خط و نشان کشیدن رژیم برای کاهش روابط با انگلیس

مدتی است که رژیم تهدید کاهش روابط با انگلیس را به عنوان چماقی برای اعمال فشار بر انگلیس در رابطه با بحث تحریمات در آب نمک کمیسیون امنیت و امور خارجه مجلس ارتجاع خوابانده است. با جدی شدن بحث تحریمها در سازمان ملل, بار دیگر آن را در سایتهای خود فعال کرده است.

روز سه شنبه 27 بهمن, خبرگزاری حکومتی فارس از زبان محمد کریم عابدی, که او را عضو کمیسیون امنیت مجلس معرفی کرده, بار دیگر این چماق را به انگلیس نشان داده و خواستار تجدید نظر انگلیس در سیاست خودش در رابطه با رژیم شده است. اما این بار علاوه بر بحث کاهش روابط, تهدید تروریستی علیه سلمان رشدی را که در پی معاملات معروف با جک استرا در رابطه با لیست تروریستی, مسکوت گذاشته بود, دوباره علم کرده است. عابدی, عضو کمیسیون ارتجاع در این گفتگو, بار دیگر داغ دل رژیم از خارج شدن نام سازمان مجاهدین از لیست تروریستی را تازه کرده و ضمن نعل وارو زدن, به طلبکاری از انگلیس پرداخته است.
لازم به ذکر است که در گفتگوی عابدی با خبرگزاری فارس, به رغم درشتگویی های ظاهری, که تداعی کننده خوابیده پارس کردن است, نقداً هرگونه اقدام عملی در زمینه کاهش روابط دیپلوماتیک به صحن مجلس ارجاع شده است و در زمینه کاهش روابط اقتصادی نیز به «پیشنهاد» کاهش سطح مبادلات تجاری از یک میلیارد به 500 میلیون دلار به دولت بسنده کرده است. 
خلاصه گفتگوی عابدی با خبرگزاری فارس را در زیر ملاحظه می کنید:
عابدی در گفتگو با فارس:
خبرگزاری فارس: عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس با اشاره به جزئیات برخی روابط با انگلیس گفت: روابط اقتصادی ایران با انگلیس بیش از یک میلیارد دلار بوده که کاهش روابط اقتصادی با انگلیس تا سقف 500 میلیون دلار به دولت پیشنهاد شده است.
محمد کریم عابدی نماینده مردم فردوس و طبس در گفتگو با خبرنگار سیاسی باشگاه خبری فارس با اشاره به تاریخچه روابط ایران و انگلیس، گفت: رابطه انگلیسی‌ها با ایران، رابطه خوبی نبوده و تاریخ نشان می‌دهد که انگلیس‌ها همیشه بر سر ملت ایران کلاه می‌‌گذاشتند و تاریخ نظام غرب نیز نشان می‌دهد که در هر رابطه‌ای اگر منافع غرب 100 بوده، منافع ایران یک بوده است.
نماینده طبس در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه انگلیسی‌ها در موضوعات مختلف سعی می‌‌کردند ایران را به خود وابسته نگه دارند، ادامه داد: امروز آنها با وجود کاهش تولید دخانیات، حدود 270 میلیون دلار دخانیات و سیگار و مواد دودزا وارد ایران می‌کنند.
عابدی با تاکید بر اینکه انگلیس در دوران جنگ نیز بالاترین حمایت‌ها را از حزب بعث کرد و سلاح‌های مدرن و پیشرفته به عراق واگذار کرد، ادامه داد: ایران که قبل از انقلاب تانک‌های چیفتن و اسکورپین خریداری کرده بود، قطعات آنها را به ایران نداد و کشور در این زمینه دچار مشکل‌ شد و صنعت‌گران ایران مجبور شدند خودشان آن را بسازند.
وی با بیان اینکه انگلیس کشور مورد اعتمادی برای ایران و هیچ کشوری دیگری نیست؛ چرا که فقط به منافع خود فکر می‌کند، اظهار داشت: آنها سعی کردند که با اتخاذ مواضع خبیثانه در 1+5 در موضوع هسته‌ای مشکل درست کنند.
عابدی به عملکرد و مواضع خبیثانه دولت انگلیس در قبل و بعد از انتخابات ریاست جمهوری دهم اشاره کرد و افزود: در حوادث انتخابات که از قبل طراحی کرده بودند، تمام رسانه‌های پیاده نظام و سواره نظام خودشان را در قالب سخت افزاری و نرم‌افزاری وارد صحنه کردند.
وی با اشاره به اینکه آنها با حمایت از سران فتنه، فتنه‌انگیزی را با طمع صدمه‌ای چشمگیر به انقلاب، وارد کردند، ادامه داد: در نخستین روزهایی که عده‌ای خام به خیابان‌ها ریختند و فکر کردند که اتفاق مهمی افتاده است، مشاهده کردیم که نه تنها نخست‌وزیر انگلیس موضع بسیار تندی در حمایت از فتنه داشت بلکه سران وابسته به خودشان از جمله آمریکا و آلمان و دیگر کشورها را به صحنه آوردند.
وی تصریح کرد: بنابراین این روابط، روابط خوبی نیست اگر چه مشکلات اساسی ما در این است که برخی افراد برای چکاب سلامتی خود به لندن می‌روند و نمی‌دانیم برای چه برخی آقازاده‌ها در این کشور هستند.
