در هفتههای اخیر، شماری مقالات و گزارشات بیسابقهیی اعتبار سازمان مجاهدین خلق، اپوزیسیون اصلی ایران در رسانهها هدف قرار دادهاند.
هر چند که ممکن است در رنگ و شیوه یا استدلالات تفاوتی وجود داشته باشد، لیکن همگی یک پیام مشترک به هیلاری کلینتون دارند که سازمان مجاهدین را از لیست سازمانهای خارجی تروریستی حذف نکند، در حالی که دادگاه استیناف فدرال آمریکا در واشنگتن حکم بر حذف آن را داده است. …
به نظر میرسد که بیشتر مقالات یک وجه مشترک با تریتا پارسی “کارشناس ایران“ دارند. گروه وی، موسوم به نیاک (national iranian american council (niac) ) مستقر در واشنگتن نیروی اصلی در پشت کارزار علیه مجاهدین بوده است.
نیاک خود را شدیداً وقف این موضوع کرده طوری که سخت میشود مقالهیی را در صفحات فیس بوک وی یافت که به سازمان مجاهدین اشاره نشده باشد؛ گویی که تنها وظیفه و مأموریت آن جلوگیری از خارج شدن سازمان مجاهدین از لیست وزارتخارجه میباشد. …
در سال 2002، روی کافی (roy coffee) و دیوید دیستفانو (david distefano)، دو لابی گر پرقیمت در واشنگتن با باب نی (bon ney) نماینده کنگره و تریتا پارسی ملاقات کرد. پارسی دستیار باب نی یک ایرانی سوئدی دانشجوی فارغ التحصیل است که در اوایل سالهای 20 با ویزای موقت وارد واشنگتن شد. آنها تصمیم به تشکیل یک “کمیته اجرایی سیاسی متشکل از ایرانیهای آمریکایی گرفتند تا استراتژی بر قراری روابط نرمال بین دو کشور را دنبال کنند“.
چند سال قبل، پارسی در مشاورت با صادق خرازی، وزیر امورخارجه ایران یک گروه لابی در سوئد به نام آی.آی.سی (iranians for international cooperation (iic) ) تأسیس نمودند که هدف اصلی آنها “برداشتن تحریمهای اقتصادی و سیاسی آمریکا از روی ایران، و شروع دیالوگ بین آمریکا و ایران بود“. …
رابطه پارسی با آقای نی، تنها عضو کنگره که فارسی صحبت میکند، به گفته پارسی به سال 1991 بر میگردد که وی یک دانشجوی تبادلی (exchange)، در آمریکا بوده است. تریتا پارسی گفت، “آقای نی پا پیش گذاشت و مرا در نزد خانواده خودش پذیرفت“. … .
در اکتبر 2006 آقای نی به اتهامات توطئه و ایراد بیانات دروغین، طی یک لابی و افتضاح رشوه خواری اذعان کرد. وی اعتراف کرد از سوی لابی گران و بازرگان خارجی رشوه گرفته که جرم فدرال محسوب میشود. از آن دو فرد یکی از آنها بزهکار و دیگری فردی سوری فروشنده تسلیحات به رژیم ایران بوده است. وی مابازاء ارتقاء منافع رژیم ایران رشوه را پذیرفته و اطلاعات دروغین داده است. …
تمرکز نیاک در حالی جهت پیشبردن اولویتهای دولت ایران در واشنگتن بوده که طبق مصوبه 501 (c) (3)، این گروه مجاز به لابی کردن نبوده است. پارسی در مصاحبه با پرزیم واشنگتن (washington prism) در 2005 پاسخ داده بود که “گروه ما اصلاً لابی نمیکند و با نمایندگان کنگره برای حمایت یا رد طرح مجلس تماس نمیگیرد“.
لیکن واشنگتن پست در 25ژوئن 2006 گزارش کرد، “نیاک در ترغیب دهها اعضای محافظه کار مجلس نمایندگان، کمک کرد تا آنها نامهیی را امضا و به پرزیدنت بوش در اوایل همان ماه تحویل دهند و از وی [از بوش] بخواهند بدون قید و شرط وارد مذاکرات با رژیم ایران شود.
در 28دسامبر 2006، روزنامه دولتی آفتاب مصاحبهیی با تریتا پارسی را منتشر کرد. در مقدمه، در سردبیر بر نقش لابی گران ایران در آمریکا تأکید کرد و آن را “دیپلماسی غیررسمی“ خواند.
در یک مقاله دیگر آفتاب، نقلقول از یک مقام دولت که دقیقتر بود آمد:“همسو کردن افکار عمومی غرب با ما، میتواند برای امنیت ملی ما کمک بسیار کننده باشد“. …
هر چند نیاک رسماً اعلام میکند که “ برای دفاع از حقوقبشر کار میکند، “ هرگز علیه نقض حقوقبشر توسط دولت ایران اعتراض نکرده است“. …