آخرین تحولات سوریه از خبرگزاری فرانسه

نخست‌وزیر ترکیه: سفیر ترکیه از شهر حما دیدار کرده است
رجب طیب اردوغان نخست‌وزیر ترکیه روز چهارشنبه گفت سفیر ترکیه در دمشق هم‌زمان با ترک خودورهای ارتش سوریه از شهر حما از این شهر دیدار کرده است.

به گزارش خبرگزاری فرانسه 19 مرداد، نخست‌وزیر در یک سخنرانی برای اعضای حزب خود در آنکارا که از تلویزیون پخش می‌شد گفت ”سفیر ما به شهر حما رفته است و گفت که تانکها و نیروهای امنیتی شروع به ترک حما کرده‌اند. این بسیار مهم است که نشان داده شود ابتکارات ما نتایج مثبتی داشته است ”. او اضافه کرد ”امیدواریم که این امر در عرض 10 تا 15روز تکمیل شود ”.
داوود اوغلو روز چهارشنبه در یک کنفرانس مطبوعاتی تلویزیونی گفت دیدار عمر اونهون omer onhon سفیر ترکیه در سوریه از شهر حما بخشی از توافق بین سوریه و ترکیه در روز سه‌شنبه بوده است.
وزیر خارجه ترکیه گفت بر اساس اطلاعات اولیه که او از سفیر ترکیه به‌دست آورده است ”عقب نشینی تانکها و آتشباری از شهر حما مورد تأیید قرار گرفته است ولی شهر حالت زنده و فعال خود را هنوز به‌دست نیاورده است ”
- داوود اوغلو گفت این مهم است که سفیر ترکیه این امکان را داشته که در شهر حما با مردم به‌طور مستقیم تماس و ارتباط برقرار نماید. او گفت سفیر ترکیه بهمراه تیم دیپلوماتیک ما تقریباً از تمامی خیابانهای حما بازدید کرده‌اند و او هنگام ظهر با مردم در نماز ظهر شرکت کرده است.
وزیر خارجه ترکیه گفت ”این حیاتی است که سوریه در مورد تحولاتی که صورت خواهد گرفت وضعیت بازی رو به جهان داشته باشد. مهمترین وسیله برای پایان دادن به شایعات و مباحث دسترسی آزاد مطبوعات می‌باشد“.

سوریه در حال گفتگو با هئیتهای بین‌المللی
خبرگزاری رسمی سوریه گزارش کرد ولید معلم وزیر خارجه سوریه روز چهارشنبه در ملاقات با نمایندگان کشورهای برزیل، هند و افریقای جنوبی گفت سوریه متعهد به برگزاری گفتگو با اعتراض کنندگان هوادار دمکراسی و ورود در رفرمها می‌باشد.
ولید معلم نمایندگان کشورهای برزیل، هند و افریقای جنوبی را در مورد وضعیت موجود در سوریه توجیه کرد و گفت نیروهای امنیتی سوریه در حال مقابله با ”گروههای تروریستی ”هستند.
او گفت ” شهرهای مشخصی در چنگ گروههای تروریستی مسلح قرار دارند و نیروهای نظامی در این شهرها مستقر شده‌اند تا نظم و امنیت را برقرار سازند ”او اضافه کرد سوریه مواجه با دخالت خارجی و تحریکات گسترده مطبوعاتی که خواهان فشار آوردن بر سیاست مستقل آن است، می‌باشد ”.

کویتی ها خواهان اخراج سفیر سوریه در کویت شدند
بیش از 2000نفر از مردم کویت در بیرون سفارت سوریه در کویت گردهمایی کرده و خواهان اخراج سفیر سوریه و تعلیق روابط با دولت سوریه گردیدند.

فعالین سوری گفتند، درمیان خشم فزاینده از سرکوب ناراضیان این رژیم، نیروهای سوری عملیات گسترده ای را روز چهارشنبه در استان ایدلیب در مرز ترکیه شروع کرده و دستکم یک نفر را کشتند. …
نیروهای سوری به شهر سرمین sermin در استان ایدلیب حمله کرده و رامی عبدالرحمن ناظر حقوق‌بشر سوری مستقر در انگلستان گفت یک تن را کشتند“.
زمانی که نیروهای نظامی حمله گسترده ای را صبح چهارشنبه شروع کردند، یک زن را  کشته و سه تن دیگر را  در شهر سرمین sermin مجروح  نمودند.
  عبدالرحمن گفت که نیروهای امنیت در این شهر از تیربارهای سنگین استفاده کردند که منجر به مجروح شدن 10تن که 4تن در وضعیت وخیمی هستند گردید.
در بیانیه‌ای گفته شد، سرگئی لاورف در تماس تلفنی با ولید معلم همتای سوری خود بر موضع مسکو تأکید کرده و اظهار داشت، ”الویت، پایان دادن به خشونت و ادامه تلاشها برای انجام اصلاحات سیاسی، اجتماعی و اقتصادی بدون فوت وقت می‌باشد ”.
ویکتوریا نولند سخنگوی وزارت امورخارجه بر تشدید مواضع آمریکا و مواضع بین‌المللی تأکید کرد… .
شورای همکاری خلیح، عربستان، بحرین و کویت همگی سفرای خود را برای رایزنی فراخواندند.