مصاحبه سخنگوی جبهه گفتگوی ملی عراق با الجزیره: علت تحریم انتخابات چیست؟

حیدر ملا، سخنگوی جبهه گفتگوی ملی عراق به ریاست دکتر صالح مُطلک، در مصاحبه با تلویزیون الجزیره، 29بهمن، علت تحریم انتخابات ازسوی جبهه گفتگوی ملی را دخالت شرمآور حکومت ایران برای ربودن انتخابات عراق اعلام کرد و گفت: امکان ندارد در برابر این دخالت شرم‌آور سکوت کنیم و آمریکا، جامعه بین‌المللی و سازمان ملل متحد باید به مسئولیتهای قانونی و اخلاقی خود در برابر مردم عراق عمل کنند.

سؤال: آقای ملاء، تصمیم غافلگیر کننده بود، چه چیزی باعث شد؟
حیدر الملا، سخنگوی جبهه گفتگوی ملی به ریاست دکتر صالح مُطلک، در مصاحبه با تلویزیون الجزیره، درباره تحریم انتخابات توسط این جبهه، گفت:
دکتر صالح مُطلک از هفته‌ها قبل می‌گفت ما در برابر گزینه‌های سخت قرار داریم و ما را به سمت گزینه تلخ که گزینه تحریم است، نکشانید. وی گفته بود ما تلاش می‌کنیم که این بحران را مهار کنیم و راه حلی پیدا کنیم. مسأله فقط مربوط به بحران احکام حذف که با انگیزه‌های سیاسی اتخاذ شده نیست، بلکه مسأله مربوط به ایجاد فضای مثبت برای برگزاری انتخابات است که مردم عراق را به سمت صندوق رأی گیری هدایت کنند تا بتواند نقشه سیاسی که آرزوی تغییر مردم عراق را برآورده کند، ترسیم نماید.
سؤال: من از شما سؤال کردم که این تصمیم غافلگیر کننده بود به این خاطر که برخی اظهارات این جا و آنجا صورت می‌گرفت که بر مشارکت تأکید می‌کرد، آیا این نشانه عدم توافق برسر موضع متحد است؟
جواب: به هیچ وجه، ما تا این لحظه تلاش می‌کنیم تا اگر شرایط واقعی برای این انتخابات فراهم شود، در انتخابات مشارکت کنیم. اما وقتی اوضاع در حدی بالا می‌گیرد که ژنرالی مثل پترایس و امروز اودیرنو می‌گویند که آلت‌دست‌هایی در عراق مثل احمد چلبی توسط تهران اداره می‌شود و به کار گرفته می‌شوند تا طرح و برنامه‌های ایران را در عراق پیاده کنند، این طرح و برنامه‌ها نیز از سال 1979 که شعار صدور انقلاب از درب شرقی که عراق است سر داده شد عراق از آن بسیار رنج برده است. ما گفتیم که امکان ندارد که در برابر این دخالت شرم‌آور سکوت کنیم و آمریکا، جامعه بین‌المللی و سازمان ملل باید به مسئولیتهای قانونی و اخلاقی خود در برابر مردم عراق عمل کنند.
سؤال: مقداری درباره جدیت تحریم انتخابات صحبت می‌کنیم، آیا شما روی تردید انتخابات حساب می‌کنید؟
جواب: ما به ارگانهای بین‌المللی مراجعه خواهیم کرد برای این که معتقدیم که در برابر آمریکا مسئولیتهای قانونی وجود دارد و این در توافقنامه بیرون کشیدن نیروهای آمریکایی از عراق آمده است. ماده‌های مشخصی است که آمریکا را مسئول نظارت بر روند سیاسی می‌داند. قطعنامه‌های شورای امنیت 1546 و 1770 بر اساس شرط همه پرسی مردمی تصویب شده است. بنابراین ما به جذب حمایت مردم خواهیم رفت تا به این توافقنامه نه بگویند در نتیجه پرونده غرامتها را خواهیم گشود و این از مهمترین پرونده‌هایی است که آمریکا و جامعه جهانی را مجبور خواهد کرد که مسئولیت اخلاقی خود را برعهده بگیرند. امکان ندارد که عراق و مردم عراق را لقمه چربی برای ایران قرار دهد و سیاسیون عراقی و جامعه جهانی سکوت کنند. امروز همه در برابر این مسئولیت قرار دارند و ما با مردممان در تأمین شرایط واقعی برای برگزاری انتخابات صریح هستیم. این فراخوان به همه است تا موضع خود را نسبت به آنچه که اودیرنو در کاخ سفید و جلسه اخیر گفته است مشخص کنند. بنابراین ما ایمان داریم که نه اهل بصره و نه اهل بغداد قبول نخواهند کرد به طرح و برنامه ایرانی رأی دهد. نشانه‌های این طرح و برنامه‌ها نیز با عملکردهایی می‌آید که بر اوضاع روند سیاسی تأثیر می‌گذارد و محتوای این روند سیاسی را هدف قرار می‌دهد و نباید از این به بعد در برابر آن سکوت کرد.