جناح بندیها و حنگ گرگها
در مقاله قبلی در بیان جناح بندی اصولگرایان برای نمایش انتخابات مجلس نهم به پروسه یکساله تلاشهای باند خامنه ای برای ایجاد وحدت در این جناح اشاره شد و دیدیم که این تلاشها نه تنها به شکست انجامید بلکه انشعابات جدید و تفرقه های بیشتری را هم به همراه داشت. در این مقاله تلاش می شود که جناح بندیهای رژیم در این نمایش انتخاباتی را تا آنجا که واقعیتهای کنونی نشان میدهد گردآوری کنیم. این جمع بندی واقعیتها را تا امروز بیان میکنند و تحولات و درگیریها و تجزیه و شقه های آتی را به آینده واگذار می کنیم.
آماری از نامزدهای احتمالی در نمایش انتخاباتی مجلس نهم رژیم
با اعلام رسمی وزارت کشور رژیم مبنی بر اینکه انتخابات مجلس نهم در 12 اسفند برگزار می شود ، فعالیتهای انتخاباتی از اردیبشهت 90 شروع شده است و باندهای مختلف رژیم بدنبال اختصاص دادن بیشتر کرسی های مجلس به خود هستند . سایت وابسته به مجلس رژیم آماری از این کاندیداهای احتمالی ارائه کرده است .
خبرآنلاین (سایت وابسته به مجلس و علی لاریجانی) در اواخر اردیبهشت 90 آمار زیر را از نامزدهای کاندیداتوری مجلس در باندهای مختلف تا آن تاریخ منتشر کرد که در آن آمده است:
«3109 نفر فعالیت خود را برای نهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی آغاز کرده اند. (تمامی آنها از جناحهای مختلف رژیم هستند) و از نظر گرایش سیاسی : 1423 نفر از این افراد اصولگرا و 1346 نفر اصلاح طلب می باشند و340 نفر گرایش سیاسی شان نامشخص است.».
عمده 1346 باصطلاح اصلاح طلب مهره های جدید یا سفید هستند. سن آنها کمتر از 35 سال است و طوری در نظر گرفته شده اند که شورای نگهبان رژیم مدرکی برای رد صلاحیت آنها نداشته باشند.
تعداد1070 نفر از 3109 نفر نامزدها کسانی هستند که در جریان قیام مردم در سال 88 علیه جریان موسوی و کروبی (که رژیم به آنها جریان فتنه میگوید) موضع مشخص داشته اند . ولی 1335 نفر از 3109 نفر کسانی هستند که در جریان قیام سکوت کرده اند (علیه موسوی و کروبی موضعی نگرفته اند) .
در میان این نامزدها 513 نفر در دوره های قبل نماینده مجلس بودند و 371 نفر در نمایشهای انتخابات قبلی توسط شورای نگهبان رد صلاحیت شده اند.
