کسی که براحتی فریب می خورد

در هفته های اخیر. نیویورک تایمز دو مقاله منتشر کرده به اشاره، اگر نه به بیان مستقیم، می گوید که آنهاییکه در حمایت از مجاهدین خلق ایران، مهمترین سازمان مخالفان ایرانی، سخنرانی می کرده اند توسط این سازمان فریفته شده اند. آنها به ام یی کی برچسب ”فرقه“ می زنند و بدنبال متقاعد کردن وزارت خارجه هستند که این گروه را از لیست سازمانهای تروریستی اش، یک نامگذاری اعمال شده در 1997، خارج نکند.

این یک اتهام بسیار جدی است، چرا که این افراد مقامات برجسته و نامدار هستند، از جمله سه رئیس سابق ستاد ارتش، فرمانده اسبق ناتور، مشاور امنیت ملی سابق پرزیدنت اوباما، یک مدیر سابق اف بی آی، یک دادستان کل سابق، چندین فرماندار سابق، دو مدیر سیا، و سفیر آمریکا در سازمان ملل، رئیس مشترک سابق کمیسیون 11/9 ... این یک لیست بلند و برجسته ایست.
یک فرقه همه اینها را فریب داده؟ باورش سخت است، نه؟
من قویا احساس می کنم که آنها فریب نخورده اند، ولی شاید سردبیران نیویورک تایمز که بنظر می رسد تبلیغات دروع ملاها را خریده گول خورده اند.
نیویورک تایمز در یکشنبه 14 اوت یک مقاله نظری تفسیری بقلم الیزابت روبین را تحت عنوان ”یک فرقه ایرانی و دوستان آمریکاییش“ منتشر کرد که آشکارا هدفش رد کردن آنهایی بود که از تغییر درونی در ایران حمایت می کنند.
و در ژوئیه، نیویورک تایمز مقاله دیگری نوشت که درباره وضعیت 3400 عضو پی ام او آی در مکانی بنام کمپ اشرف، بین بغداد و مرز ایران، بود. زمانیکه نیروهای ائتلاف تحت فرماندهی آمریکا عراق را اشغال کردند، این افراد داوطلبانه تسلیحات خود را تسلیم کردند تا در مقابل تحت کنوانسیوان چهارم ژنو حفاظت شوند.
ولی با برنامه ریزی نیروهای آمریکایی برای ترک عراق تا پایان سال، آنها با یک آینده نگران کننده ای روبرو هستند. نیروهای عراقی که کار کثیف ملاهای ایران را انجام می دهند قبلا دو بار حمله کرده اند که آخرین آن در 8  آوریل بود که در آن دهها نفر کشته و صدها نفر مجروح شدند.
آنها سخت بدنبال جابجا شدن به مکان دیگری هستند. وزارت خارجه موافقست ولی سفیر آمریکا لارنس باتلر، که نیویورک تایمز می گوید با این گروه ملاقات می کرده، فکر می کند که آن مکان باید جای دیگری در عراق باشد. چه امنیتی فراهم می کند!
او همچنین می گوید که آن آمریکایی هایی که به نفع از مجاهدین خلق صحبت می کنند گول خورده اند؛ او می گوید، آنها برای حضورشان پول گرفته اند.
باردیگر، کی احمقه و کی داره فریب می ده؟
این افراد را در نظر گیرید: بیل ریچاردسون، ژنرال وزلی کلارک. لی هامیلتون، مایکل موکیزی، لوییس فری، تام ریچ ....
همه گول خورده اند؟
بعلاوه 4000 پارلمانتر (منجمله تعداد زیادی از اعضای مجلسین عوام و اعیان بریتانیا) و بیش از 100 نماینده گنگره هم دمکرات و هم جمهوریخواه که خواهان برداشته شدن ام یی کی از لیست شده اند.
همچنین قاضیان در سراسر  اروپا و آمریکا را در نظر گیرید. آنها استدلال های پی ام او آی را برای حذف از لیست شنیده ا ند - و همه آنها موافقت کرده اند.
آیا واقعا می توان آنها را فریب خورده توصیف کرد؟
دادگاهها در اتحادیه اروپا و بریتانیا حکم کردند این ایرانیهای وطن پرست از لیست سازمانهای تروریستی برداشته شوند. در بریتانیا قاضی القضات فیلیپس این حکم را صادر کرد.
در آمریکا، دادگاه استیناف دی سی موافقت کرد ولی قدرت عمل کردن نداشت؛ تنها وزارت خارجه می تواند آنکار را انجام دهد. ولی دادگاه از هیلاری کلینتون خواست این کیس را بازبینی کند، و پیشنهاد  کرد که او به نفع (این گروه) تصمیم بگیرد.
در جلسات و کنفرانس ها در سراسر اروپا، دهها هزار ایرانی تبعیدی و هواداران این سازمان در حمایت از ساکنان محاصره شده اشرف گردهم آمده اند و از حذف نامگذاری ام یی کی حمایت کرده اند. سخنرانان نه تنها مقامات گفته شده در بالا را شامل می شدند بلکه دهها پارلمانتر از اروپا و چنان فعالان حقوق بشر مانند الی ویزل برنده جایزه صلح نوبل.
همه اینها فریب خورده اند؟
کسی نمی داند چرا الیزابت روبین چنین دشمنی با ام یی کی دارد؟ او که از  2003 به بعد در اشرف نبوده است، به وقایع در دهه 90 اشاره می کند و هیچگونه اطلاعات کنونی درباره این سازمان ندارد. با این وجود، وی تصمیم گرفته با گروهی به جنگ برود که تنها مایلست یک ایران دمکراتیک و آزاد از ملاها را برقرار کند.
من نمی توانم بدانم در ذهن او چه می گذرد؛ تنها می توانم حدس بزنم چه چیزی او را براین می دارد. نمی دانم شاید خود او فریب یک قدرت بزرگتر را خورده است.
ولی خوب می دانم کسانی مانند من که از مجاهدین خلق حمایت می کنند، برای یک راه حل برای وضعیت اشرف دعا می کنند، و از وزارت خارجه مصرانه می خواهند زنجیرهای مانع شونده را باز کند، فریب نخورده ایم.
ما تنها برای آزادی، عدالت و دمکراسی - در ایران و فراتر از آن تلاش می کنیم.
آیا رهبران رژیم ایران و حامیانش می توانند همین ادعا را کنند؟ از عملشان است که شما آنها را خواهید شناخت؟
برایان بینلی نماینده محافظه کار پارلمان برای حوزه نورث هامپتون سات است.
http://www.huffingtonpost.co.uk/brian-binley/one-that-is-easily-deceiv_b_930392.html