فلتمن در پاسخ به این سؤال که آیا این کشور از یک نقطه تعیینکننده عبور کرده یا خیر گفت، ”قطعاً“. …
فلتمن، که آخر هفته را در بنغازی سپری نمود و با رهبران شورشی صحبت کرد گفت، او در مورد موقعیت قذافی اطلاعی ندارد و خاطرنشان نمود که رهبر لیبی چند روزی است دیده نشده است.
”مردم درست نمیدانند او در حال حاضر کجا است، این تقریباً اهمیتی ندارد. شورشیان به روشنی کنترل شهر را در دست گرفتهاند، کنترل مؤسسات را در دست گرفتهاند، ما هماکنون گزارشی دریافت کردیم که آنها کنترل تلویزیون دولتی را بهدست گرفتهاند“.
این دیپلومات آمریکایی گفت، ”او از هر لحاظ به بخشی از گذشته لیبی تبدیل شده و الآن مردم باید در پی ساختن آینده بهتر لیبی باشند“.
فلتمن در پاسخ به این سؤال که چه طرحهایی برای انتقال وجود دارد گفت: ”اولین گامی که آنها سعی دارند اتخاذ کنند، ممانعت از سیکل انتقام گیریهای افراد است. طراحیهای بسیاری برای دوران بعد از قذافی در مورد نحوه مدیریت مؤسسات و نحوه تضمین ارائه خدمات حیاتی صورت گرفته است“.
فلتمن با اشاره به وقایع پر هرجومرج بعد از سرنگونی صدام حسین عراق، از ارائه هرگونه پیشبینی خودداری نمود ولی گفت، ”تلفیق فرقه یی“ که در عراق وجود داشت در لیبی وجود ندارد.
او از سؤالی در این خصوص که آیا مطمئن است رهبران لیبی جدید با القاعده متحد نخواهند شد طفره رفت: ”مسأله حکومت اسلام در لیبی مسأله یی است که افراد زیادی به آن توجه داشتهاند و افراد بسیاری آن را مورد گفتگو قرار دادهاند“.
ولی او گفت: ”تصور کلی که ما از مردم در سراسر لیبی، از جامعه مدنی، از دولت و از رهبران عشایر میگیریم این است که آنها خواهان یک لیبی هستند که مدره باشد، سکولار باشد، متحد باشد - - لیبیاییهای مستقلی که آینده لیبی را کنترل کنند به این منظور که یک لیبی مدره و سکولار از حکومت استبدادی 42ساله قذافی ظاهر شود“.