شورای انتقالی لیبی همچنین از دستگیری دو پسر معمر قذافی از جمله سیف الاسلام که حکم بازداشت او توسط دادگاه بین المللی کیفری صادر شده بود خبر داده است. این دادگاه بازداشت سیف الاسلام را تایید کرده است. محمد، فرزند دیگر معمر قذافی خود را تسلیم نیروهای مخالف کرده و در بازداشت خانگی است.
مردم در این شهر با تجمع در میدان سبز شهر طرابلس که معمر قذافی، رییس دولت لیبی اغلب سخنرانی های عمومی خود را در این مکان ایراد می کرد با برافراشتن پرچم مخالفان، پیروزی مبارزان علیه معمر قذافی را جشن گرفته اند.
مخالفت ها علیه معمر قذافی از 6 ماه پیش آغاز شد و بعد از آنکه شورای امنیت سازمان ملل آسمان این کشور را منطقه پرواز ممنوع اعلام کرد، ائتلاف بین المللی با تشکیل برخی از کشورها از جمله آمریکا، فرانسه و بریتانیا حملات خود به مواضع دولتی را آغاز کردند و سپس ناتو فرماندهی این حملات هوایی را به عهده گرفت.
ناتو از آغاز پیشروی به سوی طرابلس با بمباران مواضع هواداران معمر قذافی اقدام به پشتیبانی از مخالفان کرده و همچنین اظهار امیدواری کرده است که انتقال قدرت در این کشور پس از معمر قذافی صلح آمیز باشد.
سخنگوی دولت لیبی روز یکشنبه مخالفان را دعوت به مذاکره کرده اما تاکید کرده بود که تنها معمر قذافی می تواند این کشور را رهبری کند. تلویزیون لیبی نیز پیامی تلفنی را از رئیس دولت لیبی پخش کرد که در آن به مقاومت در برابر مخالفان تأکید و اعلام کرده بود به هیچ وجه این کشور را ترک نخواهد کرد و ترجیح میدهد کشته شود. وی از هواداران خود خواسته شهر طرابلس را از وجود به گفته او «شورشیان» پاک کنند.
رئیس شورای انتقالی لیبی پس از پیام معمر قذافی از آمادگی خود برای توقف جنگ در طرابلس تنها در صورتی که معمر قذافی قدرت را فوراً ترک کند، خبر داد.
این شورا گفته بود اگر معمر قذافی از قدرت کناره گیری کند، وی و پسرانش اجازه خواهند داشت کشور را ترک کنند.
به گفته مقامات دولتی در طرابلس، از آغاز عملیات نظامی در طرابلس، بیش از 1600 نفر کشته و 6000 نفر نیز تاکنون مجروح شده اند.
پس از شش ماه اینترنت در شهر طرابلس مجددا وصل شده و شبکه های اجتماعی شروع به انتشار اخبار کرده اند.
بر اساس اخبار تایید نشده، دو هواپیمای آفریقای جنوبی در حال حاضر در فرودگاه طرابلس در انتظار به سر می برند تا در صورت لزوم معمر قذافی و خانواده وی را از این شهر خارج کنند.