رژیم ایران در شورای حقوق بشر ملل متحد به شدت مورد انتقاد قرار گرفت

ژنو – 26 بهمن ـ خبرگزاری فرانسه ـ برای اولین بار کشورهای غربی اعتراضات شدید خود را در شورای حقوق بشر سازمان ملل,  علیه سرکوب خونین مخالفان رژیم تهران ابراز داشتند.
گفتگو حول وضعیت حقوق بشر در ایران با سخنرانی محمد جواد لاریجانی «دبیرکل شورای حقوق بشر ایران» شروع شد, که به طور خاص برای شرکت در این جلسه از تهران به ژنو آمده بود, او گزارش داد که وضعیت حقوق بشر در ایران بهتر شده است.


در پاسخ او مایکل پوزنر, نماینده آمریکا درسازمان ملل متحد به شدت واکنش نشان داد و اختناق خشونتبار, بیعدالتی درمقابل شهروندان بیگناه, دستگیریها, ضرب و جرح و کشتار شهروندان را به او خاطر نشان کرد.
سفیر ژان باپتیست ماتی, نماینده فرانسه, گفت نیروهای دولتی به مردمی با دست خالی حمله کرده و آنها را مجروح می کنند. این دیپلومات فرانسوی همچنین خاطرنشان کردکه ازبعد از انتخابات در ژوئن 2009, که در آن احمدی نژاد انتخاب شد, دهها نفر کشته, هزاران نفر دستگیر شده و تحت شکنجه های وحشتناک قراردارند. آمریکا, بریتانیا و فرانسه از مسولین در تهران خواستند مرزهای خود را بر روی گزارشگران سازمان ملل بازکرده و اجازه دهد گزارشگران و حقوقدانان برای بررسی حقوق بشر در ایران به این کشور عازم شوند. آنها مدت 5 سال است که از سفر به ایران منع شده اند.    
 برزیل پیشنهاد کرد که دولت ایران دیالوگی را با مردمش مبنی بر بهبود شرایط در ایران آعازکند و این موضوع را به جهانیان نشان بدهد.
کشورهای غربی هم چنین خواهان پایان دادن به اعدام نوجوانان, خاتمه دادن به صدور احکام اعدام برای نیروهای اپوزیسیون, پایان دادن به نقض حقوق زنان و دادن آزادی گردیدند.
این کشورها هم چنین خواهان پایان بخشیدن به نقض حقوق اقلیتهای مذهبی مانند بهاییان که تعداد آنها 300,000 نفر برآورد می شود, شدند.
لاریجانی در پاسخ گفت جامعه ایران, یک مدل از جامعه ای دوستانه و برادرانه می باشد.
رژیم ایران حمایتهای بسیاری از کشورهای نیکاراگوئه, کوبا و ونزوئلا در زمینه فرهنگ و آموزش و پرورش و بهداشت دریافت کرد.
کشورهای چین, روسیه و پاکستان که از طرف کشورهای اسلامی صحبت می کرد, از ایران خواستندکه نشان دهدکه برای حقوق شهروندانش قدمها جدی برخواهد داشت.
با اقدامات پلیس, دولتمردان در ایران توانستند تعداد کسانی را که می خواستند در تظاهرات 22 بهمن علیه احمدی نژاد شرکت کنند محدود سازند.
وزیر خارجه کلینتون روز دوشنبه گفت که ترس آنرا دارد که ایران به سمت یک دیکتاتوری نظامی برود.
بعد از چهار سال این اولین بار است که شورای اروپا از ایران می خواهد که اجازه دهد که ناظران ملل متحد به این کشور بروند.
حدود 200 ایرانی روز دوشنبه جلوی مقر سازمان ملل در ژنو علیه اعدام, شکنجه و ادامه خشونت در ایران تظاهرات کردند.