اخراج تیم والیبال ایران از المپیاد دانشجویان جهان

 تیم والیبال دانشجویان ایران از المپیاد دانشجویان جهان موسوم به بازیهای یونیور سیاد اخراج شد. بیست‌و ششمین دوره مسابقات یونیورسیاد دانشجویان در رشته‌های مختلف ورزشی به میزبانی چین در حال برگزاری است.

تیم ایران روز شنبه برای کسب رده نهم این رقابتها باید مقابل تیم اسراییل قرار می‌گرفت، اما در این دیدار حاضر نشد و با نتیجه ۳-۰ بازنده اعلام شد.
مسئولان تیم ایران نیز در توجیهی بی‌سابقه که تمسخر و تأسف سایر تیهما و مسئولان برگزاری رقابتها را در پی داشت؛ به ناظر مسابقه اعلام کردند که فقط به‌دلیل حضور چند تن از بازیکنان در کلینیک پزشکی نتوانسته‌اند بازی کنند!
این ماجرای پرحاشیه در شرایطی رخ داد که پیش از این هم در برخی رشته‌های ورزشی، ورزشکاران و داوران ایران که در دهکده بازیها حضور دارند، به دلایل مختلف از جمله اهمال سرپرست‌ها و مسئولان، از رسیدن به محل مسابقه بازماندند و باعث تعجب حریفان خود شدند.
هم‌زمان با بیماری دسته‌جمعی در تیم والیبال و انصراف این تیم، صداوسیمای ایران، اقدام تیم والیبال دانشجویان در حاضر نشدن مقابل اسراییل را اعلام همبستگی با مردم فلسطین عنوان کرد.
خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی ایران هم نوشت: «تیم والیبال دانشجویان کشورمان با ارج نهادن به اهداف و سیاستهای مقدس نظام جمهوری اسلامی مبنی بر به‌رسمیت نشناختن رژیم صهیونیستی، از رویارویی با نماینده این کشور امتناع کرد».
رئیس فدراسیون والیبال نیز بدون اشاره به بیماری دسته جمعی بازیکنان؛ درباره این ماجرا گفت: «ما اصلاً کشوری به نام اسراییل را به رسمیت نمی‌شناسیم».
محمدرضا داورزنی به سال گذشته و امتناع تیم نوجوانان والیبال ایران در تورنمنت ایتالیا از رویارویی با نماینده اسراییل نیز اشاره کرد.
طالب‌پور، سرپرست کاروان ایران، هم اعلام کرده است که «با کمال میل این محرومیت را می‌‌پذیریم، زیرا به مواضع سیاسی کشورمان اعتقاد داریم».
به‌دنبال این اقدام مسئولان رقابتها در شرایطی که ایران مهیای بازی با استرالیا و کسب عنوان یازدهمی می‌شد، اعلام کردند که این تیم حق حضور در ادامه رقابتها را ندارد.
پس از اخراج تیم والیبال دانشجویان ایران از این رقابتها، خطر حذف اخراج کل کاروان ایران نیز وجود داشت. اما سرپرست کاروان ایران طی مذاکراتی با رئیس و دبیرکل فیزو؛ خواهش کرد که کاروان ایران را اخراج نکنند.
با این حال علاوه بر قطعی بودن اخراج والیبالیست‌ها، محرومیتی نیز در این زمینه اعمال خواهد شد که میزان آن فعلاً مشخص نیست.
تیم والیبال ایران که با سرمربی‌گری حسین معدنی در این رقابتها حضور دارد؛ در مرحله مقدماتی با دو برد مقابل عمان و ژاپن و دو باخت به کرواسی و روسیه، در رده سوم گروه C قرار گرفت.
جدول رده‌بندی مدال‌ها
ایران تاکنون در این دوره از رقابتها فقط یک مدال طلا در تکواندو کسب کرده است. کاروان ورزش دانشجویی ایران که در حقیقت متشکل از تیهمای ملی حقیقی ایران است، با یک طلا، ۳ نقره و ۲ برنز در رده سی‌ام جدول رده‌بندی مدال‌ها قرار گرفته است.
چین میزبان قدرتمند بازیها با ۵۹ مدال طلا، ۳۴ نقره و ۲۸ مدال برنز در صدر جدول رده‌بندی مدال‌ها قرار دارد.
روسیه با ۳۳ مدال طلا و ژاپن با ۲۲ مدال طلا جدی‌ترین تعقیب‌کنندگان میزبان هستند اما بختی برای رسیدن به صدر جدول ندارند.
کره جنوبی، آمریکا، اوکراین و ایتالیا در رده‌های بعدی هستند. جامائیکا نیز به لطف دوندگان زن و مرد خود با ۶ مدال طلا در جایگاه هشتم قرار دارد.
تایوان، تایلند، اندونزی، کره شمالی و هندوستان دیگر تیهمای آسیایی هستند که همگی جایگاهی بالا‌تر از کاروان ایران دارند.
وجه تمایز عدم رقابت والیبالیست‌های ایران با اسراییل در مقایسه با تمام نمونه‌های پیشین این است که این بار؛ پیام تبریکی از جانب هیچ کدام از مقامات سیاسی جمهوری اسلامی ایران صادر نشده است.

برگرفته ازسایت رادیو فردا 30 مرداد