بحران‌سازی در درون نظام، طیفهای معتدل‌تر و معقول‌تر جناحهای مختلف را در مقابل عمل انجام شده‌یی که می‌بایست به حذف آقای خاتمی و دولت وی بیانجامد، قرار دهند. در این مدت بسیاری از اعمال نیروها و  گروههای سرکوبگر نیز زائده‌های هدایت‌شده‌یی از همین سناریو بوده است. سناریوی مزبور پس از قتلهای زنجیره‌یی و دلخراش دچار لطمه‌یی جدی شده، اما عدم پیگیری ماجرا تا سرحدی غیرقابل بازگشت باعث دوباره جان گرفتن همان استراتژی توسط شاخکهای مستقیم و غیرمستقیم بحران‌سازان ماجراجو گردیده".

 عبدالعلی بازرگان، محمد بسته‌نگار، حبیب‌الله پیمان، محمد توسلی، غلام‌عباس توسلی، رضا رئیس طوسی، یدالله سحابی، عزت‌الله سحابی، هاشم صباغیان، احمد صدر حاج سید جوادی، نظام‌الدین قهاری، علی‌اکبر معین‌فر، مرضیه مرتاضی لنگرودی، پرویز ورجاوند، ابراهیم یزدی و حسن یوسفی اشکوری از جمله امضاکنندگان این اطلاعیه هستند».   *‌‌روزنامه رسالت طی گزارشی درباره آتش زدن جایگاه نماز جمعه دانشگاه تهران نوشت:  «آقای مقصودی، سرپرست ستاد نماز جمعه تهران، میزان خسارت وارد شده به محل برگزاری نماز جمعه تهران را حدود 20میلیون تومان ذکر کرد و گفت آشوبگران کلیه پتوها و زیراندازها و پرده‌ها و سجاده‌ها را به آتش کشیده و سیستمهای صوتی را از بین برده‌اند. وی افزود آشوبگران با شیشه‌های نوشابه کوکتل مولوتف درست کرده و به وسیلهٌ آن اشیا مورد نظر خودشان را به آتش می‌کشیدند و شعار می‌دادند که اجازه نخواهند داد نماز جمعه برگزار شود. سرپرست ستاد نماز جمعه تهران یادآور شد بعضی از آشوبگران خودشان را به برخی از مسئولان نظام نسبت می‌دادند. ولی ما مطمئن هستیم مسئولان نظام از اینها مبرا هستند. وی گفت اقدام آشوبگران یک حرکت حساب‌شده از سوی ضدانقلاب است که مأموران امنیتی و انتظامی باید قاطعانه با آنان برخورد کنند تا اموال مردم و بیت‌المال از تعرض مصون بماند».  

*‌‌خبرگزاری رژیم: «تهران ـ مجمع روحانیون مبارز روز سه‌شنبه‌ با انتشار اطلاعیه‌یی از عموم اقشار مردمی خواست تا با هوشیاری کامل با همکاری نیروهای مخلص امنیتی و انتظامی موجبات آرامش و امنیت را در تهران و سایر مراکز برقرار سازند… در شرایطی که…‌دانشجویان عزیز روز گذشته‌ به‌ تحصن خویش پایان دادند که‌ ما هم از این اقدام هوشمندانه‌ این فرزندان انقلاب و تشکر و قدردانی می‌نمایم، متأسفانه‌ گروههای فرصت‌طلب دست به‌ کار شده و عده‌یی افراد ناآگاه را تحرک به‌ اعمالی خلاف مصالح ملی و نظام اسلامی و خارج از محدوده قانون و تعرض به‌اماکن عمومی متعلق به‌ ملت کرده‌اند و به‌ تشنج آفرینی دامن زده‌اند.  در این اطلاعیه‌ از عموم اقشار و هموطنان دعوت شده است، پیام رهبر معظم انقلاب و ریاست محترم جمهوری اسلامی را لبیک گفته‌ و با هوشیـاری کـامل با همکاری نیروهای مخلص امنیت و انتظامی موجبات آرامش و امنیت را در تهـران و سایر مراکز برقرار سازند و عنــاصر آشوبگر و اخلالگری را که‌ به‌ اقدامات ضدامنیتی و تخریبی دست می‌زنند، به‌ مقامات مسئول معرفی نمایند». 

