گزارشگر ویژه جدید در مورد ایران خواستار همکاری کامل دولت ایران با مأموریت وی گردید

سایت حقوق‌بشر سازمان ملل – 12مرداد، احمد شهید، گزارشگر ویژه جدید سازمان ملل در رابطه با وضعیت حقوق‌بشر در جمهوری اسلامی ایران از دولت ایران خواست تا همکاری کامل خودش را با مأموریت او آن‌چنان‌که در شورای حقوق‌بشر سازمان ملل خواسته شده است ارائه دهد.

آقای شهید در روز اول مأموریت خود گفت ”امیدوارم که مقامات ایرانی مأموریت مرا به‌عنوان یک حیطه محفوظ و مشروع در نظر بگیرند تا اقداماتی در تبعیت از تعهدات بین‌المللی حقوق‌بشری خودشان انجام دهند و هم‌چنین این را فرصتی برای پرداختن به موضوعاتی قلمداد کنند که مورد نگرانی بوده و در حین تماسهای ایران با جامعه بین‌المللی در رابطه با موضوعات حقوق‌بشری به آنها (مقامات ایرانی) اطلاع داده شده است“.
وزیر خارجه سابق ملداوی هم‌چنین بر اعتقاد راسخ خود مبنی بر این‌که مأموریت مشخص شده او ”فرصتی را برای ایران مهیا می‌کند که این کشور بتواند به طیفی از موضوعات حقوق‌بشری که توسط جامعه بین‌المللی مطرح شده است بپردازد“. تأکید کرد.
آقای شهید گفت ”من طی  ارتباط کتبی به مقامات ایران خودم را معرفی کرده و علاقمندی خود برای دیدار از این کشور ابراز داشتم“.  
او گفت ”گزارش اول من باید در شصت‌و ششمین مجمع عمومی ارائه گردد و من خواهان ملاقات با سفیر ایران در دفتر سازمان ملل در ژنو قبل از این تاریخ برای گفتگو در مورد برنامه‌یی برای همکاری در ماههای آینده شده‌ام“.
  گزارشگر ویژه خواهان همکاری مقامات ایرانی در جهت ارائه  یک  گزارش منصفانه و دقیق در رابطه با وضعیت حقوق‌بشر و تعامل سازنده بین ایران و سیستم حقوق‌بشر سازمان ملل گردید.
آقای شهید هم‌چنین بر اساس آیینامه رفتاری خاص مأموریت گزارشگری ویژه از نزدیک با جامعه مدنی ایران و مدافعان حقوق‌بشر کار خواهد کرد.
آقای شهید تأکید کرد ”تمامی تلاشها برای نشان دادن اقداماتی که مقامات ایرانی می‌توانند برای تبعیت از تعهدات    بین‌المللی ایران انجام دهند    صورت خواهد گرفت و هم‌چنین تلاش برای جلب توجه به مظالم آنانی که    احساس می‌کنند به‌دلیل نقضهای    حقوق‌بشر قربانی شده‌اند انجام خواهد شد“...