جناح های درگیر در نمایش انتخابات مجلس نهم رژیم
علیرغم اینکه تجزیه ها و شکافهای درونی رژیم همچنان ادامه دارد و بدلیل شکسته شدن اوتوریته ولایت فقیه هر روز این جناح بندیها تغییر میکند و تلاشهای وحدت آمیز درونی بر عکس به انشعابات جدید منجر می شود، با این وجود تغییرات تا کنونی باندهای رژیم را مد نظر قرار داده و جناح بندی های درونی رژیم برای این نمایش انتخاباتی را به سه دسته یا جریان عمده تقسیم میکنیم:
یکم – جریان اصولگرا (وابسته به باند خامنه ای)
دستجات موجود در این جریان که درگیر در نمایش انتخاباتی مجلس نهم رژیم هستند عبارتند از :
1. جبهه متحده اصولگرایان 7+8 :
همانطور که در بررسی قبلی از نطرتان گذشت این جبهه، ارتجاعی ترین باندهای وابسته به خامنه ای را تشکیل میدهد و گرایش روحانی – بازای دارد و به آنها راست سنتی هم میگویند. این جبهه که خود را «جریان اصلی اصولگرایان» معرفی میکند طی یک پروسه 9ماهه ی تلاش باند خامنه ای برای وحدت اصولگرایان بوجود آمده است. بدین ترتیب که تا قبل از ماجرای علنی شدن جنگ احمدی نژاد با خامنه ای بر سر عزل مصلحی در 28 فروردین90 ، این جبهه تلاش میکرد یک ائتلاف تشکیل بدهد و اتحادی از اکثریت اصولگرایان بوجود بیاورد که احمدی نژاد هم در آن باشد. جلساتی هم تشکیل دادند و به منظور جذب احمدی نژاد به این ائتلاف تلاش کردند که در آن جلسات علی لاریجانی و قالیباف (رقبای احمدی نژاد) را نیاورند. درست در شرایطی که باندهای اصولگرا این تصور را داشتند که دارند وحدت مورد نظر خامنه ای را بوجود میآورند ، تمرد احمدی نژاد ارکان رژیم را به لرزه درآورد . با این وجود این ائتلاف خود را از تک و تا نینداخت و بعد از قهر احمدی نژاد و کنار گذاشتن باند انحرافی او ، این ائتلاف با تغییراتی از یک ترکیب تصمیم گیری 7 نفر + 8 عضو به ریاست مهدوی کنی به کار خود ادامه داد که نمایندگان علی لاریجانی و قالیباف نیز در آن حضور داشتند .
مواضع جبهه متحده اصولگرایان که همان گرایش “روحانی– بازاری" یا راست سنتی است به قرار زیر است:
• راست سنتی خود را ستون خیمه اصولگرایی میداند
• اصولگرایان سنتی مایل به حضور اصلاحطلبان قلابی در انتخابات هستند (البته بدون حضور نامزدهای اصلی شان- موسوی ، کروبی، خاتمی- و احزاب تأثیر گذارشان- مشارکت ، کارگزاران ، توسعه و عدالت) تا به بهانه آن بتوانند اصولگراها را برای رقابت با به اصطلاح اصلاحطلبان به وحدت برسانند.
• رفسنجانی و احمدی نژاد را تائید میکنند ولی زیر مجموعه آنها را نفی میکنند.
2. جبهه پایداری انقلاب اسلامی! :
این جبهه بعد از تمرد احمدی نژاد در برابر ولی فقیه و بعد از آن بوجود آمد که مجلس خبرگان در برابر ایجاد هر تشکل جدید از اصولگرایان هشدار داده بود و مهدوی کنی(در 29 تیر90) نبز آن را ممنوع اعلام کرده بود . این تشکل در تاریخ 6 مرداد90 و یک هفته پس از هشدار شورای نگهبان اعلام موجودیت کرد.
این جبهه در حقیقت طرفداران باند احمدی نژاد در نمایش انتخاباتی مجلس هشتم درسال86 و نمایش انتخاباتی ریاست جمهوری در سال88 هستند که در آن دوره نام “رایحه خوش خدمت“ داشتند. بعد از قهر احمدی نژاد در 28فروردین90 از او فاصله گرفتند و مدعی شدند آنها احمدی نژاد سال 84 را قبول دارند و حمایت احمدی نژاد از جریان انحرافی باعث نمی شود که تفکر رائحه خوش خدمت از بین برود بلکه تفکرشان سرجای خود باقی می ماند(بدون احمدی نژاد). در همین رابطه آنها از جبهه متحده اصولگرایان می خواستند که علی لاریجانی و قالیباف را کنار بگذارند و نماینده آندو را نپذیرند. (همان درخواستی که احمدی نژاد هم قبل از 28خرداد90 که جنگ با خامنه ای علنی شد، آن را از کمیته وحدت اصولگرایان داشت). اما مهدوی کنی این را قبول نکرد.
