فراخوان به کمیسر عالی حقوق‌بشر و کمیسر امور پناهندگان برای تضمین حفاظت ساکنان اشرف

بعدازظهر روز دوشنبه 17مرداد، درصد ودهمین روز تحصن ایرانیان در مقابل مقر اروپایی ملل‌متحد در ژنو، در دفاع از اشرف، خانم مریم رجوی، رئیس‌جمهور برگزیده مقاومت ایران، به جمع آنان پیوست و به آنان گفت: دعوا بر سر اشرف است اما این کانون دعوای اصلی بر سر آزادی مردم ایران و بر سر حق مردم ایران برای به زیر کشیدن رژیم ولایت‌فقیه است.

دژخیمان حاکم می‌خواهند اشرف را منحل و متلاشی کنند. و شما در منتهای افتخار می‌خواهید رژیم ولایت‌فقیه را منحل و متلاشی کنید. و بی‌گمان این شمایید که پیروز می‌شوید. زیرا به حق‌اید، زیرا برای آرمان مشروعیبه‌پاخاسته‌اید، زیرا آماده‌اید که قیمت مبارزه خود را پرداخته و می‌پردازید.
سایت الفجر- مصر 17 مرداد نوشت: خانم رجوی افزود: خواست شما حفاظت بین‌المللی برای ساکنان اشرف، بازتأیید پناهندگی گروهی آنها، استقرار هیأت ناظران ملل‌متحد در اشرف و تحقیق بی‌طرفانه درباره قتل‌عام 19فروردین است و ما با تمام قوا، با استفاده از تمام امکانات این خواستها را که خواست عموم مردم ایران است، در تمام مجاری سیاسی و دیپلوماتیک به پیش می‌بریم.
خانم رجوی با یادآوری مسئولیت دولت آمریکا و هم‌چنین مسئولیت نهادهای ملل‌متحد در مورد حفاظت ساکنان اشرف بر موقعیت ساکنان اشرف به‌عنوان پناهندگان سیاسی و افراد حفاظت‌ شده در چارچوب کنوانسیون 4ژنو تأکید نمود و دولت سوئیس را که مسئول حفاظت از کنوانسیونهای ژنو است، به ایفای مسئولیتهایش در قبال ساکنان اشرف فراخواند.
صدها ایرانی در چهارمین ماه تحصن خود از سازمان ملل‌متحد و ارگانهای آن و به‌طور مشخص از خانم ناوی پیلای، کمیسیر عالی حقوق‌بشر، خواستار حضور تیم مانیتورینگ سازمان ملل برای تضمین حفاظت ساکنان کمپ اشرف هستند. آنها تأکید می‌کنند هرگونه تعلل در دخالت سازمان ملل‌متحد و ارگانهای آن برای تضمین حفاظت ساکنان اشرف به وقوع یک فاجعه عظیم انسانی منجر خواهد شد.
نمایندگان پارلمان فدرال سوئیس و شخصیتهای سیاسی ژنو از جمله آقایان ژان شارل ری ال، اریک ورو، ژاک نیرینک، مارک فالکه، نیلز دو داردل و خانمها الیس گلوزر و کریستین پرگو، دنیس کسلر، خانم رجوی را در این دیدار همراهی کردند.
شخصیتهای سوئیسی ضمن فراخوان به ارگانهای ذیربط ملل‌متحد برای اقدام عاجل به‌منظور تضمین حفاظت ساکنان اشرف، از دولت سوئیس خواستند که حمایت خود را از طرح پارلمان اروپا برای انتقال ساکنان اشرف به کشورهای ثالث اعلام نماید. آنها هم‌چنین به دولت سوئیس فراخوان دادند که اقدامهای ضروری را برای کمک به مجروحان حمله 19فروردین به اشرف و هم‌چنین تضمین حقوق ساکنان اشرف به‌عنوان پناهنده را به‌عمل آورد.
متحصنان تمام محوطه میدان ناسیون در مقابل مقر اروپایی ملل‌متحد را با پرچمهای بزرگ ایران و آرم اشرف تزیین کرده بودند. در این برنامه که چند ساعت ادامه یافت، با انجام نمایشهای گسترده و متنوع خیابانی و همینطور نمایشگاههای عکس در مورد حمله به اشرف همراه بود.
کمپ اشرف، محل استقرار 3400 عضو سازمان مجاهدین خلق ایران در عراق، افراد حفاظت‌ شده طبق کنوانسیون چهارم ژنو است. به‌دنبال قتل‌عام ساکنان اشرف در 19فروردین توسط ارتش عراق که منجر به کشته شدن 36نفر از ساکنان و زخمی‌شدن 350نفر دیگر شد. دولت عراق به خواست رژیم ایران اعلام کرده است که کمپ اشرف را تا پایان سال 2011 خواهد بست و برای کشتار ساکنان زمینه‌سازی می‌کند.
درخواستهای هیأتهای کنگره آمریکا و پارلمان اروپا برای دیدار از اشرف توسط نخست‌وزیر این کشور رد شده است. دادگاه اسپانیا در ماه ژوییه شکایتی در مورد قتل‌عام ساکنان اشرف را پذیرفت و فرمانده نیروی زمینی عراق و دو افسر دیگر در این رابطه به دادگاه احضار شده‌اند. نوری مالکی نیز به‌محض کنار رفتن و پایان مصونیت قضایی توسط دادگاه احضار خواهد شد.