اشرف: شخصیتهای بین‌المللی خواستار اقدامات فوری شدند

خبرگزاری فرانسه 19 مرداد، از ژنو گزارش داد: حقوقدانان و شخصیتهای سیاسی بین‌المللی، چهارشنبه سازمان ملل را فراخواندند که اقدامات فوری برای حفاظت از ایرانیان کمپ اشرف در عراق اتخاذ نماید.

طی یک کنفرانس سازماندهی شده در ژنو، مریم رجوی، پرزیدنت شورای ملی مقاومت ایران که مجاهدین خلق، مخالفین سرسخت رژیم ایران، اصلی ترین سازمان تشکیل دهنده آن هستند، ارگانهای سازمان ملل از جمله کمیساریای عالی پناهندگان را فراخواند که «جلوی یک فاجعه جدید را بگیرند».
کمپ اشرف، واقع در 80 کیلومتری شمال بغداد، حدود 3500تن مجاهدین خلق را پناه داده است. روز 8آوریل گذشته طی حمله‌ای از سوی ارتش عراق به کمپ، 34کشته و ده‌ها مجروح بجای گذاشت.
خانم رجوی از جمله خواستار حضور یک ناظر سازمان ملل‌متحد در اشرف و بازشناسایی استاتوی جمعی پناهندگی سیاسی برای ساکنان از سوی کمیساریای عالی پناهندگان شد تا که آنها از حق برخورداری از حفاظت بین‌المللی برخوردار شوند.
در میان شخصیتهای سیاسی حاضر، هوارد دین (رئیس سابق حزب دموکرات آمریکا و کاندید سابق ریاست جمهوری کاخ سفید) گفت که ساکنان اشرف در معرض «یک خطر بزرگ» قرار دارند.
وی با تأکید بر این‌که مجاهدین خلق «از خشونت صرف‌نظر کرده‌اند» گفت، هیچ «پایه قانونی» برای حفظ آنها در لیست سازمانهای تروریستی وزارت‌خارجه آمریکا وجود ندارد.
پارلمانترهای اروپایی و هم‌چنین متخصصین حقوق‌بشر و بین‌المللی به نوبه خود از طرح پارلمان اروپا برای انتقال پناهندگان به سوی کشورهای ثالث پشتیبانی کردند.
کمپ توسط صدام حسین در سالهای 80 در اختیار مجاهدین قرار گرفت که همزمان با جنگ ایران و عراق علیه رژیم ایران مبارزه کردند.
بعد از سقوط پرزیدنت عراق، این مخالفین در سال 2003 توسط نیروهای آمریکایی خلع‌سلاح شدند. ایالات متحده در ابتدای سال 2009 کنترل کمپ را به نیروهای امنیتی عراق که نزدیک به رژیم ایران هستند، سپرد.
نماینده سابق کنگره آمریکا، پتریک کندی، گفت که وضعیت اشرف «یک مسأله مرگ و زندگی است».
کاندیدای سابق انتخابات کلمبیا و گروگان سابق، اینگرید بتانکور خواستار آن شد که اقدامی‌شود که «وضعیت کمپ اشرف شناخته شود» تا که «جلوی یک جنایت اعلام شده» گرفته شود.
او گفت «ما نمی‌توانیم در حالی که 3500تن از برادران و خواهرانمان در اشرف در خطر قتل‌عام هستند، در صلح، بخواب برویم».