در این تظاهرات که از ساعت 1030 تا ساعت 1400 به وقت محلی ادامه یافت ایرانیان از 40 ایالت آمریکا و کانادا شرکت کرده بودند.
در میان شرکتکنندگان نزدیک به یکصد استاد دانشگاه، محققان تراز اول و پزشکان متخصص از سراسر آمریکا به چشم میخوردند.
در تظاهرات جان لویس (دموکرات - جرجیا) و شیلا جکسون لی (دموکرات - تکزاس) سخنرانی کردند. و بر حمایت نمایندگان از هر دو حزب درکنگره آمریکا برای حذف نام سازمان مجاهدین خلق ایران از لیست تروریستی تأکید کردند. و به لائحه دو حزبی درکنگره که خواستار حذف نام سازمان مجاهدین خلق ایران از لیست سازمانهای تروریستی اشاره نموده از آمریکا شدیداً خواستار التزامات قانونی، اخلاقی و سیاسی اش در مقابل ساکنان اشرف شده و اجرای این التزامات و متعهد ماندن به آن درکلیه شرایط را ضروری دانستند.
همچنین شماری از شخصیتهای برجسته و مقامهای ارشد سابق آمریکا از جمله لوئیس فری (رئیس اداره تحقیقات مرکزی 1993-2001) اد رندل (رئیس سابق حزب دموکرات و فرماندار ایالت پنسیلوانیا (2011-2003)، جان سنو (معاون ارشد سابق بخش عملیات سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا)، سرهنگ وسلی مارتین (بازنشسته، فرمانده سابق ضدتروریسم ائتلاف در عراق و فرمانده حفاظت آمریکا در اشرف) در این تظاهرات سخنرانی کردند. آنها خواستار پایبندی آمریکا به تعهدات خود در قبال 3400تن ساکنان اشرف شدند و تأکید کردند هرگونه تأخیر در خارج کردن نام سازمان مجاهدین خلق ایران از لیست سازمانهای تروریست خارجی جایز نیست. پاتریک کندی ، نماینده کنگره آمریکا (2011-1995)، فرزند سناتور فقید ادوارد کندی، مجری این تظاهرات بود.
برایان بینلی، نماینده محافظهکار پارلمان انگلستان در سخنرانی خود حمایت 4000 پارلمانتر از سراسر جهان از جمله تعداد قابل توجهی از نمایندگان مجلسین عوام و اعیان انگلستان برای حذف نام سازمان مجاهدین خلق ایران از لیست تروریستی آمریکا را اعلام کرد.
خانم مریم رجوی، رئیسجمهور برگزیده مقاومت ایران که از طریق ماهواره از پاریس این تظاهرات را مخاطب قرار داد در سخنان خود تأکید کرد: بیش از یک سال از صدور حکم دادگاه استیناف واشنگتن و دستور آن به وزارتخارجه جهت بازبینی نامگذاری علیه مجاهدین، میگذرد. بهای این تأخیر ناموجه را مردم و مقاومت ایران با خون رشیدترین فرزندانشان پرداختهاند. زندانیان سیاسی ایران همچون علی صارمی که توسط جلادان خامنهای بهدارآویخته شدند و آن 36 قهرمان آزادی در اشرف که به دستور رژیم ولایتفقیه به شهادت رسیدند، بخشی از این بهای خونین است. از آخوندهای سفاک تهران تا دولت تحتالحمایه آنها در عراق همه آشکارا همین لیستگذاری را پشتوانه مشروعیت خونریزیهای خود معرفی میکنند. بنابراین مردم ایران از ایالات متحده میپرسند که چرا جواز کشتار فرزندان ما را لغو نمیکنید؟ این نامگذاری مفتضح تمیزدهنده جبهه مدافعان رژیم از جبهه آزادی و دموکراسی در ایران است.
خانم رجوی افزود: روشن است که ایالات متحده بهخاطر قرارداد خود با یکایک ساکنان اشرف، در تأمین حفاظت آنان بهطور خاص مسئولیت دارد. چنان که نمایندگان کنگره آمریکا تأکید کردهاند، هر فاجعه انسانی که از این پس در اشرف رخ دهد، این دولت آمریکاست که مسئول آن است...
نمایندگان جوامع ایرانی از سراسر آمریکا و صدها ایرانی مقیم آمریکا که بستگان آنها در اشرف هستند، در مورد چشمانداز قتلعام جدید در اشرف توسط دولت عراق و بروز یک فاجعه عظیم انسانی، هشدار دادند. آنها خاطرنشان کردند که نامگذاری سازمان مجاهدین خلق در لیست تروریستی وزرات امورخارجه که از ابتدا صرفاً برای استمالت از ملایان صورت گرفت، مانع بزرگ تغییر دموکراتیک در ایران است و درحالیکه موج تغییرات بیسابقه تمام منطقه را فراگرفته است، هیچ توجیهی برای ادامه این سیاست شکست خورده وجود ندارد»..