این دو سفیر در روز پنجشنبه گذشته (۷ ژوئیه / ۱۶ تیر) برای دو روز به حماه، کانون اعتراضات در سوریه، رفته بودند. به گزارش شاهدان عینی، هیچ یک از دیپلوماتها بر اثر اصابت سنگ صدمه ندیدند.
در برابر سفارت آمریکا در دمشق حدود ۳۰۰ نفر از هواداران رژیم بشار اسد علیه «دخالت خارجی» شعار میدادند. به گزارش خبرگزاری آلمان، این افراد توسط نگهبانان سفارت پراکنده شدند.
آمریکا از واکنش کند مقامات سوری نسبت به حمله به سفارت این کشور در دمشق انتقاد کرد. نماینده وزارت امورخارجه آمریکا در اینباره گفت: «دولت سوریه نتوانست از دیپلوماتها حفاظت کند».
نارضایتی از ”گفتگوی ملی“
در روز دوشنبه دومین روز کنفرانس ”گفتگوی ملی“ که سازماندهنده آن دولت سوریه است، برگزار شد. دولت سوریه از ”گفتگوی ملی“ پیشنهادی خود چندان راضی نیست. اینکه هیچ یک از گروههای شناختهشده اپوزیسیون در کنفرانسی که در روز یکشنبه در دمشق آغاز شده بود شرکت نکردند، موجب شد که اعتبار این کنفرانس خدشهدار شود.
خبرگزاری دولتی سوریه از قول مشاور رئیسجمهور این کشور نوشت: «تأسفآور است که برخی از گروههای اپوزیسیون نیامدهاند. اما در به روی آنان همچنان باز است». دوشنبه، در دومین روز برگزاری کنفرانس ”گفتگوی ملی“، درباره قوانین جدیدی برای انتخابات و احزاب بحث شد. قانون اساسی فعلی سوریه حق رهبری را برای حزب بعث و رئیسجمهور بشار اسد به رسمیت شناخته است.
مخالفان رژیم اسدگفتگو درباره اصلاحات سیاسی را تحریم کردهاند، به این دلیل که حکومت هنوز هم در چند استان این کشور به روی شرکتکنندگان در تظاهرات ضدرژیم آتش میگشاید. به گزارش سازمانهای مدافع حقوقبشر حین ناآرامیهای خونین در سوریه تاکنون بیش از ۱۷۵۰ نفر کشته شدهاند که حدود ۳۵۰ تن از آنان از وابستگان به نیروهای امنیتی بودهاند. افزون بر این، از آغاز تظاهرات اعتراضی در میانه ماه مارس هزاران تن از مخالفان احتمالی رژیم اسد دستگیر و شکنجه شدهاند.
حمله نیروهای نظامی به حمص
به گزارش سازمان دیدهبان حقوقبشر سوریه که دفتر مرکزی آن در لندن است، نیمهشب یکشنبه نیروهای امنیتی با تیربار و زرهپوش به حمص، سومین شهر بزرگ سوریه، حمله کردند. طبق همین گزارش، دو نفر بر اثر این حمله کشته و حدود ۲۰ نفر زخمیشدند.
یک فعال حقوقبشر به خبرگزاری اسوشیتدپرس گفت، پس از آن که نیروهای نظامی سوری در روز یکشنبه (۱۰ ژوئیه / ۱۹ تیر) پسر یکی از رهبران قبایل اپوزیسیون را کشته بودند، در حمص درگیریهای شدیدی رخ داد که تا صبح روز دوشنبه ادامه یافت. پیش از ورود نیروهای نظامی به شهر برق شهر قطع شد.
یک فعال حقوقبشر در دمشق در مصاحبهای تلفنی به خبرگزاری آلمان گفت که پس از پایان سفر سفیران فرانسه و آمریکا به حماه، عده زیادی در این شهر دستگیر شدهاند. این فعال حقوقبشر از کشته شدن دو نفر با شلیک هدفمند مأموران امنیتی در این شهر خبر داد و گفت که به عقیده او «گفتگوی ملی نمایشی است که هیچ تأثیری بر روند وقایع ندارد».
همچنین خبرها حاکی از آن است که بشار اسد، رئیسجمهور سوریه، شهردار حماه را عوض کرده، چون او اجازه تظاهرات به مخالفان دولت داده بوده است. شهردار جدید حماه، دبیرکل حزب بعث در این شهر است.
برگرفته از سایت رادیو آلمان 20 تیرماه