گزارشی از عملیات آزادسازی طرابلس

به گفته خبرنگار الجزیره در لیبی انقلابیون مناطق تاجوراء، سوق الجمعه، عراده و سبعه در طرابلس را به تصرف کامل خود درآورده و درگیری در مناطق بن عاشور، فشلوم و زاویه دهمانی در داخل شهر ادامه دارد. انقلابیون مرکز شرکت تلفن همراه را ه به تصرف خود درآورده و تلاش می‌کنند به سوی مقر رادیو پیشروی کنند. …

گزارش: انقلابیون ابتدای شب را به‌عنوان ساعت صفر شروع عملیات ”سپیده دم عروس دریایی“ برای آزاد‌سازی پایتخت لیبی و ساقط کردن سایر شهرهایی که هم‌چنان تحت سیطره قذافی است، تعیین کردند. براساس خبرهای دریافتی از انقلابیون برخی از آنان شروع به حرکت به سوی طرابلس نمودند تا از انقلابیون داخل طرابلس حمایت نمایند… . انقلابیون داخل طرابلس در حال پیشروی به سوی مقر رادیو هستند که گفته می‌شود تعداد زیادی از بازداشت‌شدگان مخالف نظام در آن نگهداری می‌شوند. بیشترین مشکلی که انقلابیون با آن مواجه هستند تک تیراندازان وابسته به گردانهای قذافی می‌باشند که بر روی پشت‌بام ساختمانهای مسکونی مستقر هستند.

این تحولات هم‌زمان با اعلام ناتو در رابطه با افزایش تهاجمات هوایی بر روی طرابلس است. ناتو اعلام کرد که 22مرکز را در پایتخت هدف قرار داده که شامل تأسیسات نظامی، انبارهای سلاح و زرهی و موشک و سیستم رادار است.
با اعلام شروع نبرد طرابلس قذافی به سرعت تلاش کرد با انجام سخنرانی که صبح زود یکشنبه رسانه‌ها پخش کردند اعلام موجودیت کند و از مردم خواست تا برای پایان دادن به آن‌چه نمایش می‌نامید اقدام کنند…
نبرد طرابلس با استقبال مردم در مناطقی که به تصرف انقلابیون درآمده همراه بوده است. … به گفته بسیاری تنگ کردن حلقه نفوذ گردانهای قذافی وارد مرحله جدیدی شده است و به انقلابیون اجازه می‌دهد که به لحظه تعیین‌تکلیف نزدیک شوند»

به گزارش خبرگزاری فرانسه 30 مرداد، 

روز یکشنبه درحالی‌که درگیریهایی در چندین قسمت شهر طرابلس بین شورشیان و هواداران قذافی در جریان بود، چهار انفجار شدید پایتخت لیبی را لرزاند.   
 
در شرایطی که شورشیان به طرابلس نزدیک شده و نبردهایی در این شهر بوقوع پیوسته و صدای انفجارات شنیده می‌شوند، سیف الاسلام، پسر قذافی در یک سخنرانی که روز یکشنبه پخش شد گفت که این رژیم ”ترک مخاصمه ”نخواهد کرد

انگلستان -  اتباع انگلیسی و خارجی از لیببی بیرون کشیده می‌شوند.

معاون وزیر انگلستان: درگیری لیبی در نقطه تعیین کننده‌یی قرار دارد
الیستر برت، معاون وزیر خارجه انگلستان روز یکشنبه گفت، درگیری لیبی اکنون  در  ”یک نقطه فوق‌العاده تعیین کننده‌یی ”است ”و می‌گوید  یک قیام در طرابلس ”به‌طور واضح شروع شده ”
اما درحالی‌که شورشیان به پایتخت لیبی نزدیک می‌شوند، برت گفت دشوار است پیش‌بینی کرد که در وهله بعد چه اتفاقی خواهد افتاد، وی افزود که او از هیچ مذاکراتی که درباره خروج معمرقذالی در جریان باشد، مطلع نیست.
این معاون وزیر به تلویزیون اسکای نیوز گفت: ”چیزی که روشن است این‌که یک قیام در طرابلس وجود دارد، همواره وقتی مردم احساس کنند که بواسطه اقدامات در خارج طرابلس جهت امن کردن قیام علیه رژیم قذافی وجود دارد، همورها چنین اتفاقاتی می‌افتد. و به‌وضوح این شروع شده است“.
انگلستان: اتباع انگلیسی و خارجی از لیببی بیرون کشیده می‌شوند
  درحالی‌که جنگ بین شورشیان و نیروهای معمر قذافی به پایتخت لیبی کشیده شده است وزارت‌خارجه  انگلستان گفت، اتباع انگلیسی و خارجیان دیگر قرار است با یک کشتی از طرابلس به مالتا تخلیه شوند.

ایتالیا - وزیر خارجه ایتالیا روز یکشنبه طی مصاحبه‌یی گفت، به نظر می‌رسد درگیری لیبی رو به اتمام است...
عبد السلام جلود مرد شماره دو پیشین لیبی که برگشته است، در بیانیه‌ای که روز یکشنبه از کانال خبری الجزیره پخش شد از عشیره‌ی معمرقذافی مرد قدرتمند لیبی خواست که این حاکم مستبد را از خود طرد کنند.

این خبرگزاری همچنین گزارش داد، مرد شماره دو سابق لیبی از عشیره قذافی خواست که وی را طرد کنند
 عبد السلام جلود مرد شماره دو پیشین لیبی  که برگشته است، در بیانیه‌ای که روز یکشنبه از کانال خبری الجزیره پخش شد از عشیره‌ی معمرقذافی مرد قدرتمند لیبی خواست که این حاکم مستبد را از خود طرد کنند.
جلود که روز شنبه به ایتالیا از طریق تونس رفت گفت، ”شما  عشیره شرافتمندی هستید… شما باید تاریخ و افتخار خود را حفظ کنید ” .
وی اضافه کرد، ”این مستبد حاکم را از  خود ندانید زیرا که وی خواهد رفت و این شما هستید که میراث وی را به ارث خواهید برد ”.
وی اضافه کرد، ”حلقه در اطراف وی تنگتر شده است. اگر وی در طرابلس است ترک کردن برایش مشکل است زیرا تمامی مسیرها تحت کنترل عشایر است ”.
جلود که نخست‌وزیر پیشین که در رژیم قذافی محروم شده بود، هم‌چنین از ساکنان طرابلس خواست که  درحالی که شورشیان به پایتخت نزدیک می  شوند، به قیام بپیوندند.
  وی در یک پیام ویدئویی که الجزیره  علنی نکرد که از  در    کجا  ضبط شده است  گفت، مردم طرابلس که یک چهارم سکنه لیبی را شامل می‌شوند باید قیام توده ای  نموده،   اکنون زمان عمل است… بر ترس فائق آیند ”. .
یک منبع در تونس گفت که یکی از مشاوران پیشین قذافی شب جمعه به شهر  جنوبی رمدا remada  رسید..  .