عناصر اصلی جبهه پایداری انقلاب اسلامی:
به گزارش خبرگزاری فارس در 29تیر90 اعضای تشکیل دهنده جبهه پایداری انقلاب اسلامی عبارت بودند از : «افرادی از همکاران قبلی دولت های نهم و دهم، برخی اعضای فراکسیون انقلاب اسلامی مجلس، برخی اعضای قرارگاه عمار(لباس شخصی ها) و افرادی همچون حجتالاسلام رسایی، حجت الاسلام آقا تهرانی، کامران باقری لنکرانی، غلامحسین الهام، صادق محصولی، مهرداد بذرپاش، علیاصغر زارعی، کوچک زاده، کوثری، آخوند روحالله حسینیان، آخوند مصباح یزدی و تعداد دیگری از شخصیتهای مطرح سیاسی هستند“ .
به عبارت دیگر اعضای این تشکل عموما از بازجویان، شکنجه گران و لباس شخصی ها هستند. قرارگاه عمار که به قول خودشان علیه فتنه (قیام سال 88) شکل گرفته) از جلادان و لباس شخصی ها است و شاخص جریان رایحه خوش خدمت در این جریان نیز آخوند حسینیان از یاران سعید امامی است.
نکته قابل توجه در رابطه با جبهه پایداری انقلاب اسلامی آن است که پاسدار صادق محصولی از این جبهه در انتخابات مجلس هشتم همراه با آخوند مصلحی نقش جدید در تشکیل جبهه اصولگرایان داشت و در نمایش انتخاباتی ریاست جمهوری هم از او به عنوان یک عامل جدی در پیش برد نمایش انتخاباتی به نفع احمدی نژاد نام می بردند. محصولی فرمانده احمدی نژاد در جبهه های جنگ بوده و سالیان با او دوست نزدیک بود، کنار گذاشتن وی از کابینه بعد از قهر احمدی نژاد تحت پوش تلفیق وزارتخانه ها موجب تعجب خیلی ها شد . برخی مدعی شدند که علت برکناری او مخالفت وی با مشائی بوده است ولی باید توجه داشت که یک احتمال دیگر هم وجود دارد و آن این است که احمدی نژاد به عنوان یک تاکتیک او را برای ضربه زدن به رقبایش به این جبهه فرستاده باشد.
رابطه جبهه پایداری انقلاب اسلامی با سپاه پاسداران
سپاه در حالیکه خود را بی طرف نسبت به جریانات اصولگرا نشان میدهد، از جبهه پایداری انقلاب اسلامی حمایت میکند زیرا:
الف - صبح صادق ارگان سپاه پاسداران در20شهریور90 در سرمقاله اش بقلم پاسدار یدالله جوان تحت عنوان “اصولگرائی و اصولگرایان“ تلاش میکند که سپاه را فراتر از جریانهای اصولگرا معرفی کند ولی ضمن مرز کشیدن مشخص با جریان دولت احمدی نژاد و خط انحرافی، مقاله را بنحوی به پایان می برد که خواننده نتیجه میگیرد نزدیکترین اصولگرایان به سپاه همان جبهه پایداری انقلاب اسلامی است. در حقیقت سپاه جبهه پایداری انقلاب اسلامی را تایید میکند و آن را همسو با سپاه میداند و با این بهانه مدعی می شود که این همسویی جبهه پایداری انقلابی با سپاه پاسداران استقلال سپاه را نفی نمیکند.
ب - همچنین خبرگزاری فارس که وابسته به سپاه پاسداران است مرتب اخبار و مواضع جبهه پایداری را بصورت مثبت، منتشر میکند .
ج - اما مهمتر از همه اینها اخیرا سپاه پاسداران مسئولیت سرتیپ پاسدار صفار هرندی (وزیر ارشاد سابق احمدی نژاد) را تغییر داد و پاسدار حمیدرضا مقدم (سر دبیر خبرگزاری فارس) را بجای او منصوب کرد. رسانه ها خبر دادند که این تغییر در رابطه با نمایش انتخاباتی رژیم است و سپاه پاسداران صفارهرندی را برای اینکه تمام وقت در پیشبرد جبهه پایداری انقلاب اسلامی فعال شود، او را از پست قبلی اش برداشته است.
