عفو بین الملل: رژیم ایران به تعهدات بین المللی خود برای حفاظت از حقوق بشر پای بند نیست

رژیم ایران توصیه های شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد برای آزاد ساختن زندانیان سیاسی و موافقت با سفر یک تحقیقگر شکنجه به ایران را رد کرده است.
در گزارش شورای حقوق بشر که  روز چهارشنبه منتشر شد گفته می شود ایران حاضر نیست به مانفرد نوواک، تحقیقگر اتریشی سازمان ملل متحد در امور شکنجه اجازه دهد برای بررسی خشونت در پی برگزار انتخابات ریاست جمهوری از کشور دیدن کند.

شورای 47 عضوی حقوق بشر گفت: رژیم ایران همچنین بیش از ۴۰ توصیه شورا را رد کرد. پایان دادن به تبعیض علیه زنان و متوقف ساختن آزار و تعقیب روزنامه نگاران و وب لاگ نویسان از آن جمله است.

مطابق گزارش شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد رژیم ایران در رابطه با آزادی های مذهبی، ازادی بیان و حق برپایی تظاهرات صلحجوبانه, گفت اجازه نخواهد داد آزادی بیان برای گسترش نفرت و خشونت به کار رود.
بری مارستون سخنگوی وزارت امور خارجه بریتانیا به صدای آمریکا گفت تعریف ایران از آزادی های حقوق بشر، «اهانتی به حقوق مردم ایران است».

او گفت سازمان ملل متحد نباید به ایران، به دلیل استفاده از شکنجه و عدم همکاری با بازرسان بین المللی، اجازه دهد به شورای حقوق بشر ملحق شود.

عفو بین الملل گفت اقدام ایران در رد توصیه های شورای حقوق بشر، نشان می دهد که جمهوری اسلامی به تعهدات بین المللی خود برای حفاظت از حقوق بشر پای بند نیست.


کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران می گوید «نگرش فریبکارانه دولت ایران به معیارهای حقوق بشر» بی احترامی و عاری از صداقت است.
قدرت های غربی در جریان نخستین بررسی وضعیت حقوق بشر در ایران در ژنو در روز دوشنبه، نسبت به نقض حقوق بشردر آن کشور نگرانی هایی ابراز داشتند.

متقابلاً رژیم ملاها توصیه های کشورهای غربی را رد کرد و آنها را متهم ساخت که از حقوق بشر به عنوان یک «ابزار سیاسی» برای وارد آوردن فشار بر ایران استفاده می کنند.

رژیم ملایان, پاسخ به ۲۲ پیشنهاد را به ماه ژوئن موکول کرد. در ارتباط با ۴۴ پیشنهاد گفته‏است که  چون علیه قوانین بین‏المللی هستند، آن‏ها را نمی‏پذیریم. چند کشور عضو شورای حقوق بشر مطرح کردند که این پیشنهادها از نظر آنان برخلاف قوانین بین‏المللی نیستند و برایشان روشن نیست که ایران بر چه مبنایی آن‏ها را ضد قوانین بین‏المللی می‏داند.

دجالگری و فریبکاری رژیم در برخورد با پینشهادهای بین المللی مورد توجه اغلب رسانه ها قرار گرفته است. به گزارش دویچه وله در میان پیشنهادهایی که ظاهرا رژیم پذیرفته‏اند،  دوباره همانها را به شکل دیگری رد کرده‏اند. بنابراین روشن نیست که آیا چنین پیشنهادی را پذیرفته‏اند یا رد کرده‏اند.

دویچه وله می گوید: مثلا یکی از پیشنهادهایی که پذیرفته‏اند، این است که تمام گزارشگران ویژه بتوانند به ایران سفر کنند و در حوزه‏ کاری‏شان تحقیقات کنند و گزارش بنویسند. ولی در عین حال سفر گزارشگر ویژه‏ی ضد شکنجه به ایران را نپذیرفته‏اند. سؤال این‏جا است که اگر ورود تمام گزارشگران ویژه به ایران را می‏پذیرند، چرا یکی از آن‏ها را رد می‏کنند.


سفیر بریتانیا گفت ایران، علی رغم تعهدات اعلام شده خود به پاسداری از آزادی های اساسی، به ارتکاب «نقض فاحش حقوق بشر» ادامه می دهد. سفیر فرانسه گفت ایران به «سرکوب خونین» مردم خود دست زده است.