شورای حقوق بشر ـ نمایندگان کشورها نقض حقوق بشر در ایران را محکوم کردند

در جلسه امروز شورای حقوق بشر ملل متحد امروز بحث پیرامون وضعیت حقوق بشر و آزادیهای سیاسی در ایران را مورد بحث قرار داد. این بحث با گزارشی که توسط محمد جواد لاریجانی, نماینده رژیم شروع شد. وی مدعی شد که حقوق بشر در ایران پیشرفت داشته است. به دنبال سخنان نماینده رژیم, نماینده کشورها صحبت کردند و وضعیت حقوق بشر به ویژه سرکوب تظاهرات بعد از انتخابات ریاست جمهوری رژیم را مورد انتقاد قرار دادند. در این جا خلاصه ای از سخنان نمایندگان کشورها را ملاحظه می کنید:

http://www.youtube.com/watch?v=HsDoKIJxmXU

نماینده آمریکا
میلیونها نفر از مردم ایران بدنبال اعتراض بر حق خود در مورد انتخابات ریاست جمهوری 2009 برای رسیدن به حقوق جهانشمولشان بوده اند. رژیم ایران به سرکوب این اعتراضات پرداخته است که اغلب به خشونت انجامیده است. ایالات متحده قویا خشونت های اخیر را محکوم می کند و سرکوب ناعادلانه شهروندان ایرانی را نیز محکوم می نماید.
ایالات متحده خواستار آن است که رژیم ایران به گزارشگران ویژه شکنجه در سازمان ملل متحد اجازه ورود به کشور را صادر نماید و دسترسی آنها به زندانهای ایران را تضمین نماید و نهایتا به دفتر کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد و
سایر گزارشگران ویژه سازمان ملل متحد که خواستار ورود به ایران هستند اجازه داده شود.

نماینده آلمان
آلمان عمیقا و همچنان نگران اسلوبی است که جمهوری اسلامی با آنهایی که در تظاهرات مسالمت آمیز بعد از انتخابات ریاست جمهوری 2009 شرکت کرده بودند, رفتار میکند.
آلمان مایل است بداند به چه دلیل شهروندان جمهوری اسلامی از داشتن یک دیالوگ مسالمت آمیز و باز در مورد وقایع آینده کشورشان محروم هستند.
آلمان از رژیم ایران میخواهد که آزادی بیان و آزادی مطبوعات و تجمعات را محترم بشمارد. بلافاصله لغواعدام ها را در دستور قرار دهد و مجازات مرگ ر اکنار بگذارد. بنیادگرایی اسلامی را کنار بگذارد و برای پیروان عقاید دیگر از جمله بهاییان احترام قائل باشد. سیاست عدم تحمل قاچاق زنان وکودکان و سوء استفاده جنسی از کودکان را در دستور قرار دهد و به آزادی مذاهب احترام بگذارد.

نماینده انگلستان
ما از تعهدات (رژیم) ایران برای حفاظت از اصول جهانشمول حقوق بشر آگاهیم , (از جمله آنها) حقوق بنیادین عدم تبعیض , عدم تبعیض دادگاه های عادلانه و تساوی در برابر قانون می باشند.
به رغم این تعهدات نقض حقوق بشر بشدت در ایران جریان دارد, و ما به (رژیم) ایران گوشزد می کنیم که بایستی به تعهدات بین المللی و قانونی اش گردن بگذارد.
ما همچنین نگرانی عمیق خود را نسبت به حق زندانیان برای داشتن محاکمه عادلانه ابراز می کنیم. ما خواستار آن هستیم که (رژیم) ایران به تمامی سازمانهای بین المللی که از سال 2005 متقاضی ورود به ایران هستند اجازه ورود بدهد.
همچنین از دبیر کل سازمان ملل دعوت نماید که خشونت های بعد از انتخابات را مورد بررسی قرار دهد و مستقلا به ارزیابی وضعیت حقوق بشر در ایران بپردازد.
نماینده فرانسه :
فرانسه به شدت بخاطر وضعیت حقوق بشر در ایران مضطرب است. وضعیت حقوق بشر در هشت ماه گذشته بشدت رو به وخامت گذاشته است, مقامات (رژیم) ایران وارد یک سرکوب خونین مردم خودشان شده اند, مردمی که بطور صلح آمیز خواهان حقوق خودشان می باشند. بعد از انتخابات ریاست جمهوری در 12 ژوئن 2009, دهها نفر از مردم کشته و دهها نفر دیگر زندانی شده اند.
اقدامات شکنجه و تجاوز گزارش شده است فرانسه خواستار این است که رژیم ایران یک ارگان بین المللی معتبر و مستقل که یک مکانیزم تحقیقی داشته باشد را بپذیرد که نقض حقوق بشر را مشخص سازد, همچنین رژیم ایران بپذیرد که یک گروه تحقیقی که دستگیریهای خودسرانه و شرایط بازداشت در زندانها را مورد تحقیق قرار بدهد
فرانسه همچنین خواهان آن است که مقامات با گزارشگران همکاری نمایند, مانند گزارشگر ویژه در مورد شکنجه که از رفتن به ایران از سال 2005 منع شده است
فرانسه خواهان آن است که ایران محاکمه جمعی را کنار گذاشته و اجازه دهد که وکلای مدافع حق دفاع از موکلانشان را داشته باشند, ما همچنین توصیه می کنیم که ایران از محاکمه در پشت دربهای بسته خودداری کرده و به ناظران بین المللی اجازه حضور در محاکمات را بدهد.
ما بشدت نگران افزایش عمده اعدامها در سال 2009 هستیم, ما خواهان این هستیم که ایران نقطه پایانی بر این اعدامها گذاشته و یک سیستم مانیتورینگبرای حکم اعدامها برپا کند, همچنین از اعدام کسانی که در ارتکاب جرم درسنین نوجوانی بوده اند خودداری کند.
در پایان فرانسه خواهان آن است که نقطه پایانی برسرکوب گذاشته شود, بر بر سرکوب اقلیتهای مذهبی و قومی و بهائی ها و احترام بر حقوق آنها.
نماینده کانادا
کانادا نکات گزارش ایران را در نظر دارد, با این همه کانادا به جد نگران وخیم شدن مستمر وضعیت نقض حقوق بشر در ایران است که توسط سرکوب وحشیانه نیروهای امنیتی بخصوص پس از انتخابات ریاست جمهوری ژوئن 2009 علیه شهروندانش صورت میگیرد.
کانادا میخواهد که رژیم ایران حق آزادی بیان و تجمعات را در نظر بگیرد.کانادا خواستار آنست که رژیم ایران آزادیهای جهانشمول مطبوعات و بیان را نقض نکند.

نماینده اتریش
گزارشاتی دال بر تعداد زیادی دستگیری خودسرانه, حبس انفرادی, شکنجه, تجاوز و حتی قتل توسط مقامات امنیتی و شبه نظامیان (بسیجی), بطور خاص پس از انتخابات ریاست جمهوری وجود دارند. ما خواهان پایان فوری این نقض آشکار (حقوق بشر) هستیم.
دولت ایران چگونه این موارد را در چارچوبی معتبر مورد بررسی قرار خواهد داد و چگونه آنانی را که مسئول (چنین جنایاتی) هستند مورد بازخواست قرار میدهد.
اقلیت های قومی و مذهبی و بطور خاص بهاییان, کردها, صوفی ها, آذری ها, سنی ها, عربها, بلوچ ها و آنانی که تغییر مذهب داده اند, از سرکوب گسترده و اذیت و آزار خشونت آمیز رنج میبرند.