کنفرانس مطبوعاتی ژنو

 بعد از ظهر دوشنبه 15 فوریه، در پی جلسه رسیدگی به وضعیت حقوق بشر در ایران که در کادر «رسیدگی نوبه ای جهانی» توسط گروه کار شورای حقوق بشر ملل متحد در ژنو برگزار شد، سازمانهای بین المللی مدافع حقوق بشر طی یک کنفرانس مطبوعاتی ابعاد وخامت بار نقض حقوق بشر در ایران را تشریح کردند.
در این کنفرانس مطبوعاتی که به دعوت سازمان جهانی علیه شکنجه، بنیاد فرانسه-آزادی (دانیل میتران) و جنبش علیه نژاد پرستی و برای دوستی بین خلقها (سازمان مراپ) برگزار گردید، دکتر سنابرق زاهدی مسئول کمیسیون قضایی شورای ملی مقاومت ایران, آقای اریک سوتاس، دبیرکل سازمان جهانی علیه شکنجه و همچنین یک هموطن کرد که از طرف سازمان مراپ معرفی شده بود شرکت داشتند.

نمایندگان دولتها تمامی حقیقت را بیان نمی کنند
آقای اریک سوتاس با اشاره به جلسه ای که صبح همانروز بین نمایندگان دولتها برگزار شد گفت هیئت نمایندگی دولت ایران تلاش کرد وضعیت حقوق بشر در کشورش را بی عیب و نقص جلوه دهد، نمایندگان دولتها نیز به دلیل ملاحظات دیپلوماتیک یا اقتصادی تمامی حقیقت را بیان نمی کنند، به همین دلیل ضرورت داشت که سازمانهای غیر دولتی در این مناسبت مواضع خود را که منعکس کننده درد و رنج جامعه است به افکار عمومی منتقل کنند. آقای سوتاس با ذکر مواردی از شکنجه و رفتار بیرحمانه نیروهای سرکوبگر که به دنبال قیامهای مردمی از خرداد ماه گذشته رخ داده است، گفت وخامت وضعیت حقوق بشر در ایران به نقطه ای رسیده است که رژیم حاکم حتی کسانی را که قبلاً بخشی از همین رژیم بوده اند و یا اقوام کسانی را که صرفاً به انتقاد از رژیم پرداخته اند مورد تعقیب و آزار قرار می دهد و از همینجا می توان حدس زد که چه رویکردی با اپوزیسیون سازمانیافته یا ساکنان کمپ اشرف اعمال می کند. آقای سوتاس هدف از تهدیدهای مکرر مقامات به اعدام شرکت کنندگان در تظاهرات را ارعاب جامعه و بازداشتن مردم از ابراز اعتراضات مشروع خود دانست.

مفهوم محارب
در ادامه بحث آقای سنابرق زاهدی، مسئول کمیسیون قضایی شورای ملی مقاومت به شرح مفهوم «محارب» در قوانین ضد بشری رژیم آخوندی وفتاوای خمینی در مورد قتل عام پرداخت.
آقای زاهدی گفت: «نقطه عطف قیامی که برای دموکراسی, آزادی وحقوق بشر حدود هشت ماه قبل در ایران شروع شده روز 27 دسامبر ( تظاهرات روز عاشورا) بود. بعد از آن بسیاری از بالاترین مقامات رسمی ایران شرکت کنندگان در این جنبش را محارب نامیدند.