خبرگزاری رویتر، 27 بهمن 88 - بغداد - بهقلم محمد عباس - احتمال دارد بعد از انتخابات پارلمانی عراق در ماه مارس و با مذاکرات به درازا کشیده در مورد یک حکومت جدید، یک خلأ سیاسی خطرناک ایجاد شود که آرامش شکننده و نهادهای لرزان این کشور را تهدید میکند.
یک پیروزی قاطع برای نوری مالکی نخستوزیر عراق یا رقیب او توسط سرمایهگذاران، مورد استقبال خواهد بود زیرا که آنها میخواهند وارد بستن قراردادها برای استخراج ذخایر عظیم نفتی این کشور بشوند. اما برای این منظور بنظر میرسد ماهها چانهزنی و توافقات پشت صحنه در راه باشد.
رایدر ویسر تحلیلگر سایت هیستوریا گفته است فکر میکنم ما بسیار موفق خواهیم بود اگر که یک دولت جدید در عراق بر سر کار بیاید. عراق نمیتواند مدتی طولانی برای روی کار آمدن یک دولت جدید منتظر بماند.
نهادهایی که از سال 2003 بعد از حمله آمریکا تأسیس شدهاند کماکان ضعیف هستند. نیروهای امنیتی برای جلوگیری از وقوع حملات تقلا میکنند. با اینحال ارتش آمریکا در تلاش است تا بیرون کشیدن از عراق بعد از انتخابات 7 مارس را تسریع کند. در سال 2005 هم چانهزنی بر سر اینکه چه کسی نخستوزیر باشد ماهها تأسیس نیروهای امنیتی و سایر نهادها را به تعویق انداخت.
پیتر هارلینگ, تحلیلگر از گروه بحران بینالمللی گفته است من انتظار یک خلأ سیاسی که شاید هفتهها یا ماهها طول بکشد را دارم. وی میگوید در این مدت این کشور دولت یا نخستوزیر جدید نخواهد داشت. هارلینگ میگوید اگر عراق این سال بینهایت دشورا را پشت سر بگذارد من بینهایت نسبت به آینده آن خوشبین خواهم بود با اینحال یک ریسک متناقض هم هست که اوضاع برعکس شود.…