روزنامه تایمز
شنبه 13 فوریه 2010
نویسنده: اولیور آگوست, در بغداد،
«شروع فصل مبارزات انتخاباتی عراق قرار بود یک لحظه پرافتخار برای این دمکراسی جوان باشد. پرچم های رنگارنگ از تیر چراغ برقها آویزان شده بودند، پوسترهای عکس کاندیداها بتازگی روی دیوارها چسبانده شده بود و احزاب آشپزخانه هایی را که به طرفداران هورا کش سوپ مجانی می داد بپا کردند.»
«ولی تنها چیزی که کسی درباره اش صحبت می کرد حقه بازیهای کثیف بود. میثال الوسی، یک نماینده پارلمان گفت، “دستکاریهای خطرناکی می شود.” “این انتخابات نیست، یک جنگ است.” »
«سیاستمداران درگیر یک بازی قدرت ناپخته هستند که هدف آنها نابود کردن مخالفان و نه شکست دادن آنهاست. قتل، باجگیری، فساد و اذیت و آزار (ارعاب) بخش محوری روندی است که برای انتخاب دولت آینده عراق بکار برده شده است.»
«یک دیپلمات غرب گفت، “هیچکس انتظار ندارد عراق در عملکرد دمکراتیک استاندارد جدیدی را قرار دهد ولی چیزی که ما در این لحظه می بینیم بسیار زیر تعادل (استاندارد-م) است.”
« عراقیها در 7 مارس رأی خواهند داد، اولین باری که آنها به یک دولت پس از پایان یک ترم کامل رأی می دهند. اگر تاکتیکهای نهانی (پنهانی) مداوم چک نشوند، نتایج آن می تواند به قدر انتخابات سال گذشته افغانستان و ایران جدال برانگیز شود. سنی ها بیم دارند مانع حق رأی دادن آنها می شوند.»
«این هفته یک کاندیدا در یک خیابان در شهر موصول در شمال عراق، ترور شد. سوها عبدل جاراله، 36 ساله، عضو اتحادی به رهبری ایاد علاوی، یک کاندیدای سکولار و طرفدار غرب برای پست نخست وزیری، بود.»
«آقای علاوی همچنین مهمترین متحدش، صالح مطلک، را از دست داد که بخاطر ارتباط ادعا شده با حزب بعث صدام حسین از کاندیداتوری منع شده است. آقای مطلک حزب بعث را در 1977 ترک کرد. اسنادی که او را به یک مأمور اطلاعات بعث ارتباط می دهد بنظر آشکارا جعلی هستند.»
« آقای مطلک توسط یک کمیته ظاهرا غیرحزبی (بیطرف) که تحت نفوذ کامل رقبای سیاسی او بوده، که تعدادی از آنها نیز کاندیدای انتخابات هستند، ممنوع شد. تعداد 400 کاندیدای ظاهرا بعثی بدون ارائه مدرک و شواهدی از آن از کاندیداتوری منع شده اند.»
« “بعث زدایی” شعار بسیاری از سیاستمداران شیعه شده است. آنها، بجای اینکه بخاطر ناتوانی (کوتاهی در) تأمین خدمات پایه ای مانند برق و تحصیلات حسابرسی شوند، هوادارانشان را تحریک می کنند سنی های سکولار را به بهانه همدردی آنها با دیکتاتور سابق در سراسر کشور تعقیب و شکار کنند.»
«مخالفان نوری الملکی نخست وزیر عراق همچنین او را متهم می کنند از سرویس های امنیتی برای بازی سیاسی استفاده می کند. او نیروهای لشگر چهارم ارتش عراق را طی یک اختلاف در این هفته برای محاصره شورای قانونگذار در شهر تکریک فرستاد تا برای یک متحد بالفعل انتخاباتیش خود شیرینی کند (تا به نفع یک متحد بالفعل انتخاباتیش کار کند). عمر عبدل، یک نماینده مجلس، گفت: “از هر شیوه ای استفاده می شود مهم نیست مشروع باشد یا نباشد.”
http://www.timesonline.co.uk/tol/news/world/iraq/article7025726.ece