سایت صدای آمریکا 30 بهمن؛ ساندی مورنینگ هرالد زیر عنوان "چرا اعراب از ایران اتمی نگرانند" می نویسد هیلاری کلینتون وزیر امورخارجه آمریکا در سفر هفته گذشته خود به خلیج فارس برای جلب حمایت در مورد تحریم هائی شدیدتر علیه ایران سه گزینه را در مقابل دولت های عرب گذاشت.
خانم کلینتون گفت آنها می توانند خطر ایران را بپذیرند، یا سراغ توانائی های خودشان ازجمله توانائی اتمی بروند، و یا روی اتحاد با کشوری نظیر آمریکا حساب کنند که حاضر است به آنها در دفاع از خود کمک کند، و افزود که تصور میکند فعلا، سومی گزینه ای مرجح است.
سعود ال فیصل وزیر امورخارجه عربستان که شاهد بوده است جورج بوش رئیس جمهوری پیشین، و پس از او، باراک اوباما رئیس جمهوری فعلی نتوانسته اند بلندپروازیهای اتمی ایران را مهار کنند، در یک کنفرانس خبری مشترک با حضور خانم کلینتون نگرانی های کشورش را چنین خلاصه کرد:
"ایران، اگر خطی را که طی میکند ادامه دهد انگیزه ای برای گسترش تسلیحات اتمی فراهم میکند، و خدای نکرده، منطقه از تسلیحات اتمی پرخواهد شد".
شاهزاده سعود افزود تصمیم ایران در رد یک معامله مورد حمایت سازمان ملل متحد برای تبادل اورانیوم غنی شده کافی بمنظور تولید برق و نه تولید تسلیحات اتمی، ثبات منطقه را در معرض تهدیدی مستقیم می گذارد. او گفت "این تهدیدی است که ما نمی خواهیم حتی تصور آن را بکنیم، چه رسد که به فکر اقدامی در باره آن باشیم. به عقیده ما شورای امنیت سازمان ملل متحد و اعضای دائمی آن در این مورد مسئولیتی مشخص و به خصوص دارند".
شاهزاده سعود تحریم های علیه ایران را به عنوان چاره ای درازمدت رد می کند و خواستار اقدامی قاطع تر در کوتاه مدت است. او می گوید "ما مسئله را احتمالا بدان جهت از دیدگاه راه حلی کوتاه مدت می بینیم که به خطرات نزدیک تریم".
آمریکا عربستان را زیر فشار گذاشته است تاعرضه نفت به چین را، در ازای حمایت پکن از قطعنامه هائی فلج کننده علیه ایران در سازمان ملل متحد، تضمین کند.
استقرار یکی از تاسیسات عمده اتمی ایران در نزدیکی خلیج فارس و دور از تهران، کشورهای همسایه را همچنین به ابراز نگرانی در باره احتمال حادثه ای مصیبت بار از دیدگاه محیط زیست واداشته است. محمد ال صباح وزیر امور خارجه کویت در سال 2006 گفته است "ما در کویت نگرانیم و این خطر یک فاجعه اتمی در منطقه است که ما را نگران می کند. عواقب چنین فاجعه ای برای محیط زیست هولناک است.