بنابراین می توان نتیجه گرفت که جبهه پایداری انقلاب اسلامی در واقع “جناح نظامی– امنیتی“ (سپاه پاسداران + لباس شخصی ها و شکنجه گران ...) در جریان اصولگرایان است
3 . احمدی نژاد – مشائی (جریان انحرافی):
احمدی نژاد که در میان اصولگرایان تضاد جدی با مجلس به ریاست لاریجانی داشت، هدفش بدست آوردن اکثر کرسی های مجلس نهم بود که از سال گذشته (قبل از علنی شدن تضادش با خامنه ای) این سیاست را دنبال میکرد و می خواست بدور از ائتلاف اصولگرایان، مجلس نهم را با وعده و وعیدهای اقتصادی فتح کند. بنابراین با جبهه اصولگرایان کنار نیامد. یکی از دلایل او برای حذف مصلحی از وزارت اطلاعات و به کنترل خود درآوردن این وزارتخانه آن بود که این وزارتخانه بتواند برای همه کاندیداهای جریان احمدی نژاد- مشایی در نمایش انتخاباتی آینده پرونده هایی تنظیم کند که شورای نگهبان نتواند روی آنها اشکال بگیرد و همه آنها از صافی خبرگان بگذرند.
بعد از اینکه احمدی نژاد با اتهام جریان انحرافی منزوی شد و اصولگرایان از او فاصله گرفتند، باز هم همچنان مدعی است که مجلس نهم را فتح خواهد کرد. احمدی نژاد و مشایی به استناد موارد زیر روی پیروزی در نمایش انتخاباتی حساب میکنند.
- جبهه اصولگرایان بویژه بعد از قیام 88 آرای تعیین کننده ندارند.
- عامل پیروزی در انتخابات پول و سازماندهی است! وزارت کشور و اجرائی انتخابات در دست دولت است، بنابراین میتواند انتخابات را سازمان بدهد و مدیریت کند .
- با پول نقد یارانه ها، اقشار پائین جامعه و بویژه در شهرستانها حامی این جناح در انتخابات می شوند. بدین جهت اینها تصمیم دارند که در آذرماه90 (3ماه به انتخابات) 35 درصد به مبلغ کمکهای نقدی از پول یارانه ها اضافه کنند.
- سفرهای استانی را مجدد شروع می کند و با سفرهای استانی تبلیغات بنفع جناح خودش براه می اندازد و در آنها وعده افزایش کمکهای نقدی از پول یارانه ها را میدهد. احمدی نژاد این سفرها را از هم اکنون شروع کرده است و به دادن این وعده های آغاز کرده است.
- این جناح بجای تهران و شهرهای بزرگ که در آنها عنصر سیاسی نقش بالا بازی میکند، روی شهرهای کوچک و تک نماینده سرمایه گذاری میکند. در شهرهای تک نماینده و کوچک وجهه کاندیدا (جدای از جناحش) تعیین کننده است. این جناح سعی میکند که اینگونه افراد را شناسائی کند و با کمک مالی در جریان نمایش انتخاباتی آنها را وامدار خود در مجلس نهم کند.
ملاحظه : نکته قابل توجه اینکه باصطلاح اصلاح طلبان هم روی همین افراد- کاندیداها- حساب باز کرده اند. لذا گفته میشود که باند احمدی نژاد تلاش خواهدکرد علیه باصطلاح اصلاح طلبان موضعی نگیرد تا طرفداران آنها علیه احمدی نژاد نشوند.