   *‌‌خبرگزاری رژیم: «در حالی که‌ دانشجویان دانشگاههای تهران طی دیروز و دیشب با انتشار اطلاعیه‌های جداگانه، به‌ تظاهرات و تحصن 5روزه خود در محوطه‌ دانشگاه تهران پایان دادند، گروهی آشوبگر به‌دنبال تحرکات دیشب خود در چند منطقه‌ از شهر تهران، حوالی ظهر امروز (سه‌شنبه‌) اقدام به‌ تظاهرات غیرقانونی در مقابل دانشگاه تهران کردند. به گزارش ایرنا، آشوبگران پس از آن که‌ با هشدارهای پی در پی نیروهای پلیس حاضر در محل مواجه‌ گردیدند، با پرتاب سنگ و چوب، دست به‌ اقدامات تحریک‌آمیز زدند. گزارش خبرنگاران ایرنا از محل حادثه‌ حاکی است، آشوبگران که‌ احتمالاً از حمایت گروهکهای تروریست برخوردارند، بدون توجه‌ به‌ هشدارها و تذکرات نیروهای انتظامی که‌ برای حفظ نظم و امنیت عمومی در محل حاضر شده‌اند، قصد ایجاد درگیری با آنان را دارند. این در حالیست که‌ نیروهای انتظامی از زمین و هوا، از طریق بلندگو، سعی در اعلام غیرقانونی بودن هر گونه‌ تظاهرات و تجمعات را دارند. نیروهای پلیس که‌ به‌ سپـر و باتوم مجهز هستند، برای متفرق کردن آشوبگران از گاز اشک‌آور استفاده می‌کنند. در حـال حاضر خیابان انقلاب که‌ دانشگاه تهران در آن واقع است در حد فاصل چهـارراه ولی‌عصر تا میدان انقلاب (در حدود یک کیلومتر) بسوی عابران بسته‌ است. یک فروند هلیکوپتر پلیس بر فراز محوطه‌ تظاهرات در حال پرواز است و   اطلاعیه‌های دولت مبنی بر غیرقانونی بودن هر گونه‌ اجتماعات و تظاهرات از طریق بلندگو اعلام می‌شود. تعدادی از آشوبگران با بالا رفتن از میله‌های درب ورودی و دیوارهای اطراف دانشگاه سعی در وارد شدن به‌ محوطه‌ دانشگاه را دارند و این در حالیست که‌ دانشجویان قبلاً اعلام کرده‌اند که‌ به‌ تحصن خود در محل پایان داده‌اند. گفته‌ می‌شود نیروهای انتظامی تعدادی از آشوبگران را که‌ رقم درستی از آنان در دست نیست، بازداشت کرده‌اند». 

 *‌‌روزنامه رسالت:‌«دیشب یکی از اعضای شورای شهر تهران که از عناصر وابسته به تحکیم می‌باشد به هنگام شدت یافتن درگیریها به طور لحظه به لحظه به وسیلهٌ تلفن همراه با تاج‌زاده، بهزاد نبوی و خسرو تهرانی تماس می‌گرفت و ضمن منتقل کردن آخرین وضعیت تظاهرکنندگان و شعارهای آنان در مورد ادامهٌ وضعیت کسب تکلیف می‌کرد.  این  روزنامه هم‌چنین درباره تصمیم تحکیم وحدت برای جداکردن صفوف خود از دانشجویان نوشت: «در تهاجم وحشیانهٌ تظاهرکنندگان که به حمایت از دانشجویان صورت گرفت یک بانک، چند کیوسک تلفن، باجه‌های فروش بلیت شرکت واحد و چند دستگاه خودرو و موتورسیکلت به آتش کشیده شد. پس از این همه وحشی‌گریها بود که دفتر تحکیم وحدت دریافت نهضت آزادیها این تشکل را دور زده و آلت دست قرار داده‌اند و به همین جهت دفتر تحکیم وحدت دیروز ناچار شد که برای جلوگیری از آبروریزیهای بعدی صفوف خود را جدا کند».   *‌‌تلویزیون رژیم: «راهپیمایی سراسری فردا با استقبال گسترده گروههای سیاسی ـ اجتماعی و تشکلهای دانشجویی روبه‌رو شده‌است. جبهه مشارکت ایران اسلامی، دفتر تحکیم وحدت، جامعه روحانیت مبارز، خانه کارگر و دهها و سازمان دیگر مردم را به شرکت گسترده در این راهپیمایی دعوت کرده‌اند».‌ 

 *‌‌تلویزیون رژیم‌ـ اطلاعیهٌ شمارهٌ 4 شورای‌عالی امنیت ملی: «معدودی از عناصر هرج‌و‌مرج‌طلب امروز نیز به تلاش برای سلب آرامش و آسایش ساکنان چند خیابان تهران ادامه دادند. دبیرخانهٌ شورای عالی امنیت ملی ساعتی قبل در اطلاعیهٌ شمارهٌ 4 خود تأکید کرد: 

 1ـ از قاطبهٌ ملت، دانشجویان، استادان، روحانیان و بسیجیان به جهت تلاش ملی در حفظ و آرامش امنیت ملی تقدیر نموده، حفظ قانون و وحدت شعار و کلمه را در راهپیمایی سراسری فردا، چهارشنبه توصیه می‌نماید.

  2ـ دبیرخانه و گروههای کاری متشکله همچنان به ریشه‌یابی و بررسی دلایل شکل‌گیری کوی دانشگاه می‌پردازند و از تمامی دستگاههای مذکور انتظار دارد در راستای وظایف محوله کوشا باشند، تا این دبیرخانه قادر گردد توطئه‌های پشت پردهٌ شکل‌گیری این حادثه و حرکتهای مشکوک خیابانی پس از آن را بررسی و برخورد نماید. 

 3ـ دبیرخانهٌ شورای عالی امنیت ملی به عناصر فرصت‌طلب، اخلالگر و ضدانقلاب که با سوءاستفاده از شرایط به دنبال اغتشاش و آزار مردم هستند، هشدار می‌دهد که حرکات ضدانقلابی، مزاحمت و تخریب اموال مردم را تحمل نکرده و نیروهای انتظامی و امنیتی موظف شده‌اند با قاطعیت کامل انقلابی عناصر ماجراجو، شرور و اغتشاشگر را شناسایی و دستگیر نموده و در اختیار محاکم قضایی قرار دهند. 

 4ـ دبیرخانهٌ شورای عالی امنیت ملی گزارش وضعیت امنیتی تهران و نیز نتایج پیگیریهای معموله را به تناسب، به اطلاع افکار عمومی خواهد رساند. ضمناً گزارشهای تکمیلی دریافتی حاکی است عناصری که در صدد سلب آرامش و آسایش مردم هستند، امروز به دو مسجد حمله کردند و شماری از نمازگزاران را زخمی کرده به تعدادی خودروی شخصی آسیب رساندند».