آمریکا سرکوب ادیان در ایران را محکوم می کند

خبرگزاری فرانسه، 23 شهریور، درحالی‌که آمریکا گزارشی را منتشر کرده که در آن از 8 کشور با سابقه  ناراحت کننده  در مورد برخورد با مذهب نام برده، هیلاری کلینتون وزیر امورخارجه آمریکا روز سه‌شنبه از دولتها خواست تا در دفاع از آزادی مذاهب کار بیشتری انجام دهند.
درحالی‌که گزارش آزادی مذاهب بین‌المللی  وزارت امورخارجه برای نیمه دوم سال 2010 منتشر می‌گردد، کلینتون گفت: ”ما بر نقشی که  آزادی مذاهب و بردباری    در ساختن جوامع باثبات و موزون ایفا می‌کند، تصریح می‌کنیم. تنفر و عدم بردباری بی‌ثبات کننده می‌باشد“.

در این گزارش  درباره آزادی مذاهب، از چین، عربستان سعودی، برمه، کره شمالی، اریتره، ایران، سودان و ازبکستان به‌عنوان  ”کشورهایی که نگرانی ویژه ”در مورد آنها وجود دارد نام برده شده است. این  لیست از سال 2009 تغییری نکرده است.
از 10کشور دیگر نیز به‌خاطر عدم موفقیت در حفاظت کافی از حقوق مذهبی نام برده شده که عبارتند از: افغانستان، مصر، عراق، نیجریه، پاکستان، روسیه، تاجکستان، ترکمنستان، ونزوئلا و ویتنام.
این گزارش، که  سابقا به‌طور سالانه منتشر می‌گردید،   اقداماتی مانند سرکوب فعال دولتی، خشونت علیه گروههای مذهبی، قوانین مربوط به  ارتداد و کفر گویی، مخالفت با یهودیان و محدودیت درباره اظها عقیده مذهبی و لباس پوشیدن را شرح می‌دهد.
کلینتون گفت: ”هنگامی‌که دولتها اظهار عقیده مذهبی را سرکوب می‌کنند، هنگامی‌که سیاستمداران یا شخصیتهای عمومی تلاش می‌کنند از مذهب به‌عنوان وسیله استفاده کنند، یا هنگامی‌که جوامع در اتخاذ گامهایی در محکومیت تعصب مذهبی  و ممانعت از تبعیض بر اساس هویت مذهبی  شکست می‌خورند، آنها افراط گریان را تقویت می‌کنند و درگیریهای فرقه‌یی را دامن می‌زنند“.
هیلاری کلینتون  گفت: ”و عکس  این هم  صادق است: هنگامی‌که دولتها به آزادی مذاهب  احترام می‌گذارند... آنها فضایی از بردباری  را ایجاد می‌کنند که به باثبات‌تر کردن، امن تر کردن و  شکوفا تر کردن  کشور کمک می‌نماید“.
کلینتون از ترکیه به‌خاطر  فرمان  ماه اوت و دعوت از غیرمسلمانان برای احیاء کلیساها و محل پرستشگاه یهودیان که 75سال قبل ضبط شده بود و اتخاذ ”گام های جدی در بهبود فضای بردباری مذهبی ”تحسین کرد.
او گفت، ترکیه ”هم‌چنین اکنون به زنان اجازه می‌دهد تا در دانشگاهها حجاب  داشته باشند، که بدین معنی است که دانشجوبان دختر مجبور نیستند بین مذهبشان و تحصلشان یکی را انتخاب کنند“.
یک عضو کنگره استدلال کرد که ویتنام باید در لیست کشورهایی قرار داده شود که نگرانی ویژه در مورد آنها وجود دارد. نماینده اد رویس (ed royce) گفت نگذاشتن ویتنام در این لیست ”یک اشتباه بزرگ ”است.
اد رویس گفت: ”هیچ گروه مذهبی از تهدید و اجبار و اذبت و آزار دولتی در  امان نیست. بودایی ها، کاتولیکها و انجیلی ها [پروتستان ها] در صورتی‌که خارج از محدودیتهای شدیدا اعمال شده گام  بردارند،   به یکسان با مشت سنگین دولت مستبد ویتنام مواجه هستند“.