4 . جبهه ایستادگی:
این جبهه از اصولگرایان اخیرا انشعاب کرده و از آنجا به وجود آمده است که محسن رضائی در رابطه با جبهه متحد اصولگرایان درخواست داشت که همچون علی لاریجانی و قالیباف یک نماینده داشته باشد، اما این جبهه موافقت نکرد و مهدوی کنی که در رأس آنها قرار داشت به محسن رضایی جواب منفی داد و گفت من نماینده شما در این جبهه هستم!. بدنبال این جواب منفی، محسن رضائی جبهه ایستادگی را راه انداخت تا بتواند در پوش یک جبهه با جبهه متحد اصولگرایان روی لیست های انتخاباتی اثر بگذارد و نظرات خود را اعمال کند. در نتیجه باید گفت که جبهه ایستادگی جزئی از جبهه متحد اصولگرایان و برای اعمال فشار روی آن است.
دوم – جریان رفسنجانی
رفسنجانی در این نمایش انتخاباتی فعال شده و با دو حزب «توسعه و عدالت» و «کارگزاران» وارد صحنه می شود. حزب توسعه و عدالت را رفسنجانی در رابطه با جذب اصولگرایان در دوره خاتمی شکل داد تا بوسیله آن عناصر به قول او معتدل اصولگرایان را جذب کند. حزب کارگزاران هم که همواره به عنوان یک عضو در ائتلافهای باصطلاح اصلاح طلبان بوده است. رفسنجانی با حزب توسعه و عدالت به جبهه متحد اصولگرایان نزدیک میشود و با کارگزاران با اصلاح طلبان قلابی. احتمال دارد محسن هاشمی پسر رفسنجانی هم در این نمایش انتخاباتی کاندید شود.
سوم – جریان باصطلاح اصلاح طلبان
اصلاح طلبان قلابی نیز مانند باند ولی فقیه در اوج شکاف و شقه هستند. آنها تاکنون مواضع روشنی در قبال نمایش انتخاباتی رژیم به عنوان یک ائتلاف واحد نگرفته اند. سه گرایش در بین آنها مطرح است:
1 – گرایش تحریم نمایش انتخاباتی رژیم
این عده از باصطلاح اصلاح طلبان میگویند در انتخابات قبلی بما چه دادند که مجدد شرکت کنیم؟ بنفع اصلاح طلبان است که در انتخابات شرکت نکنند و همین باعث پاشیدن اصولگرایان هم می شود، چون آنها با شعار علیه اصلاح طلبان قلابی متحد می شوند. آخرین خبر این است که دختر میرحسین موسوی با خاتمی ملاقات کرده و پیام پدرش را به او داده که انتخابات را تحریم کنید و شرکت نکنید. خاتمی جواب داده ما مطابق تکلیف شرعی خودمان عمل میکنیم!
همچنین تاج زاده نیز از زندان گفته است باید شعار انتخابات آزاد را داد که چون پذیرفته نمی شود ما هم در نمایش انتخاباتی رژیم شرکت نکنیم.
2 - شرکت مشروط در نمایش انتخاباتی: سردمدار شرکت مشروط محمد خاتمی است. او از باند ولایت فقیه خواسته است که زندانیان باصطلاح اصلاح طلب را آزاد کنند و موسوی و کروبی را هم آزاد کنند تا در انتخابات شرکت کنند. (همان طرح رفسنجانی در نماز جمعه 27 تیر 88)
3 - شرکت در نمایش انتخاباتی رژیم: ایندسته میگویند بایستی در انتخابات شرکت کنیم حتی اگر لازم باشد، توبه مصلحتی هم بکنیم. عبدالله نوری از طرفداران این مسئله است و میگوید اگر لازم است که انتقاداتی را بپذیریم و نیرو از دست بدهیم باید مجدد به قدرت بازگردیم. 35 نماینده اصلاح طلبان در مجلس کنونی هم در این خط هستند.
