نگذارید عراق در کمپ اشرف قتل‌عام کند

بارونس گیبسون: وضعیت انسانی در کمپ اشرف در عراق جان 3400 شهروند بی‌دفاع را تهدید می‌کند
درمیان یک بهار عرب که دورنمای (چشم انداز) خاورمیانه را تغییر می‌دهد، حمایت جامعه بین‌المللی از خواسته مردم برای حق مسلم شان به حقوق‌بشر ضروری (حیاتی) شده است.
میل آنلاین 26 مرداد، دخالت ما از یک فاجعه انسانی کامل جلوگیری کرده است و سپری در برابر قتل‌عام غیرنظامیان شده جان بسیاری انسان بیگناه را بهنگام سقوط دیکتاتورهای تونس و مصر نجات داده است.

نشان داده شد که فقط حمایت لفظی در این کشورها کافی بود حال آن‌که وضعیت در لیبی شورای امنیت سازمان ملل را برآن داشت که برای حفظ جان غیرنظامیان یک قطعنامه تاریخی تصویب کند.
ماه گذشته گورآن هادزیچ یک فراری و مظنون به جنایتهای جنگی به دادگاه جنایی بین‌المللی در هیگ استرداد شد تا به‌خاطر نقشش درجنایتهای جنگی در رابطه با جنگهای پس از فروپاشی یوگسلاوی در اوایل دهه 1990 محاکمه شود.
روند قانونی دادگاه جنایی بین‌المللی (آی سی سی) بر مصمم بودن ما بر محاکمه مجرمان حقوق‌بشر تأکید می‌کند، نشان می‌دهد آنهاییکه حقوق‌بشر را نقض می‌کنند از مصونیت زمانی برخوردار نخواهند شد
اکنون بار دیگر مصمم بودن ما آزمایش شده زیرا وضعیت حاد جان هزاران شهروند در خطر نیازمند توجه فوری ماست.
یک چنین موردی تحول خطرناک و فاجعه آور در کمپ اشرف در عراق است، که محل سکونت 3400 عضو سازمان مجاهدین خلق ایران (پی ام او آی) می‌باشد که با دیکتاتوری مذهبی در ایران مخالفند و از یک دولت آزاد در کشورشان که تمام مردم را نمایندگی می‌کند حمایت می‌کنند.
پس از انقلاب اسلامی 1979 در ایران، آخوندها در ایران یک جنگ را علیه هرکسی که با حکومتشان مخالفت می‌کرد شروع کردند و طی 30سال گذشته 120000 عضو و هوادار سازمان مجاهدین خلق ایران را اعدام کردند و مخالفان را مجبور به تبعید در عراق کردند.
طی دو سال گذشته دولت عراق این مخالفین را مجبور کرده تحت یک محاصره ضدانسانی زندگی کنند که در آن دسترسی به غذا، سوخت و دارو به‌شدت محدود شده است.
جنایتهای علیه ساکنان در دو حمله مرگبار نیروهای عراقی در ژوئیه 2009 و اخیراً در 8آوریل 2011 به اوج خود رسید، در نتیجه آن تقریباً 50 ساکن کمپ کشته شدند و بیش از 1000 ساکن مجروح شدند.
به‌رغم بسیاری محکومیت های بین‌المللی و فراخوانهای مکرر به احترام به حقوق‌بشر بنیادین ساکنان، دولت عراق عمداً تعهدات بین‌المللی اش را نادیده می‌گیرد و از اذیت و آزار ساکنان کمپ اشرف دست برنداشته است.
جان کری (دموکرات- ماساچوست) رئیس کمیته روابط خارجی سنا حمله خونبار آوریل را یک ”قتل عام“ بیان کرد.
ویدیوی زیر از قتل‌عام 8آوریل را تماشا کنید...
ساکنان را زیر می‌گیرد: این عکسی از صحنه یک ویدیو است که در قسمتی از ”قتل عام“ 8آوریل امسال، نشان می‌دهد یک پناهنده در کمپ اشرف زیر چرخ های جلوی یک خودروی زرهی ارتش عراق گیر کرده است.
آتش لوله سلاح: علائم روشن از شلیک گلوله و صدای شلیک گلوله‌ها در کمپ حاوی 3400 پناهنده
تعقیب: یک هاموی ساخت آمریکا، برانندگی سربازان عراقی، ساکنان را در این صحرای شنی تعقیب می‌کرد که عراق گفت اقدامی برای پراکنده کردن ایرانیان برافروخته مسلح به سنگ و بیل بود.