عابدی با اعلام اینکه در حال حاضر ارتباط تجاری نسبتاً بالایی مثل واردات سیگار با این کشور داریم که ضرورتی هم ندارد، افزود: نمایندگان مصمم شدند که این روابط را به صفر برسانند اما کمیسیون امنیت ملی به توصیه رئیس مجلس، رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تصمیم گرفتند که تجدید روابط ایران و انگلیس کارشناسانه‌تر باشد.
وی با بیان برخی شاخصه‌ها برای قطع رابطه با انگلیس گفت: برای اینکه انگلیسی‌ها قطع رابطه را جدی‌تر بگیرند، تصمیم کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی بر این شد که برخی شاخصه‌ها را کاهش دهند که مباحث فرهنگی، اقتصادی و دیپلماتیک از آن جمله هستند.
نماینده مردم طبس تاکید کرد: موضوع ارتباط ایران با انگلیس در دستور کار کمیسیون امنیت ملی است و نمایندگان معتقدند که تا این خواسته نمایندگان به صحن نرود به قطع روابط با انگلیس کشیده نخواهد شد.
عابدی با تشریح کاهش سطح روابط با انگلیس به تعلیق پیمان‌‌های مختلف در مجامع بین‌المللی و منطقه‌ای در سطح روابط سیاسی اشاره کرد و افزود: کاهش روابط سیاسی شامل دفتر حفظ منافع، کنسولگری، کاردار، سفیر و سفیر تام‌الاختیار است که می‌تواند این روابط را تحت‌الشعاع قرار دهد.
وی ادامه داد: به نظر می‌رسد که مسئولان انگلیسی نیز متوجه اشتباهات خودشان شده‌اند چرا که ملت ایران با کسی شوخی ندارد و حفظ روابط را بر اساس احترام متقابل حکمت، عزت و مصلحت نظام جمهوری اسلامی می‌داند.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاسیت خارجی مجلس شورای اسلامی بررسی و تصویب تقلیل روابط سیاسی از سفارتخانه‌ به کنسولگری را بستگی به تجدیدنظر انگلیس در رابطه با ایران خواند و ادامه داد: نمایندگان جلسه‌های مشترکی با وزارت امور خارجه و حتی با فراخوانی سفیر ایران در انگلیس به کمیسیون، مجلس و دولت بررسی و تجدید‌نظر رابطه با انگلیس بسیار جدی دنبال می‌کنند.
این نماینده مجلس با تأکید بر تجدیدنظر مقامات انگلیسی در روابط‌شان با ایران، تصریح کرد: انگلیسی‌ها بدانند که چراغ بریتانیای کبیر خاموش شده و امروز باید به جزیره انگلیس در حد یک کشور معمولی فکر کنند و در سطح معمولی ارتباط خود را با کشورهای اروپایی و منطقه‌ای خاورمیانه تنظیم کنند و از زیاده‌خواهی خود در عراق و افغانستان دست بردارند.
سخنگوی فراکسیون ایثارگران مجلس شورای اسلامی گفت: هرجا که بحران است انگلیس با آمریکا حضور می‌یابد و این نشان می‌دهد که آمریکا دنباله‌رو سیاست‌های انگلیس است.
عابدی گفت: دخالت انگلیس در ایران برای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ایران به خوبی محرز شده و انگلیسی‌‌ها نیز نظر این کمسیون را به خوبی می‌دانند؛ بنابراین آنها باید در تنظیم روابط خود با ایران تجدید‌نظر کنند و مقامات کشور ایران، وزارتخانه‌ها، سازمان‌های گوناگون باید آگاهانه در این تنظیم روابط دقت کنند.
این نماینده مجلس با تصریح به تغییر رفتار انگلیس در رابطه با ایران ابراز داشت: انگلیس نباید سناریو‌های کودکانه‌ای همانند «قتل نداآقاسلطان» را پی‌ریزی و پیگیری کند؛ چرا که این سناریوی فریبکارانه برای تحریک مردم بوده و نامگذاری «روز نداآقاسلطان»، «بورسیه نداآقاسلطان» در جمهوری اسلامی ایران دیگر جایگاهی ندارد.
وی به بیان دیگر اقدامات سخیفانه کشور انگلیس پرداخت و گفت: مقامات انگلیس هنوز پیر کثیف و خبیثی که به اسلام و پیامبر توهین کرده را حمایت می‌کنند لذا آنها باید این عمل زشت خود را اصلاح کنند. (اشاره نماینده مجلس ارتجاع به قضیه سلمان رشدی)
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاسیت خارجی مجلس به حمایت انگلیس از منافقین اشاره کرد و افزود: انگلیس با حذف آنان از لیست تروریست‌ها، به حمایت از آنها پرداخت.
وی با هشدار به برخی مسئولان کشور گفت: باید برخی مسئولان، آقازاده‌های خود را از انگلیس فرا خوانند چرا که ایران نیازی به مجامع علمی لندن ندارد.
عابدی به جزئیات برخی روابط از جمله روابط اقتصادی اشاره کرد و افزود: روابط اقتصادی ایران با انگلیس بیش از یک میلیارد دلار بوده که کاهش روابط اقتصادی با انگلیس تا سقف 500 میلیون دلار به دولت پیشنهاد شده است.
وی در عین حال اظهار داشت: ایران سطح ارتباط سیاسی و دیپلماتیک را با انگلیس کاهش داده ‌است که از جمله آن می‌توان به اخراج برخی کارشناسان سفارت این کشور در تهران اشاره کرد.