در ارزیابی از مواضع اصلاح طلبان قلابی توجه شما را به سخنان محمد خاتمی که در جلسه ای با نیروهای انتخاباتی خود و اعضای بنیاد باران ابراز داشته است جلب می کنیم. او که میداند باند ولی فقیه آنها را از نمایش انتخاباتی اش طرد کرده است، در سخنانش مذبوحانه تلاش میکند تا با کرنش در برابر ولی فقیه و با فاصله گرفتن از کروبی و موسوی، شاید توسط ولی فقیه ارتجاع پذیرفته شود. خبرگزاری حکومتی فارس 90.6.19 به این سخنان انتخاباتی خاتمی انعکاس داده و می نویسد :«موسوی و کروبی کجا هستند که این گنده کاری ها را کردند .... آقایان با لجاجت و غرورشان هم به خودشان و هم به اصلاحات ضربه مهلکی زدند. ما باید وارد میدان شویم. ما نباید توقعاتمان زیاد باشد. در مجلس باید به حداقل کفایت کنیم. باید وضعیت را روی بازسازی و سازماندهی نیروها قراردهیم تا حمایت روی ما زیاد نشود. انتظار هم نداشته باشیم که آقایان تاج زاده و بهزاد نبوی را مردم قبول کنند. مردم از اینها هم عبور کرده اند. مهم الآن برگشتن به قدرت است و بعد می شود سوار بازی شد. مهم مهره ها نیستند. مهم ساماندهی حرکات بعد است».
قابل توجه است که این سخنان خاتمی پس از آن ایراد شده است که پیام موسوی توسط دخترش به محمد خاتمی داده شده بود که «انتخابات را تحریم کنید و شرکت نکنید» .
اصولگرایان رفسنجانی اصلاح طلبان قلابی
راست سنتی جبهه پایداری جناح احمدی نژاد توسعه و عدالت کارگزاران اصلاح طلبان
معروف به 7 + 8 به ریاست مهدوی کنی. که علی لاریجانی، قالیباف و جبهه پایداری در آن نماینده دارند ترکیبی از نمایندگان و نفرات دولت که با احمدی نژاد بودند و الان مخالف او هستند + عناصر سرکوب و لباس شخصی ها به سرکردگی مصباح یزدی به سرکردگی مشائی با استفاده از استانداران و فرمانداران با چراغ خاموش حرکت میکند و ستاد انتخاباتی اش را شکل داده است حزب توسعه و عدالت که وابسته به رفسنجانی است تلاش میکند که نفرات اصولگرا متمایل به رفسنجانی را جذب کند کارگزاران میخواهد 35 نماینده اصلاح طلب مجلس را بیاورد و در اتحاد اصلاح طلبان هم هست اصلاح طلبان – سبزها
برای شرکت در انتخابات شرط و شروط مطرح کردند و هنوز شرکت در انتخابات را اعلام نکرده اند
این جبهه بدنبال این است که اصولگرایان بدون احمدی نژاد یک لیست بدهند برای شرکت در ائتلاف 7+8 خواهان این بودند که لاریجانی و قالیباف در این ترکیب نباشد و آخوند حسینیان را در 7 نفر تصمیم گیرنده بپذیرند که هر دو شرط را مهدوی کنی رد کرده است جناح احمدی تلاش میکند با اهرم اجرائی وزارت کشور، با استفاده از پول نقدی که بعنوان یارانه داده است، از شهرهای کوچک که یک نماینده دارند اکثریت مجلس را بدست آورد رفسنجانی با حزب توسعه و عدالت دیدار کرد و به آنها قول حمایت مالی داد و آنها با شعار اعتدال دنبال جذب اصولگرایان معتدل هستند و محسن رضائی هم در این طیف می باشد کارگزاران بعنوان ائتلاف با اصلاح طلبان خط رفسنجانی را دنبال میکند و نمایندگان کنونی اصلاح طلب که 35 نفر هستند در لیست کارگزاران میاید در حال حاضر عده ای میگویند شرکت در انتخابات فایده ندارد
جناح دیگر که خاتمی با آنها است میگویند با شرط و شروط شرکت کنیم.
جناح سوم میگویند باید شرکت کرد
جدول مواضع کنونی جناح بندیهای رژیم در نمایش انتخاباتی مجلس نهم رژیم