موضع‌گیری آمریکا در قبال بشار اسد شدت می‌یابد

دولت اوباما درحالی‌که با بیان شدیدتر و تحریمات جدید تضاد علیه بشار اسد رئیس‌جمهور سوریه را شدت می‌بخشد، روز پنجشنبه سفیر خود را به دمشق بازگرداند. 
کاخ سفید گفت، سرکوب مرگبار اسد علیه تظاهرکنندگان، سوریه و خاورمیانه را در ”مسیر خیلی خطرناکی ”قرار داده است. 

به‌دنبال افزایش خشونت در منطقه حماه، بنطر می‌رسد دولت اوباما در تشدید مواضع خود به سمت اولین درخواست مستقیم برای رفتن اسد گام بر می‌دارد، اقدامی که تاکنون با انجام آن مخالفت می‌کرد.
مارک تونر معاون سخنگوی وزارت‌خارجه گفت، سفیر رابرت فورد که این هفته برای استماع جهت تأیید و مشورت با دولت به واشنگتن برگشته بود، به دمشق بازخواهد گشت. 
تونر به خبرنگاران گفت: ”خیلی مهم است که او به صحنه برگردد، جایی که او می‌تواند به‌سر کار حیاتی خود برای دسترسی به اپوزیسیون سوریه و هم‌چنین ادامه بیان نگرانیهای ما با دولت سوریه، برگردد“. 
جی کارنی سخنگوی کاخ سفید اظهارات آمریکا [علیه سوریه] را تشدید کرد. او گفت: ” برای جهان کاملاً روشن گردیده است که اعمال اسد، سوریه و این منطقه را در مسیر خیلی خطرناکی قرار داده است“.
او افزود: ”اسد در مسیر خروج است... [سه نقطه از خود متن است] ضروری است همه ما در مورد روز بعد از اسد فکر کنیم، همان‌طوریکه 23 میلیون شهروند سوری هم‌اکنون بدان فکر می‌کنند“.
وزارت خزانه‌داری آمریکا داراییهای محمد هامشو و شرکت او، گروه بین‌المللی همشوی group، در آمریکا را مسدود کرد و نهادهای آمریکا را از برقراری هرگونه تجارت با آنها منع کرد. دولت گفت همشو ”یکی از تجار ارشد سوریه است ”که منافعی در بخشی های مختلف دارد و ”وابستگی تجاری نزدیکی ”با ماهر، برادر اسد دارد و به‌عنوان ”پوششی ” برای او و تجارت های او عمل می‌کند... 
مقامات آمریکا گفته‌اند که دولت اوباما تحریمات علیه بخش نفت و گاز سوریه در نظر گرفته است، اما نگفت چرا دست به چنین اقدامی نزده است.