پی آر نیوز 27 تیر در گزارشی نوشت: در یک سمپوزیوم، که همزمان با سالگرد حکم یک دادگاه استیناف فدرال آمریکا به نفع جنبش اصلی اپوزیسیون ایران، مجاهدین خلق برگزار شد، مقامات سابق دولت آمریکا، وزارتخارجه را به تکمیل فوری بازنگری خود و حذف این گروه از لیست سازمانهای تروریستی خارجی خود فراخواندند.
این هیأت 2 حزبی، یاس خود را نسبت به ناکامیدولت در حل بحران انسانی در کمپ اشرف، عراق، محل سکونت 3400 عضو مجاهدین خلق و خانوادههای آنها، ابراز نمود.
ژنرال هیو شلتون، رئیس ستاد مشترک (2007-1997)، ژنرال جیمز کانوی، فرمانده تفنگداران دریایی (2010-2006) ؛ فرماندار هوارد دین، رئیس سابق کمیته ملی دموکراتیک؛ لوئیس فری، مدیر سابق اف.بی.آی؛ توگو وست جونیور، وزیر سابق ارتش؛ اد رندل، فرماندار پنسیلوانیا (2011-2003) ؛ پرفسور سارا سیوال، در دانشکده دولت کندی در دانشگاههاروارد و مدیر عملیات پاسخ به خشونت گسترده؛ و پرفسور آنیتا مکبراید، رئیس ستاد بانوی اول لورا بوش (2009-2005)، در این کنفرانس صحبت کردند. سفیر میچل ریس، مدیر طراحی سیاسی در وزارتخارجه (2005-2003)، این کنفرانس را اداره نمود.
سفیر ریس در اظهارات افتتاحیه خود گفت، ”وابستگی سیاسی ما هرچه که باشد، امروز هیچ تأثیری در مواضعمان ندارد، زیرا ما همگی شانه به شانه در تلاشهایمان برای تصحیح این تصمیم غلط و پایان دادن به نامگذاری سازمان مجاهدین خلق ایران و کمک به ساکنان اشرف، متحد هستیم“.
ژنرال شلتون گفت، ”وزارت خارجه هنوز قادر به ارائه هیچگونه اطلاعات محرمانه یا غیرمحرمانهیی نبوده که بگوید چرا مجاهدین باید از ابتدا در لیست گنجانده میشد. آنها همچنین هفته گذشته، از مهلت 180روزهیی که برای ارائه شواهد بهمنظور اثبات دلایل خود برای وجود مجاهدین خلق در لیست داشتند عبور کردند. من به وزارتخارجه میگویم از خواب بیدار شوید و نام مجاهدین را همین امروز از لیست تروریستی حذف کنید.
او افزود، ”نباید فراموش کنیم که مجاهدین خلق، سازمانیافتهترین و قویترین اپوزیسیون علیه رژیم فعلی ایران است. این سازمان در ۳۲سال گذشته مقابل بزرگترین دولت حامی تروریسم در جهان ایستاده است“.
فرماندار دین، قتلعام 8آوریل 2011 در کمپ اشرف توسط نیروهای عراقی را یک جنایت جنگی توصیف کرد “. آن چه در پیش روی ما قرار دارد یک جنایت جنگی بسا بزرگتر میباشد، و آن قتلعام 3400 ساکن باقی مانده است. و بسیار روشن است که هیچ تضمینی از جانب دولت عراق وجود ندارد که ما بتوانیم به آن تکیه کنیم یا ساکنان اشرف بتوانند به آن تکیه کنند“.
فرماندار دین، با اشاره به افزایش اخیر تلاش رژیم ایران و لابیهای آن در آمریکا برای تحت الشعاع قرار دادن اتفاقنظر فزاینده در کنگره آمریکا و در دوائر سیاسی و سیاستگذاری در رابطه با ضرورت حذف فوری مجاهدین خلق از لیست گفت، ”این افراد تروریست نیستند. شما روی کاغذ میبینید که لابیگران ایران میگویند، آنها یک سکت هستند و آنها این هستند و آن هستند. قبل از هر چیز، به عقیده من این صحت ندارد، ولی حتی اگر هم صحت میداشت، آیا قتل بیرحمانه افرادی که تحت حفاظت آمریکا قرار دارند را مشروع میکند؟ فکر نمیکنم. بگذارید این نامگذاری و حماقت را متوقف کنیم و به آن، همانطور که هست بنگریم. این یک نسلکشی است و ما چنین چیزی نخواهیم داشت“.
مدیر اف.بی.آی، فری تأکید نمود: مجاهدین خلق یک گروه تروریستی نیست. آیا میتوانید لحظهای فکر کنید که چنین افرادی که در این جلسه سخنرانی میکنند، چنانچه حتی کوچکترین احتمالی وجود داشت که این سازمان یک سازمان تروریستی خارجی باشد، در اینجا حضور پیدا میکردند؟ و ما همه همچنان روابط خود با ارگانها و آژانسهایمان را حفظ کردهایم. هیچ کس از جانب آژانسهای فعلی به من یا هیچ یک از همکاران من مراجعه نکرده که بگوید شما نباید این کار را انجام بدهید؛ این یک سازمان بدی است؛ این یک سازمان با نیت یا توانایی تروریستی است. چنین اتفاق نیفتاده است“.
