اعتراف کارگزاران و ایادی رژیم به نابودی میراث تاریخی ایران

یکی از ایادی رژیم در میراث فرهنگیی، اذعان داشت،  عدم توجه به  بافت ها و خانه های تاریخی، که از اصلی ترین عناصر جذب گردشگر و رونق صنعت توریسم برای هر شهری است، موجب تخریب آن و از بین رفتن این پتانسیل بالقوه شده است.

خبرگزاری میراث فرهنگی – گروه میراث 19 مرداد نوشت : اخبار تخریب بافت ها و خانه های تاریخی در ایران همیشگی است، هر روز از گوشه ای از تهران یا ایران خبری می رسد مبنی بر تخریب بخشی از بافت تاریخی، آخرین خبر هم تخریب خانه تاریخی صداقت در منطقه منیریه تهران بود، با این همه برخی می پرسند بافت ها و خانه های تاریخی در شهرهای کشور غیر از جذابیت های معماری و یادگارانی تاریخی چه ارزش های دیگری دارند و صاحبان آنها چگونه می توانند از املاک تاریخی خودشان درآمد زایی کنند.

یکی از ایادی رژیم به نام جهانشاهی در این باره می گوید: بافت های تاریخی و خانه های به یادگار مانده از گذشته در هر شهر گویای مسائل مهمی از لحاظ فرهنگی ، مردم شناسی و زیبایی شناسی مردم آن دیار است، همین مسائل موجب می شود گردشگران ایرانی و خارجی تمایل بسیاری به دیدن این آثار داشته باشند، به همین دلیل در بسیاری از کشورهای جهان قوانین سخت گیرانه ای برای حفظ بافت های تاریخی اعمال می شود و از همین راه هم درآمدهای بسیاری کسب می شود چرا که هر روزه تعداد زیادی از گردشگران برای دیدن این جذابیت ها به مناطق و محله های تاریخی مراجعه می کنند.

این کارشناس گردشگری در ادامه با اشاره به تجربه موفق حفظ و نگهداری بافت تاریخی در یزد می گوید: همین که در این بافت مردم با حفظ اصالت بافت مشغول به زندگی هستند این شهر و بافت تاریخی اش را به محلی برای جذب و گشت و گذار گردشگران تبدیل کرده است در حالی که در دیگر شهرها این اتفاق رخ نداد و محله های تاریخی به بافت فرسوده و تخریب شده تبیدل شد.

جهانشاهی معتقد است اگر شهرداری ها و سازمان میراث فرهنگی با کاهش عوارض و انجام دیگر اقدامات حمایتی از صاحبان خانه های تاریخی حمایت های لازم را انجام می داد امروزه این بافت ها در شهرهای کشور این وضعیت بغرنج و از دست رفته را نداشت و آنها را علاوه بر حفظ هویت به محلی برای کسب درآمد شهر هم تبدیل می کرد.