سرهنگ «گوکویه عبدالکریموف» سخنگوی کودتاگران می گوید که ارتش باید مسؤلیت را برای پایان دادن به تنشهای سیاسی کشور برعهده می گرفت. نیجر در حال حاضر توسط شورایی به نام شورای عالی اعاده دموکراسی اداره می شود.
پیش از این منابع دیپلوماتیک و نظامی در نیجر خبر دادند که نظامیان عصر پنجشنبه به کاخ ریاست جمهوری در نیامی پایتخت نیجر حمله کردند و در حالی که «مامادو تانجا» رئیس جمهوری این کشور در جلسه ای با وزرای دولت خود حضور داشت، او را دستگیر کردند. هنوز مشخص نیست که رئیس جمهوری نیجر به کجا منتقل شده است.
مردم نیامی پیش از خبردار شدن از کودتا می توانستند بالا رفتن دود را از ساختمان کاخ ریاست جمهوری، مشاهده کنند. شاهدان همچنین از وقوع درگیری های مسلحانه شدید و چندین انفجار در کاخ ریاست جمهوری خبر دادند.
کودتاگران همچنین با اعلام حکومت نظامی آمد و شد شبانه را در خیابان های پایتخت ممنوع کردند. شاهدان در شهر می گویند خیابان های نیامی تا شب پنجشنبه عمدتاً آرام بوده است. اما وقوع درگیری ها در کاخ ریاست جمهوری، چند کشته بر جای گذارده است. به گفته منابع بیمارستانی در نیجر دست کم سه سرباز در جریان حمله به کاخ ریاست جمهوری کشته شده اند.
در واشنگتن، سخنگوی وزارت امورخارجه آمریکا، وضعیت نیجر را کاملا بی ثبات خواند و گفت آمریکا وضعیت این کشور را زیر نظر دارد. در سازمان ملل متحد نیز، بان کی مون، دبیر کل سازمان ملل گفت تحولات نیجر را به دقت دنبال می کند و مرتباً از آخرین تحولات مطلع می شود.
در همین حال یک مقام اتحادیه آفریقا نگرانی خود را از وضعیت نیجر ابراز کرده است.
در سال ۲۰۰۹ «مامادو تانجا» رئیس جمهوری نیجر با برگزاری یک رفراندوم قانون اساسی این کشور را تغییر داد و طول دوره ریاست جمهوری خود را که قرار بود در سال ۲۰۰۹ پایان یابد افزایش داد.
پارلمان نیجر و دادگاه قانون اساسی این کشور اعلام کرده بودند که برگزاری این رفراندوم غیر قانونی است. افزایش طول ریاست جمهوری «مامادو تانجا» علاوه بر اعتراضات تند داخلی، انتقادات بین المللی را نیز در پی داشت.
رادیو صدای آمریکا