مدیر سابق اف.بی.آی، به تاکتیکهای وقتی کشی، که مدتها توسط وزارتخارجه برای به پایان نرساندن بازنگری خود در مورد وضعیت مجاهدین خلق بهکار گرفته شده اشاره نمود و آن را ”یک شرم مطلق حقوقی“ نامید. این مسیر به هیچکجا نمیانجآمد و هدف از آن، ناامید کرد طرفین دعوا و سرپیچی از دستور دادگاه است“
او افزود، ”اینکه آنها این سازمان را بدون مبنای قانونی یا واقعی، به اشتباه در لیست سازمانهای ترویستی خارجی نگهداشتهاند، به رژیم ایران، از طریق مزدورانش در عراق، مجوز کشتن داده است. بنابر این، این عدم تصمیمگیری تنها به یک عدم تصمیمگیری ختم نمیشود. این، متأسفانه، فراهم کردن تسهیلات برای این رژیم از طریق مزدورانش در بغداد برای قتل و کشتار است“.
وزیر ارتش سابق توگو وست گفت، او انتظار دارد که وزیر خارجه ”در رابطه با لیستگذاری مجاهدین خلق کار درست را انجام بدهد و مجاهدین خلق را از لیست خارج کند . سؤال ما این نیست. سؤال ما این است که چه موقع؟ تا چه مدت دیگر؟ چه میزان اطلاعات دیگر باید بازنگری شود؟ وزارتخارجه هنوز حتی بهحکم سال گذشته دادگاه استیناف هم پاسخ نداده است“.
آقای وست در رابطه با بحران وخیم انسانی در کمپ اشرف گفت، ”آن چه دولت ما در رابطه با کمپ اشرف انجام میدهد برای من روشن نیست و این من را بسیار نگران میکند. من با آن چه در مورد فاجعه ناشی از جابهجایی اجباری آنها در داخل عراق گفته شد موافق هستم. من موافق هستم که آمریکا باید مسئول بودن در قبال آن ادامه بدهد و من از آمریکا میخواهم که برای این مسئولیت قیام کند“.
دکتر سیوال، اعمال ارتش عراق در کمپ اشرف در 8آوریل را یک ”سبعیت جمعی“ و ”کشتار شهروندان غیرمسلح“ نامید و هشدار داد، ”ما تا پایان سال با ریسک فوقالعاده یک بحران انسانی مواجه هستیم، مگر آن که بتوانیم جامعه جهانی را بسیج کنیم تا دست به اقدام بزند. و به عقیده من آمریکا در اینباره مسئولیت ویژهیی دارد. به نظر ما نمیتوانیم، صرفنظر از قانون، پشت استدلال حاکمیت عراق پنهان شویم تا از تعهدات اخلاقی که از تاریخچه ما با کمپ اشرف ناشی میشود فرار کنیم“.
ژنرال جیمز کانوی، فرمانده سابق تفنگداران دریایی، سخنرانی خود را در مورد مجاهدین خلق و کمپ اشرف، بر مبنای ”مشاهدات و تجارب خودش“ به ”عنوان تنها عضو این هیأت که در برابر امنیت آنها مسئولیت مادی داشته است“ آغاز نمود. او گفت، ”من فرماندهانم را برای صحبت با این افراد فرستادم و خودم هم با آنها دیدار کردم و این افراد تروریست نیستند. آنها بیش از افرادی که در این هیأت حضور دارند تروریست نیستند. ما از این افراد خواستیم که خلعسلاح شوند. آنها تنها کسانی هستند که در عراق خلعسلاح شدهاند. و با این وجود، آنها مشتاقانه همکاری کردند و آن چه ما از آنها خواستهایم را انجام دادهاند“.
ژنرال کانوی افزود، ”از نظر من، این اعمال سرکوبگران در کمپ اشرف امروز چنان شدید هستند که ما باید موضع ملیمان را در قبال افراد در کمپ اشرف، و مجاهدین خلق بهطور کلی، مورد بازنگری قرار بدهیم. و من باید به شما بگویم که آن چه اخیراً رخ داد، باید به یک اعتراض ملی تبدیل شود و متأسفانه، من چنین چیزی مشاهده نمیکنم“.
فرماندار رندل گفت، ”من به رئیسجمهور اوباما و وزیر خارجه کلینتون نامه خواهم داد و به آنها خواهم گفت که یکم، آمریکا اخلاقاً موظف است برای تضمین امنیت ساکنان اشرف هر کاری از دستش بر میآید انجام بدهد، دوم، اگر مدیر فری و ژنرال شلتون و ژنرال کانوی و فرماندار دین و سایر اعضای عالی هیأت میگویند مجاهدین خلق نیروی خیر و بهترین امیدی است که ما برای یک راهحل سوم برای ایران داریم، در این صورت، خدای بزرگ، آنها را از لیست خارج کنید. آنها را از لیست خارج کنید“.
سفیر ریس در سخنرانی پایانی خود گفت، ”جنگی که برای حذف مجاهدین خلق از لیست و حفاظت از ساکنان اشرف در جریان است، تنها جنگ آنها نیست. این تنها جنگ شما نیست. این جنگ آمریکا هم هست. منافع و ارزشهای هر دو ما بهنحو تفکیک ناپذیری در این موضوع به هم گره خوردهاند. خطاب به ساکنان کمپ اشرف میگویم، ما در کنار شما هستیم، ما بهکار برای تغییر سیاست آمریکا ادامه خواهیم داد و تا موفق نشویم آرام نخواهیم گرفت“.