ناوی پیلای، کمیسار عالی پناهندگی سازمان ملل، نیز این حمله را محکوم کرد و تأکید کرد که ”ارتش عراق به‌خوبی به خطرات دست زدن به چنین عملیاتی در اشرف واقف بود.
عفو بین‌الملل اخیراً از مقامات عراقی خواسته است از اقدامات خشونت‌بار دیگر علیه اشرف خودداری کنند و از آنها به اصرار خواست برای یک راه‌حل انسانی بحران اشرف همکاری کنند.
ولی این اذیت و آزار و حمله ادامه می‌یابد و دولت عراق به‌جای اقدامات انسانی اعلان کرده این کمپ را تا پایان سال خواهند بست.
هرچند نگرانی هراسنده (تهدید کننده) طرح آنها برای جابه‌جایی ساکنان کمپ اشرف به نقطه دیگری در داخل عراق قبل از بستن اشرف است؛ تصمیمی با عواقب انسانی فاجعه آور زیرا یک جابه‌جایی در داخل عراق صحنه را برای یک قتل‌عام دیگر آماده خواهد کرد، جان 3400 شهروند بی‌دفاع را تهدید می‌کند.
مجروح: یک ساکن خون‌آلود کمپ اشرف پس از درگیریها با نیروهای امنیتی عراق در حمله آوریل که در آن 50نفر کشته شدند، مبارزه‌طلبانه با دو انگشتش علامت صلح نشان می‌دهد
دژ مقاومت: درهای ورودی کمپ اشرف در عراق، محل اسکان مجاهدین خلق ایران، یک مخالف درازمدت رژیم کنونی ایران
دولت آمریکا به‌رغم تضمینات قبلی مبنی براینکه رژیم عراق که به قدرت رسیدنش کمک کرد هیچ صدمه‌ای به ساکنان نمی‌زند کاری بغیر از نشستن روی دستانش نکرده است.
لارنس باتلر، مقام ارشد وزارت‌خارجه مسئول سیاست در قبال اشرف، طرح عراق را برای جابه‌جایی ساکنان در عراق برخلاف خواستشان تأیید کرده است.
زمان دارد تمام می‌شود و جامعه بین‌المللی نمی‌تواند در این آزمایش بسیار مهم (حیاتی) مردود شود.
ما باید برای امنیت و تضمین حقوق‌بشر ساکنان در اشرف بلافاصله عمل کنیم و از یک فاجعه قریب‌الوقوع جلوگیری کنیم. پیشنهاد آقای باتلر باید تماما بدور ریخته شود.
اعتراضات: ایرانیها پیش از این در تجمعات خود در مقابل سفارت آمریکا در میدان گروزنر در لندن خشم خود را نسبت به این وضعیت ابراز کرده‌اند
آقای استوران استیونسون، رئیس هیأت پارلمان اروپا مسئول روابط با عراق، بدین منظور پیشنهادی را ارائه داده که یک راه‌حل صلح‌آمیز و دائمی را برای کمپ اشرف پیشنهاد می‌کند که در آن ساکنان از طریق مذاکره با طرفهای سوم درگیر داوطلبانه در کشورهای دموکراتیک باز اسکان می‌شوند.
این پیشنهاد هم‌چنین می‌گوید که سازمان ملل و آمریکا باید تا رسیدن به یک راه‌حل نهایی حفاظت ساکنان اشرف را به‌عهده گیرند.
از آنجاییکه یک فاجعه انسانی در شرف وقوع می‌باشد، جامعه جهانی باید دست به اقدام عملی بزند تا 3400 شهروند را از یک قتل‌عام حفظ کند.
منطق دیکته می‌کند که بریتانیا، آمریکا و اتحادیه اروپا باید آشکارا از پیشنهاد پارلمان اروپا حمایت کنند و برای اطمینان از استقرار یک تیم مانیتور کننده دائمی سازمان ملل در کمپ اشرف اقدامات مناسب انجام دهند تا از حملات دیگر جلوگیری شود.
دولت بریتانیا می‌تواند و باید در اینرابطه یک نقش اساسی ایفا کند.
ما باید با متحدانمان در شورای امنیت سازمان ملل برای اتخاذ قطعنامه‌ای اقدام کنیم که یک حضور دائمی سازمان ملل در کمپ را مختار می‌کند و اجرا شدن پیشنهاد پارلمان اروپا برای جلوگیری از قتل‌عام 3400 شهروند دمکراسی خواه را تسهیل کند.
• بارونس گیبسون از مارکت رازن معاون سخنگوی مجلس اعیان بریتانیا است.